Lördag igen

 
 
Grannen Lea och jag har ätit årets första semla, visserligen i torraste laget då det var en "köpes" men god ändå. Jag har tvättat, städat och varit på shoppingsväng med mina huvudmän samt fyllt mitt eget kylskåp och är därmed redo för nya äventyr. Termometern  ligger stadigt några grader under tjugo och idag är det dessutom grinigt kalla vindar och då hjälper det inte att solen strålar på en härligt vinterblå himmel.
 
Min kattfröken är steriliserad men det verkar återigen som att hon löper vilket innebär att hon är på ständig vakt och fräsande jagar iväg min kattkille så fort han närmar sig. Han tar det lugnt och håller sig på övervåningen där han får vara ifred. Har burit upp matskålar och kattlåda så att han inte ska behöva utsättas för fräskattan men samtidigt tycker jag synd om honom. Vid samma tid förra året var det likadant och det höll i sig i flera månader och då var det nära att hon fick tassa iväg till andra jaktmarker. 
 
Det blir en hel del ljudbokslyssnande den här kalla årstiden. Gillar typ historiska kvinnoskildringar av olika slag som varvas med deckare och då helst svenska sådana. Just nu lyssnar jag på När det tysta tar över av Mikael Ressem som bland annat handlar om tablettmissbruk och så klart även fruktansvärda mord.