Föräldramöte

I kväll har jag varit på föräldramöte. Har säkert varit på minst 50 föräldramöten i mitt vuxenliv. Kan inte minnas att ett enda varit givande. Kvällens föräldramöte var dock givande på så sätt att vi gick över till Fordonsprogrammet där min juvel går och det var ju spännande att se och höra hur de jobbar där. Lärarna var trevliga och kaffet gott. Men rektorerna glömde berätta för oss föräldrar om narkotikaproblemet på skolan. De nämnde i förbigående om att det finns handlingsplaner och polisen som också var där informerade att de flesta brotten sker i centrum av samhället. Inte ett ord om skolan från det hållet heller. Jag har alltid hatat skolan och inte har det hatet minskat med åren. Tvärtom.

Nu sitter jag här nyduschad med svidande ögon och om några minuter är det släckt och tyst i huset. Nu mot sängen!

Olika mardrömmar

Förra veckans obegripliga mardrömmar har förbytts i drömtjorv om porslinet på jobbet som var i stort behov av rengöring inför Bluescaféet på torsdag. På förmiddagen skärpte jag till mig och körde rubb och stubb i storhushållsdiskmaskinen som tack och lov finns kvar i diskrummet. Det var skönt att stå där ensam i slamret och meditera. Slamrade gjorde det även i mitt arbetsrum för årets ettor spelar som besatta, högt och aggresivt. Tack och lov kan jag för det mesta koppla bort oljudet. Annars skulle jag bli helgalen.

Min verkliga mardröm just nu är att få tonåringen att inse att man måste vara på lektionerna i skolan. Herregud, jag vet inte vad jag ska ta mig till. Begära hjälp av Gud, ringa en trollgubbe eller bara skita i allt. När jag är som argast ser jag mig själv sitta på lektionen bredvid honom, sammanbiten och bestämd. Nog skolkade jag också men bara på gympalektionerna. Gympalektionerna var sist på lördagarna och då var mitt xx ledig och det vi gjorde var mycket roligare!!!

När jag kom hem var jag ute i kallblåsten med kissen. Passade på att bära in utemöblerna och lite småkrafs. Middagen blev en köpeslåda fiskgratäng. Ganska gott.

Nu ska jag gå och göra mig en macka och sedan blir det tevesoffan i några timmar.
Ont ont i blåsten

Höften och knäna värker så förbenat fast jag får skylla mig själv. Igår putsade jag alla fönster på nordöstra sidan av huset och det blev nog för mycket klivande i stegen. I går eftermiddag kom ♥ hit och då hade jag precis hängt upp nystrukna gardiner i köket. Gamla gardiner som har varit på väg i soptunnan i flera år. Jag kan inte fatta varför jag har så svårt för att sy nya. Att sy är numera som att bestiga ett högt berg.

Idag har vi varit till Happis och gått igenom Ikea och Rajala. Jag sökte en jacka men den enda fina jag hittade var lite för bred över axelpartiet. Efter affärerna åkte vi till vännens son och fikade.

I kväll har mr x fått övningsköra en stund. Vi åkte förbi mina små barnbarn så att jag fick ge dom en godnattpuss. Jag fattar inte var min tid rinner iväg. Jag hinner inte med allt jag vill. Eller kanske rättare sagt jag orkar inte allt jag vill.

Nu väntar en stund i tevesoffan och sedan dusch och godnatt.

Älskar helger

Fredagkväll och hela huset är hjälpligt städat. Mr x sängkläder är bytta och tvättade. Kan livet kännas skönare? Jo, det skulle om inte nacke och axlar brände så infernalisk. Tycker det är dötrist att gå på sjukgymnastik, men något måste jag hitta på.

Middag bestod av hämtpizza. Jag åt en fjärdedel, sedan var det fullt. Nu när en hel del av min inbyggda fettvaddering försvunnit fryser jag i tid och otid. Använder till och med kofta under jackan. Det har nog aldrig hänt tidigare. Nåja, allt har en framsida och en baksida och fördelarna överväger tungt.

Idag var jag och köpte några nya blommor till köksfönstret. I morgon ska fönstrena putsas och rena gardiner hängas upp.

Livet känns återigen ljust. Inser att jag nog i grunden har en liten positiv gnista :). Gudarna ska veta att jag hoppas så enormt att allt ska gå bra för alla mina nära och kära. Livet är fullt av val och inte har jag alltid valt så klokt men det finns alltid nya och bättre vägar att vandra vidare på.

Nu väntar en lång och varm dusch och sedan J.Blund.


Två dagar kvar till helg

Förstår inte varför jag är så himla trött. Klockan är inte ens nio och det känns som mitt i natten. Funderar på att fördela mina 75 procent på fyra dagar och vara ledig en dag i veckan. Det skandar inte att testa om det är bättre än att jobba sex timmar varje dag.

På jobbet var det som vanligt. Efter jobbet var det också som vanligt. Var ute med kissen och småpysslade. Har också varit och handlat hem lite ätbart. Nu väntar jag hem mr x som åkte iväg med en kompis, en bra kompis. Nä, nu ska jag gå och se riskförlossningar på teven:)

Tre dagar kvar till helg

En till dag är avverkad. Känner mig trött, oinspirerad och vill helst av allt stanna hemma och småpyssla. Mina fönster är fortfarande gardinlösa och jag orkar inte (har inte råd heller) sy något nytt. Det får bli de gamla vita som har kattklätterrynk lite här och där. Hela huset känns kyligt kalt. Mattorna måste in på golven, dukar och värmeljus fram på borden och lite mysljusbelysning här och där.
Har varit ute en stund nu i kväll med kissen och luften känns så kall och rå. Brrrr! Torra gula löv knastrar under fötterna. Det enda vackra var de förrädiska flugsvamparna som glänste så vackert.  När solen skiner är höstfärgerna vackra, men inte då det är gråväder.
Nu nalkas den tid då jag knappt orkar ta mig upp på morgnarna och det har blivit värre med åren. Inte alls roligt.

Längtar efter något gott att äta. Måste inventera skåpen.
Söndagstankar


Somnade frampå morgontimmarna och vaknade inte förrän strax före tio. Kände mig seg och oinspirerad trots att solen lockade. Veckans turbulens har tagit på krafterna, har till och med träningsvärk.
Åkte iväg till sonen och fick bytt halvljusglödlamporna i min bil som slocknade i går kväll.

På eftermiddagen, sedan solen gått i moln, gick jag ut och tömde alla sommarkrukor och skar ner några buskar. Kissen var som vanligt med mig och han lyckas klättra halvvägs upp till taket på stegen. Inte så bra om han hoppat ner och blivit hängade i kopplet.

Det blev köttsoppa på burk till middag. Ganska gott men kanske inte en det man längtar efter en söndag. Nu har jag en äppelkaka i ugnen med äpplen från mitt eget träd. Måste nog åka iväg och köpa viniljsås.

Mr x kom precis hem och köttsoppan verkar då slinka ner även hos honom. Det är inte lätt att vara 17 år och förväntas bete sig som en vuxen och det är inte lätt att vara 60 år förväntas ha krafter som en 40-åring. Men jag ska ro båten i land. Jag kommer inte att ge mig i första taget. Kosta vad det kosta vill. Enligt sierskan ska allt ordna sig riktigt bra. Det vill jag tro på.Skräckfilm

Ibland känns det som att livet har hakat upp sig i klimaxdelen i en otäck film. Så är det just nu. Eller rättare sagt var. Hoppas jag. Även om jag kan verka sur och bister så är jag i grunden en människa som lever efter regeln att det mesta ordnar sig till sist. Och oftast blir det bättre än man kan tro. Livet bjuder på många överraskningar och man får ändra sig allt eftersom.

I natt kom farbror Frost. Vintern knackar snart på dörren. Det är med många känslor jag inser detta. I denna stund med räkningshögen bredvid mig tänker jag mest på elräkningarna. Nästa utgift är alla vinterkläder jag behöver. Allt är för stort, till och med koftorna.

Det roliga idag var att jag var och fikade på Lyktan med Lillemor och Maria. De är alltid så trevliga och omtänksamma. Goda vänner är nog den största rikedomen i livet på samma nivå som ens barn och barnbarn.

Har köpt mig lite tantsnusk till i kväll, nämligen Året runt för 22 kronor. Inredningstidningen jag egentligen ville ha kostade 69 och det kändes för dyrt.

Nu ska jag ta mig bulla och mjölk och gotta mig i tidningen. Det blir mitt fredagsmys.Trött

Ibland liksom hejdar sig tiden och något oväntat sker .... nä det som hände igår var inte oväntat, men det skakade om min lilla värld ganska rejält. Livet går vidare och nu hoppas jag att allt ska ordna sig till det bästa, och det gör det ju och blir oftast bättre än man kunde föreställa sig. Det som är trist när man lever ensam är att man inte har någon självklar person att prata med och få stöd av. Men det får man också lära sig leva med. Tack och lov har jag världens bästa kompisar som finns där alltid när jag behöver. Min ♥ är just nu utomlands så till honom blir det för dyrt att ringa. Alltså för honom att ta emot mobilsamtal.

Gick hem tidigare från jobbet. Orkade bara till lunchtid. Har sedan städat bilen, vilat och varit ute med kissen. Det blev middagsmat från frysen. Hemlagad kalops. Gott? så där.

Nu ska jag se om jag kan hitta på något ute i friska luften.
Maratondag

Det blev en lång dag idag, från åtta till fem. Förmiddagen var som vanligt men eftermiddagen har vi röjt och städat på jobbet. Det blev en del bärande och naturligtvis gick sockret i botten och med det försvann orken.
På hemvägen åkte mr x och jag och köpte oss varsin hambis. En 45 grammare med lök räcker numera åt mig och då kan jag bara äta halva brödet. Sedan har jag suttit ute på altanen medan kissen har fått frisk luft. Stackarn har fått vara ensam hela dagen.

Termometern kryper närmare noll och jag anar att farbror frost är på intågande. Det känns alltid så fel att plocka bort sommarblommorna innan det varit frost även om de är lite medtagna.
Varje gång jag sitter ute på altanen får jag idéer om sånt som kan göras för att få det lite finare. Häromdagen såg jag att man kan hyra en liten grävmaskin som fraktas på ett vanligt bilsläp. Jag ska ringa och höra vad det kostar. Om det är överkomligt skulle jag gräva upp syrenerna jag har på kanten till slänten. De är så risiga och verkar aldrig bli fina igen. Det finns andra buskar också som skulle behöva tas bort. Det är konstigt men de senaste tio åren har jag mest tagit bort växter.

Nu bränner axlar och nacke som eld så nu blir det att gå en trappa upp och lägga sig under yllefilten i tevesoffan.

Kallt och bullrigt

Idag var det kyligt på jobbet och bullrigt av all musik som spelades på alla plan i huset. Jag hade vinterjackan på mig och öronproppar i öronen. När jag kom hem gjorde jag köttfärssås och spagetti. Måttligt gott, men vi åt oss mätta. Sedan gick jag ut med kissen. Jättehärligt väder, tyst och stilla. Åt häggbär tills munnen var som läskpapper. Supergoda den här årstiden. Pratade med snälla grannarna Joel och Lea. Joel hämtade gräsfrön och sådde igen jordfläcken där min minnskötta kompost stod. De är så fräscha trots hög ålder och jag tror att det delvis kan bero på att de alltid helgar vilodagen. Jag och de flesta med mig jobbar som tok under hela helgen och så kommer man helt slut till jobbet på måndagmorron. Om man alls orkar dit. Inte konstigt att jobbet känns betungande och att det värker både här och där. Mina axlar och nacken bränner. Det är skitjobbigt.

Gårdagens energi räckte inte till att få upp gardiner. Inte idag heller. Nu är persiennerna förvickade och så lär de förbli, åtminstone till nästa helg ......

I kväll har mr x varit och handlat med mig. Nu är kyl och frys fyllda så nu saknas bara lite matlagningsinspiration. Den lyser oftast med sin frånvaro. Jag minns att min kära faster Mia inte heller var någon stor matlagerska och det sågs inte med blida ögon. Jag är nog lik henne på flera sätt. Men laxsoppa längtar jag efter med grädde och dill och tunnbröd därtill.

I morgon blir det en långdag på jobbet. Ganska bra att samla på sig lite övertidstimmar. Kan vara bra att ha för en som inte har en enda semesterdag kvar.


Höst

Här sitter jag, nyss uppstigen, med en kopp kaffe bredvid mig. Solen strålar från en klarblå himmel och daggen glittrar förförsikt i frostnypna gräsmattan. Luften känns klar och jag tänker på röda blanka lingon i björnskogen. Nä, jag ska inte plocka några i år fast det känns som att det är ett måste. Varken jag eller mr x äter lingsylt i någon större mängd så det går bra med köpes. Ok, lingondricka är supergott men i år ids jag inte börja med det. Märker tydligt att jag måste prioritera hur jag använder mina krafter numera. Det är en hel del att ta hand om när man har hus, tomt och bil. Det är alltid någonting som måste göras eller borde ha gjorts.
-------------------------------------------------------------------

Här sitter jag ungefär 12 timmar sedan jag skrev inledningen på dagens inlägg. Det har varit en riktigt härlig dag. Har putsat alla fyra sidor på fönstrena mot söder. En mara har klivit av från mina axlar. Inte konstigt att man har värk. Nu gäller det bara att hitta gardiner utan kattklättringsrynk.
Det blev en väldigt aktiv dag för jag har bakat en kaka, rensat hängrännorna (undrar om jag kan gå i morgon efter allt stegklättrande) och städat bodan. Summa summarum så har tre maror lyfts från axlarna.

Orkade inte laga mat utan köpte hämtpizza. Måttligt gott. Hade tänkt göra laxsoppa men det får bli en annan dag.

I går såg jag en härlig  stor ullmatta som skulle passa i min hall men den kostade 1745 kronor. Har jag råd? Nej, nej och åter nej. Måste spara till restskatten. Vad trist det är att ha ett magert konto.

Nu kom unge herrn hem och vill ha mormor med sig ut på övningskörning. Orkar jag? Svar: Nej.

Full och glad

Nyss hemkommen från en supertrevlig knytkalaskväll hos en jobbarkompis med massor av god mat, massor av gott vin, sång och skratt i trevligt sällskap. Det är länge sedan jag drack alkohol och nog känns det ända ner i tårna att det blev några glas. Efter gastric bypassoperationen är det billigt att bli full!

Nu är sminket borttvättat och jag sitter här i mitt raffset som består av ett par gamla urtvättade pyjamasbyxor prydda med små nallar med tomteluvor samt ett gammalt nattlinne med puffärm. Skönt och mjukt. Mr x har kommit hem och håller precis på att blanda ihop dip till chipsen. Tack gode Gud för att jag inte gillar chips och strips.

Gäsp gäsp nu väntar sängen. Hoppas att den inte snurrar .....


Blåsigt

Onsdagar är den rörigaste och volymmässigt värsta dagen på jobbet. Idag var det värsta dunka dunka från ensemblerummet ovanför mitt rum. Huvudet värkte och jag kände mig på allt uslare humör. Undrar om öronproppar hjälpar mot dunket? När jag nu lika klagar så kan jag fortsätta med att nacken och axlarna. Oj oj så irriterade det är att ha ont.

Jag har fortfarande inte beställt tid på bilverkstaden och inte hos Hassler. I morgon måste jag ta mig tid att sitta i telefonkö och vänta.

På eftermiddagen lyste solen upp och jag och kissen gick ut och småpysslade. Tömde fontänen, åt häggbär, klippte gräs och räfsade ihop barr från Cembratallen. Det växer vackra svampar lite här och där på min tomt och rosbusken är full av roströda nypon. Vackert. Kissen går omkring med viftande svans och det känns också gott att se att han mår gott.

Jag är glad idag för att mr x äntligen får börja på ett program. Pust! Men det krävdes lite hot. Gud vad jag hatar skolhelvetet. Inte "våran" skola, men de andra skolorna i våran kommun.

Nu är jag hungrig. Måste ringa hem mr x och göra taco. Det var nog tankeöverföring för nu ringde han och ville bli hämtad. Skönt!


Härlig eftermiddag

Somnade så gott i solstolen på altanen då jag kom hem från jobbet. Solen värmde och det var lugnt och stilla. Kissen låg som vanligt och spanade på ekorrarna och mr x höll på att montera in en bas i sin kompis epa. Ibland liksom ler livet mot en. Det gjorde det idag. I natt var det inte så. Då fick adrenalinpumpen gå på högvarv för att få hem unge herrn en stund efter midnatt.

Det var ganska intensivt på jobbet idag. En jobbig sak är att både mina vanliga och terminalglasögonen inte är riktigt ok längre och jag har absolut inte råd att skaffa nya förrän framåt våren. Tror att det är på grund av glasögonproblemen som jag har ont i axlar och nacke. Dagens ljusglimt på jobbet var Lillemors goda vinbärspaj. MUMS! Måste få receptet på degen.

En riktigt dålig sak som tär på min energi är att individuella programmet på gymnasiet är botten. Riktigt botten. Jag grubblar dag och natt på om, vad och hur jag ska agera för att få till det för "min" unge. Åren går och ingenting blir som det lovas från skolans sida.

Dagens chock var att upptäcka att en av grannarna höll på att göra vinter i sina rabatter. Herregud så nära kung Bore är nu! På runt en månad kanske vi har fått den första snön.

Nu väntar JB på min sängkant med sömnpulverpåsen.


Flunsa på G?

Inte vet jag, men kroppen lider och orken är i botten. Hoppas att det bara är en ytterst tillfällig svacka. Att bli sjuk när man är "ensam" är inte alls kul. Kommer ihåg sist när jag blev kanondålig, det är i och för sig några år sedan men jag har nog aldrig känt mig så hjälplös. Mr x är också lite småkrasslig. Vi får väl se hur det utvecklas.

Middagen blev av det enklare slaget. Omelett och knaperstekt bacon.

Nu väntar sängen.
Ljuvliga helg

Äntligen tid för vila. Efter gårdagens 15-timmarsdag i Luleå på Norrbottensmusikens utbudsdag är jag ganska mör. Det var som alltid en bra dag med högklassig musik, god mat och trevliga bekantskaper. Till att börja kände jag mig ganska övergiven i den stora folksamlingen och saknade mina arbetskamrater Lillemor och Maria som brukar vara mina följeslagare, men som ett under dök det upp en trevlig kvinna från Älvsbyn och frågade om jag också var ensam. Innan kvällen var slut hade ytterligare en "ensam" kvinna gjort oss sällskap. Jag är en usel mingelmännsika.
Under lunchen hann jag en halvtimme till Kappahl och innan middagen också en halvtimme till Lindex. Köpte en ny bh. En minimizer. Sitter som gjuten. Egentligen hade jag tänkt köpa en kjol men de jag hittade var för bylsiga.

Idag efter jobbet åkte jag iväg till klädaffärerna och hittade en kjol på 70% rea hos Hanséns för 209 kronor. Kort, snäv och till min stora förvåning kom jag i en 38:a. Alltså, aldrig trodde jag att den drömmen skulle bli verklighet. Nu är den det och jag är glad. Tyvärr är inte hela min kropp den storleken. Det som putar ut ovanför midjan kräver mer utrymme.

Den här dagen började väldigt grått och regnigt men nu i kväll var det jättefint. Satt ute på altan och åt min middag som bestod av en halv parisare. Hoppas helgen blir fin. Måste kratta ihop alla kottar från cembratallen som är utspridda över hela tomten. Ekorrarna, hackspetten och nötkråkan har snart rensat den på varenda kotte. Min kisse gillar att ligga och iaktta de här djuren. Från början gjorde han utfall så långt kopplet räckte, men nu ligger han i lugn och ro och tittar.

Ska bjuda min sons familj plus hans svärfar på middag under helgen. Jag tror att min vän E kommer i morgon. Måste planera vad jag ska handla hem. Just nu är jag bara sugen på en chokladbit.


En varningslampa mindre

Nu lyser en lampa mindre. En röd. Jag behövde bara fylla på lite mer bromsvätska även om nivån var där den skulle innan. Fick ringa tre verkstäder innan jag hittade en som kunde koppla en Mazda till datorn och felsöka. Den tredje gubben var supertrevlig och förklarade ingående att jag förmodligen har slitna brombelägg och då behövs mer brömsvätska. Och rätt hade han! Ja ha då är det bara att beställa tid för brombeläggbyte.

Det är mer att göra på jobbet nu när Sverigefinska folkhögskolans musiklinje ingår våran verksamhet. Fast det är roligt, men när jag kommer hem är jag helt slut. Har varken orkat diska eller laga ordentlig middag på hela veckan. Idag blev det grillad kyckling och potatissallad. Måttligt gott. I morgon blir det festmiddag med underhållning för min del eftersom jag ska på utbudsdag i Kulturens hus och för mr x blir det panpizza eller mamma scans köttbullar.... Livet är inte alltid rättvist.

Nu har jag i diskat en jättedisk och om några minuter är dammsugaren igång. Måste rensa katttoan också innan den börja osa.Klarhet

Vissa dagar ser man saker klarare än vanligt. Idag var en sådan dag. Jag har väl inte ett särskilt intressant jobb men mina arbetskamrater är toppen och chefen likaså. Det är mycket värt. Det insåg jag idag.
Är jättetrött efter en lång arbetsdag. Natti natti, nu väntar han med paraplyet på min sängkant.RSS 2.0