Sommarsvalt

 
 
Igår var värmeböljan över för den här gången och idag har vi vanligt sommarsvalt sverigeväder. För min del skönt och välkommet. Idag ska jag klippa gräsmattan, inte för att gräset växt utan för att massor av gula blommor sticker upp sina huvuden en decimeter ovanför gräset. Sonen har lagat gräsklipparen så att självdraget återigen fungerar. Vilken skillnad det blev!  Nu får jag nästan springa för att hinna med!
 
Eftersom jag mest har perenner i mina rabatter så blommar många sorter en kort tid och sedan laddar de för nästa sommar. Värmen fick dom att explodera i blomning och så vips var det över. Normalt brukar blommorna avlösa varandra vad gäller blomning men i år kom alla samtidigt. Nåja, jag har i alla fall vattnat, fotograferat och njutit av prakten så längde den varade och nu är ögongodiset ettåringar i krukor.
 
Häromkvällen sålde jag min gamla bil som stått avställd drygt ett år så nu är det plats för att förlänga häcken med några meter för att få mer skydd mot insyn. Det här med att bygga berg inför det jag ska göra har varit en anledning till att jag inte försökt sälja bilen tidigare. Utan att vara alltför rasistisk är min fasa en ilsket prutande utlänning.  Har varit med om det en gång och det ska aldrig hända igen. I fredags lade jag ut annonsen och två minuter senare var den i princip såld till en trevlig ortsbo. En annan som var bortrest var villig att swischa pengar direkt för att få köpa den. Bilen, en diesel med turbo och beige skinnklädsel blänkte fint i kvällsljuset när den rullade iväg från min gård. Snyft!