Kloklippning och bakningJippi!! Hundmamman Evve har klippt Emils klor. När jag såg hur hon gjorde förstod jag varför jag inte lyckats. Nästa gång fixar jag nog det själv.  Hon har också haft lite dominasövningar med våran lillherre. Konstigt, men han verkar gilla henne ändå.

Idag köpte jag nya blommor till köksfönstret. Det blev vita ovanligt stora höstglöd. Inne i blomsteraffären råkade jag se en skymt av mig själv i en spegel. Då insåg jag att det var dags för omedelbar hårtoning. Åkte direkt til frissan och inhandlade kemikalierna. Nu är håret mörkt och blankt igen. Resterande skavanker tar jag tag i efter helgen. Alltså jag fortsätter på dag 15 eller vad det nu var för dag då min bantning helt spårade ur före jul. Nyårslöftena är givna:
 • Äta riktig mat och minimalt med smörgås, godis och fika
 • Simma med Maria två gånger per vecka
 • 1 eller 2  promenader per vecka.
Det verkar inte alltför svårt. Fan, jag måste klara det. Hörde att landstinget inte vill satsa på oss i sextioårsåldern när det gäller gastric by pass operationer så jag ska väl inte hoppas för mycket. Idag köpe jag en ny klänning/tunika för big ladies.

Ikväll har jag börjat förbereda nyårsafton. Bakade en marängtårtbotten, chokladkaka och nu jäser en matbrödsdeg med vetekross. Hade först tänkt att vi kunde gå ut och äta på nyårsafton, men vanliga restauranger verkar ha stängt så jag får fixa något här hemma. Har tänkt mig en räkcoctail till förrätt och klassisk fläskfilé till varmrätt med potatisgratäng. Det blir nog bra.

Ska snart ficka med Evve och mr x och sedan göra natt.
Natti natti alla min vänner.

Elle Belle Bi ...

Det blev återigen inte natt förrän flera timmar efter midnatt. Dagen har varit minst sagt seg. Skivade upp det som var kvar av julskinkan och stoppade det i frysen.  Åkte därefter och handlade lite bröd och smörgåspålägg samt jucie till frukost åt mina älsklingar.

Göta var och hälsade på mitt på dagen men eftermiddagen har jag avnjutit i mitt eget sällskap. Passade på att släpa runt dammsugaren och ta de värsta dammråttorna. Tvättmaskin fick också gå några timmar. Mr x åkte en sväng till  Luleå och Evve åkte och hälsade på en kompis. Jag förberedde middagen. Lax med mos och citrondillhollandaise. Gott!


Köpte en ny kattleksak till Emil som piper när han plågar den. Jag kommer aldrig att våga släppa ut honom på gården där mina kära små gråsparvar verkar tro att de lever i en skyddas sfär. Måste nog skaffa en nätdörr till sommaren.

Evve har sovit hos oss i natt och Emil har haft fullt sjå att vakta. Mest har han legat på tröskeln till hennes rum. Jag undrar vad och hur han tänker på allt som sker runt omkring honom. Hur som helst så har våran julledighet bra inverkan på honom. Han biter mindre och gosar mer.

Det snurrar i mitt huvud. Ja, det är väl ingen nyhet för dom som känner mig, men just nu är det värre än vanligt. Det känns ungefär som Elle Belle Bi . Nåja, i morgon känns det nog bättre. Kanske bara vanlig simpel nervositet.

Människor är som pusselbitar, det finns alltid två som passar ihop.

Nu är klockan drygt 23.00 och grabbarna är fortfarande på språng. De har inte förstått att helgen är slut.  Det blir inte lätt vända tillbaka dygnet när skolan börjar igen. Tack och lov är jag ledig måndag och tisdag. Det är så otorligt skönt att få vara hemma och ta livet i sin egen takt. Nu ska jag lägga mig skönt och höra på cd-boken Mirakel av Danielle Steel.

Natti natti mina vänner!


Tom kyl

Det hann bli tidig morgon innan vi kom i säng i natt. Mr x och hans kompisar åkte till Happis för att köpa en epa-traktor sent i går kväll. De var inte tillbaka förrän långt efter midnatt. Klockan 03.00 skjutsade jag hem chauffören eftersom varken mr x eller epaägaren har traktorkort. Jag var hur som helst vaken eftersom jag hade lovat att hämta Evve på hotellet. Som följd av nattsuddet vaknade jag först klockan tolv idag. Hann inte ut i dagsljuset idag. Trist för jag känner hur väl jag behöver tanka mina ljusreserver som är totalt tomma.

Kylskåpet börjar gapa tomt så när som på julskinkan. Åt gammeldags mjölkblöta med julskinka till frukostlunch. Gott!
Dagens middag inhandlades från kinarestaurangen. Väldigt gott.

Nu har jag sett körslaget, eller halvsovit mig igenom. Nattsuddet känns i hela kroppen och nu väntar sängen.

Natti natti alla mina vänner.

Kärlek

men inte den som springer
på glödande fötter, till och från snabba möten
jagad och jagande
sårad och sårande
inte den som lever högt på ständigt
smärtsamma avskedstaganden
utan den kärlek
som ger trygghet och vila
som värmer och värnar
och endast har ett enda avsked att frukta:
dödens.

Kärlek
men inte den som knappast hunnit stilla sin längtan
förrän en ny uppstår
inte den hetsigt hetsande
piskade av begärens krav
oftast mer plågsam än ljuvlig
inte heller den ångestfulla kärleken
som är rädd för att bli bränd
och samtidigt rädd att inte få brinna
utan den milt flödande kärleken
den som vågar vila
och när tid är
störa den utvilade.

Kärlek
som är att vakna tillsammans
och möta den blåögda morgonen
att utbyta leenden som värmer och värnar om den nya dagens framtid
att på resan genom dagen
vila tillsammans på klockslagens små väntstationer
och inta gemensamma måltider
upplysta av lingonsyltens röda glädje

De dagliga skavsår vi får och ger
den dubbelsidiga smärtan
som värker inom oss
och som vi övervinner hos varann
den osynliga skyddsängel
som kammar ut irritationens snår
övermättnaden som hotar med tomhet
men botas genom att var och en
drar sig tillbaka till ensamhetens nödvändiga oas
rätten att vara frånvarande i var sitt drömland
glädjen att vara närvarande i
varandras liv -
detta är kärlek.

Den dagliga kärleken av Maria Wine
ur Nattlandia

JuldagOm julafton var lugn så har denna dag varit så nära total stillhet som man kan komma. Inte mig emot, fast nog hade jag gärna sett lite mer av Evve och mr x. De har så fullt upp med kompisar och det kan jag förstå. Har ju varit ung själv fast det börjar vara ett tag sedan. Jag har lyssnat på Il Divo och Jöbacks julmusik. Härligt.

Det är i alla fall ljuvligt att få vara hemma och slippa åka iväg till jobbet. Det är hemskt att tänka så när så många inget hellre vill än att ha ett arbete. Men jag har jobbat i över fyrtio år och nu handlar passionen väldigt mycket om att få sluta jobba. Nej, jag vill verkligen inte bli äldre, men jag vill äga min egen tid för första gången i mitt liv. Det är så mycket jag vill hinna göra medan jag är "frisk" och orkar. Just nu är jag inte i någon vidare form. Lederna värker och är stela. Måste ha ett uppehåll med antiinflammatoriska medikament. Magen protesterar.

Nu är lugnet slut i huset. Sex grabbar klampade till övervåningen. Lovade i svagt ögonblick att  tre av dem får ha LAN i natt. Stånk och stön! Men då har jag gjort mitt för ett tag. Nästa gång är det någon annans tur. Hur som helst är jag så trött så jag lär sova djupt och snarka så huset darrar och grabbarna skrattar. Kanske att jag börjar lyssna på en av ljudböckerna som Lillemor lånade mig.

Nu ska jag gå och lägga mig framför teven en stund innan det är dags för sängen.
Natti natti mina vänner.


Julaftonskväll


Har nog aldrig haft en så lugn och fridfull julafton som denna. Har visserligen stökat lite med mat, men i betydligt mindre omfattning än tidigare år.
Mr x och storasyster har åkt runt till sina nära och kära från halv elva i morse med en kort mellanlandning hos mig.
Min käre bror T har varit här och vi kämpade tappert med julmaten. Efter mat, efterrätt och kaffe åkte vi iväg för att säga god jul till våran syster M med familj som firade jul hos sina barnbarn. Där möttes vi av beskedet att huset var magsjukesmittat och att syrran med familj redan hade åkt hem. Naturligtvis vände vi på tröskeln och åkte hem till syrran där vi drack mer kaffe och äntligen fick lite godis. I mitt hus fanns inget godis denna afton. Det har mr x och jag redan ätit upp och det syns minsann under min haka på det obligatoriska julfotot.

Om jag summerar julafton 2008 så började den bra med mysig julklappsöppning redan i morse, maten var bra och kvällen avslutades trevligt hos syrran. Nu är det över för denna gång.

Det hjälps inte, men jag blir alltid nostalgisk och drömmer mig tillbaka till jularna hemma i barndomshemmet medan mamma levde, men också hos mormor medan vi var små. De minnena har så fina guldkanter. Jag är tacksam över alla upplevelser, fast det är med sorg i ♥ att veta att den tiden aldrig återkommer. I år var det  drömrulltårta enligt mammas recept som var länken till flydda tider. Den köpta kalvsyltan á la hemlagad påminde också om ett kärt smakminne.

Livet är inte alltid som man vill, men det kan vara bra ändå och ibland till och med ännu bättre.

Nu är det dags för mig att göra natt. Tomtarna är på väg tillbaka till tysta vråna och julklappspappret är bortplockat.

Klart!

Så här blev min julgran. En liten tummetott bara. Den får duga, fast jag misstänker att Evve inte blir riktigt nöjd!!! Kan väl inte direkt påstå att det är den snyggaste gran vi haft. Fast vi har haft värre. Det var ett år för länge sedan då min fd fick en överbliven sned och ledsen gran från kommunförrådet.
Om man koncentrerar sig på att se de fina små partierna i årets gran så är det inte så illa. Årets tema är fågelträd. Inga röda kulor, inget glitter, inga julgransljus. Bara en pärlslinga, guldistappar och mina kära fåglar. Ja så klart finns de fyra småtomtarna där också som alltid.
Katten verkade väldigt konfunderad när han tassade runt våran gran.

Nu är allt förberett så gott det går. Köpte de sista klapparna idag. Fast det blir en otäckt liten julklappshög i år. Trist och ändå har jag som vanligt spenderat alldeles för mycket på julklappar. Varje år säger jag samma sak: I år blir det nerdragning på julklappsfronten! Ännu har det inte blivit så.

Nu ska jag gå och duscha så jag är fräsch när småtomtarna börjar krypa upp ur vråna.
Julgran i mitt hus

Kom till jobbet i tid. Bara städerskan och jag var där. Chefen var visserligen in en kortis.
Åkte och besiktade bilen som inte gick igenom den här gången heller. Handbromsen var inte ok, trots att jag lagt ut sextusen papp på bromseländet. Nu lovade verkstan fixa så det fungerar - gratis så klart. Helvetes också!

Efter lunch var jag på ett möte. Därefter åkte jag och hämtade julfikat jag beställt på Lyktan. Sedan åkte jag, Evve och mr x raka spåret till M-järv. Väl framme gick spåret rakt upp genom mörka skogen i djupsnö där Evve sågade ner en gran. Jag höll på att dö av ansträngning och hann knappt fram innan granen låg på marken. Mr x satt i bilen och försökte lysa vägen åt oss. Nu ligger granen i mitt garage med en avskalad grenkrans pga bagageluckan. Med lite pynt på blir den säkert fin. Får väl borra dit några fuskisar annars.
Efter julgransäventyret åkte vi och handlade två stora julklappsljuslyktor på GK:s.
Innan vi vände tillbaka hemåt gick vi och tände ett ljus på mammas och pappas grav.
Väl hemma igen dressade vi om åkte och köpte en hamburgare innan vi åkte vidare till L-träsk med den ena julklappslyktan. Det var samtidigt ett avslut på mr x tid där. Vi åt tårta och hade det jättetrevligt.

Nu väntar sängen och förhoppningsvis orkar jag upp till jobbet i morgon.
Natti natti mina vänner!


Lugnet före stormen

Här har jag gått och invaggat mig själv att allt är lugnt. Det är det kanske också. Fast om jag ska hinna göra allt som jag kommit på bara idag så är det allt annat än lugnt. När paniken stegrades till ohälsosamma nivåer slog jag på bastun och använde till och med bastudoft i vattnet för att få det riktigt mysigt.  Den goa värmen löste upp mina paniska knutar och nu vet jag hur jag göra för att få tillvaron att gå ihop.
 •  I morgon åker jag till cafe Lyktan och bageriet och köper julfikat.
 • Matbrödet köper jag på en restaurang som har jättegott hembakt bröd.
 • Mr x fick välja sig en julklappsjacka idag. Hoppas att den inte är på mellandagsrean.
 • Det går bra med en jul utan julgran och tomte. Snyft!
 • Den mat som fattas köper jag färdiglagad.
 • Åker och besiktar bilen i morgon fm under arbetstid.
 • På em direkt efter jobbet åker jag till M-järv och köper en julklapp som jag vet finns där. Tänder samtidigt ljus på mammas och pappas grav. Om det är tillräckligt ljust kanske jag hittar en liten julgran på berget.
 • På kvällen åker mr x och jag och säger God Jul till H och L.

Förra julens danskodlade gran á la Kalle Anka.
Den hade oerhört vassa barr och barrade hiskeligt.

Nu för tiden är i alla fall julen lite lindrigare än förr när barnen var små. Då skulle allt vara hemgjort och det värsta och samtidigt det bästa var att dra på sig tomtedräkt och mask och vara tomte. Svetten rann och frisyr och smink flöt bort. På alla foton från den tidens jular är jag högblank i ansiktet och håret är tillplattat och rufsigt. Men det var härligt att se barnen genom maskens ögon. Ja, de vuxna blev också barn när tomten kom in. Nog med nostalgi.

Nu måste jag nog börja dra mig mot sängen. Ska upp och jobba i morgonbitti.
Natti natti mina vänner. 

Lördag

Huset är städat och redo för julen. Bara mat, granen och några julklappar som fattas. Känner mig nöjd och glad men otroligt trött.
Mr x har varit på LAN hos en kompis och jag har haft besök. Lagade god mat. Mögelostfyllda kycklingbröst kryddade med flingsalt med rosmarin samt svartpeppar. Naturligtvis i gräddig skysås. Därtill gjorde jag rotgrönsaker och klyftpotatis.

I morse fick jag höra något väldigt roligt, nämligen att det är väldigt väldigt svårt att tro att jag är så gammal som min faktiska biologiska ålder. Jag hoppas att det avsåg både kropp och själ. Sånt är ljuv musik i en nära 60-årig tants öron som varje morgon ser hur de vita hårstråna roffar åt sig allt större ytor. Fast jag känner mig verkligen inte som en tant. Mycket långt därifrån. Fast så är det väl för alla. Insidan skrumpnar inte som utsidan. Jag är svårtämjd och trivs med att vara det också. Att göra det jag drömmer om även om det är lite småtokigt. De senaste årens "tokerier" har både gett mig och ger fortfarande mycket glädje. Mitt liv hade varit fattigt utan dom upplevelserna.

I natt låg jag och tänkte på hur livet kan förändras från fullständig katastrof till glädje och lycka. Att må så gott att man gläds över de små tingen i tillvaron. De senaste åren har jag haft lyckan att omges av sympatiska människor och det är jag så tacksam för. Goda vänner är ovärderliga. ♥
 
I morgon vänder det 13.05 ..... alltså ljuset börjar komma tillbaka. Skönt!
Nu ska jag gå en trappa upp och se om jag hittar något sebart på teven. Natti natti mina vänner!


Ett mirakel

I morse var mr x uppe före mig. Glad som en sol. Det har aldrig hänt tidigare. Han gav till och med mat till katten. Jag var däremot mer död än levande. Orkade inte klä mig färdigt utan stoppade bh och strumpor i väskan och stapplade ut i bilen. Tack och lov för körsugna ungdomar. Tröttheten gjorde nästan ont och jag kom mig inte ens för att hämta kaffe på jobbet förrän en servicekille bjöd på en kopp. Arbetsdagen förflöt med största möda och när jag kom hem var det alldeles tyst i huset. Det enda ljud som hördes var små snarkningar från mr x rum. Det visade sig sedan att han suttit vaken vid datorn hela natten lång. Jag somnade också men vaknade av en telefonsignal. Sedan tog jag på mig pyjamasen och drog igång operation julstädning. Nu är nedervåningen och halva trappan klar. Ska ta övervåningen innan jag hoppar i duschen.

Det ska bli så skönt med helg. Ska fixa julklappar till resterande snälla barnbarn. Kanske baka något innan mandelmassan är uppäten. I morgonkväll får jag besök. Måste komma på en god middag att bjuda på.


Nu har Evve kommit hem, fast jag har inte träffat henne ännu, bara surrat på telefon en stund. Hoppas hon är pigg på julgransutflykt.
Synd att det är så trist väder. Det var så fint här ute på gården. Jag hade skottat och kört snöslungan och gjort så fina raka gångar i den rena vita snön och nu har blåsten och regnet förstört alltihop.Lilla julafton avklaradDet blev lite snärjigt att hinna med allt jag föresatt mig innan det var dags att fira lilla julafton med barnbarnen. Blev längre på jobbet än jag tänkt mig. Bilverkstan hade parkerat in min bil längst in i verkstan så jag fick vänta en bra stund. Sedan skulle jag handla några småsaker innan jag kunde åka hemåt. Väl hemma satte jag i strykjärnet och strök duken i rasande fart. Tror inte strykjärnet ens hann bli varmt.
Tomten kom i god tid så vi hann med att äta en löjromsmacka medan vi väntade in barnen som var på badhuset. Naturligtvis blev de försenade eftersom någon hade tagit stortjejens skor. När de väl kom var hon skolös och fick rida på mammas rygg.

Tomten kom stapplandes i djupsnön i den hårda blåsten och både barnen och de lätt stressade föräldrarna verkade väldigt glada. Lillemo.... jag menar tomten, gjorde det väldigt bra. Barnen fick varsitt paket på bodbron i fladdrande lågors sken. Sedan gick vi in och de fick öppna sitt paket medan tomten sa sig gå vidare till grannen. Helt plötsligt kom de på att de måste vinka till tomten och rusade till fönstret, men han var spårlöst försvunnen. Konstigt!
De åt med god aptit och fick därefter resterande paket. Det blev en glad och mysig lilla julafton. Jag är så nöjd. Jo, jag fick också paket. Från tomten fick jag ett vackert lilarosa armband och en cd med Il Divo The Christmas collection. Från barnbarnen fick jag ett jättfint pärlplattehjärta och en fotoalmanacka.

Stackars kissen Emil fick sitta instängd i lillrummet medan vi åt, men sedan när klapparna skulle öppnas var han nyfiknast av alla. Det lustiga är att han verkar förstå att han inte får bita barnbarnen. Han håller sig runt dom på behörigt avstånd, men rör dom inte.
 


Nu är det bara två arbetsdagar kvar till helgen. Gud så skönt det ska bli. Längtar efter tomtegubben.

Nu är bilen fixad för sextusen papp totalt. Ska försöka hinna besikta om den i morgon. Nu måste den gå igenom.
Nu väntar en räksalladsmacka och sedan är det natti natti.

Tusen tack tomten för att du kom till oss!En bra dag!

Efter en trög start där kroppen åkte iväg till jobbet medan hjärnan fortfarande sov piggnade jag så småningom  till och hamnade i simbassängen på SportCity. Hade det inte varit för att Maria bad mig så hade jag nog inte kommit mig dit. Det var jätteskönt och trevligt. Vi simmade, bubblade och bastade. Sedan åkte vi tillbaka till jobbet och kunde i princip sätta oss vid dukat julbord. Allt var jättegott och jag åt med gott samvete.
Efter maten var det julklappsutdelning. Jag fick en jättefin glasskål från Pentik av mina snälla jobbarkompisar. Min vän Lillemor hade gjort ett personligt änglasmycke till var och en. Jättesöta. Hon är verkligen en ängel själv som anstränger sig för att göra sina jobbarkompisar glada. Chefen delade ut den obligatoriska kommunklappen. I år var det en bag. Svart och orange. Det bästa med kommunklappen är chefen personliga rim till var och en. Mitt löd:

Om sena höstmorgnar hon brukar vara trötter
Vete katten vad som numera får henne på fötter

Vi avslutade med att leka julklappsleken. Att rekommendera för leksugna vuxna. Den går till på följande sätt:
Alla köper tre paket var för max 30 kronor. Man lägger upp alla paket mitt på bordet. Man har två tärningar och slår i tur och ordning. När man får dubbelt av samma får man ta ett paket. Vissa får många paket medan andra kanske bara får ett paket. Om det är någon som inte får ett paket så får de ta det sista på bordet. Alla ska ha minst ett paket. När paketen är slut får de öppnas. Då ställs en äggklocka på typ 30 minuter (om man är många). Sedan fortsätter man slå tärningarna och när man får dubbelt så får man ta en sak av någon annan. Vilken man vill!  När klockan ringer är leken slut och man får de saker man då har kvar i "sin" hög.
.
När jag kom hem tog jag tag i matförberedelserna till i morgon då barnbarnen kommer hit. Det blev köttbullar, Janssons, kokade ägg och skalade potatis. Löjrommen är på upptining i kylskåpet och löken är hackad. Resten är klart.
Nu stinker jag matos. Måste duscha för tredje gången idag.

I morgonbitti ska bilen på verkstan igen. Jag har så jäkla ont i ryggen så jag vet inte hur jag ska orka gå från verkstan till jobbet.

Ryggproblems

Typiskt att ryggen ska krångla då det absolut inte passar sig. Tog mig till jobbet och därefter till mataffären, men jag ser ut som att jag har gjort på mig. Tack och lov att de flesta julklapparna är klara och maten till lilla "julafton" här hemma på onsdag finns redan i kylen. Det är bara att simma lungt.

Imorgon har vi julbord på jobbet. Det ska bli gott och trevligt. Det ska bli spännande med julklappsleken vi ska ha.
Här hemma kommer det bara att bli matfavoriterna eftersom vi blir så få som äter här under julen och dessutom är både jag och mr x ganska kräsna.

Inte ett enda luciatåg har jag sett än mindre hört i år. Det känns trist. Får titta på bilderna och minnas mina egna lucior. Jag missade mina små barnbarn som hade lucia på dagis idag. Hade ett möte samtidigt som jag inte kunde flytta.

Har köpt en ny julskiva med Peter Jöback. Vacker musik, men lite för sorgsen, tycker jag. Måste nog skaffa en med lite mer fart som ger rätta julstämning.

På fredagkväll kommer min egen tomte, men han flyger vidare till sina tomtenissar redan nästa dag och kommer tillbaka igen till nyår.

Julgranen lyser fortfarande med sin frånvaro. Om bara ryggen är lite bättre i morgon så tar jag sågen och beger mig ut i skydd av mörkret. Annars kanske min lucia här till höger kan hjälpa till när hon kommer hem till mormor. Hon hittar till och med julgranar på rot mitt i en stad. För några år sedan grät hon när hon såg min nyinköpta plastgran. Sedan gick hon ut -24°C och högg en riktig julgran till mig.

Julklappshandel

Äntligen är de flesta julklapparna inhandlade. Pust! Åkte till Happis mitt på dagen och kom hem 19.30. Min rygg orkade inte riktigt med och det var tur att det var på sista affären och att jag hade en kundvagn att stödja mig på. Med några värktabletter i kroppen känns det bättre. Hoppas det är ok till i morgon. Den här veckan kommer att bli snärjig. Nu är det bestämt att onsdagkväll blir lilla julafton för barnbarnen som åker söderut för att fira jul. Lillemor har erbjudit sig att vara tomte. Kul!

             
På Barnens hus hittad en rolig höna som jag inte kunde låta bli att köpa. När man nyper den i vingen kacklar den och går omkring. När jag skulle lyfta tillbaka den i hyllan skrek den som att det gjorde ont. Jag vände den baklänges för att den inte skulle gå över hyllkanten, men då ställde den sig och jucka mot nästa höna. Mr x, hans kompis och jag höll på att skratta på oss. Vem som ska få den? Kanske min kära .... som alltid önskat sig en sån.

Julklappen till mig själv blev en webkamera. Har vänner som har webkamera och det känns lite dumt att bara jag ser dom, fast ärligt talat så känns det väldigt skönt också. Om jag ska använda den så krävs det lite förberedelser i form av anständiga kläder, smink och frisyr. Kameran är billig och därmed dålig bildkvalitet. Lika bra det.

När vi kom hem hängde det en plastpåse på dörrhandtaget. Det var en fin röd julblus i den i min storlek. Det visade sig att min kompis Inger hade köpt för stort och skänkt den till mig. Jag blev jätteglad och kände mig bönhörd eftersom jag senast i morse låg och tänkte att jag borde köpa mig något "juligt".

Nu börjar det bli dags för John Blund. Natti natti

Ändrade planer


Lapphandskar

Vaknade inte förrän vid halv elva och insåg att det bara var att klä sig ordentligt, gå ut och tanka snöslungan och köra bort snön. Tack och lov var snön så pass torr att det inte stockade sig i utkastet. Att ha eget hus går an utom när det är tung blötsnö.

Frampå eftermiddagen gjorde mr x och jag oss klara för åka mot Ikea men vi vände är vi kom ut på E4:an pga av snöandet. Vi gör ett nytt försök i morgon då det utlovas bra väder. Istället för att ta itu med alla göromål här hemma åkte jag till Göta och provsmakade hennes julbak. Åkte därifrån med en påse nygräddad dadelkaka till mr x.


Efter middagen var det dags för snöskottning igen. Barnasinnet tog över och jag rullade stora bollar till en snögubbe, fast först tänkte jag mig en lucia, men det slutade med att det blev en snögran med ljusslinga. Visserligen lite tanig  och med oroväckande slagsida, men nu har jag i alla fall en utegran. Har gått och känt mig missnöjd över att jag inte kommit mig för att ta mig till skogen och hugga en. Fast frågan är om jag är nöjd med det här exemplaret .....

Har surrat i telefon halva kvällen och nu sitter jag här med en god macka och ett glas vatten och inväntar att mr x ska komma hem. Senare kanske jag öppnar öppnar vinflaskan ......
En lång lista

Det är likadant varje vecka när fredag äntligen kommer. Den sista luften pyser ur mig och lederna stelnar. Planerar att göra så mycket men hinner bara med en bråkdel. I helgen ska jag göra julköttbullar, Janssons och förhoppningsvis något bakverk med saffran och åtminstone en sort av mammas småkakor. Om jag hinner skulle det vara gott med lite hembakt matbröd. Nä, det där var för överambitiöst. Det vet jag redan för i morgonbitti styr jag mot Happis för att handla julklappar. Lär vara mycket folk och det avskyr jag.

Idag har det firats Lucia, men jag har inte sett till en enda trots att jag jobbar på ett ställe där det har varit luciaträning i flera veckor. På tisdag ska vi ha julfest på jobbet. Då får vi kommunjulklappen. Chefens personliga rim till var och en av oss är det roligaste förutom all god julmat som han har beställt. Nytt för i år är att vi ska ha en julklappslek som lär ta sin tid. Måste komma ihåg att köpa tre julklappar á 30 kronor till leken. Det lär vara en lek där girigheten visar sig även hos de mest givmilda.

Det faller blöt snö från himlen och jag har varit och laddat bensindunken till snöslungan. Får ta det i morgonbitti innan jag åker mot Happis. Om det nu inte är blötsnö för då stockar den igen hela tiden.

Min arbetskompis och vän Lillemor har erbjudit sig att vara tomte när barnbarnen kommer hit. Det blir toppen!

Idag har jag kollat upp vad det skulle kosta att spendera nyårshelgen i Jukkasjärvi. Det blir svindyrt och är inget för min börs. Ska se om det finns alternativ som är billigare. En hundspannsfärd kostar 2450 kronor per person för 90 minuter!!!
Av priserna att döma är det väl mest penningstinna utländska gäster som har råd.

Nä, nu ska jag gå och packa upp matvarorna som jag har glömt i bilen.


Helgplaneringar

Det har varit en ganska intensiv dag med bilverkstad, ett möte och till sist hämta hem och sortera mr x kläder. Bilverkstan kommer att skinna mig på ytterligare tre tusenlappar för bromsok och handbromsvajrar. Inte kul lagom till jul. Mötet gick också bra men jag är jävligt glad att jag inte tillhör den grupp jag egentligen borde höra till.

Vi åt gårdagens laxlåda till middag och det var jättegott. Nu när jag inte är ensam hemma känns det återigen roligt att laga mat. Men min bantningsentusiasm lyser med sin frånvaro. De 3,5 kilo jag lyckades tappa har återtagit sin plats på min kropp tack vare överblivet elevfika och alltför många laxmackor. Nu finns ingen annan återvändo än doktor fetts vassa kniv.

Ikväll började jag fundera på hur nyårsafton ska firas. En tanke är att åka till Jukkasjärvi och njuta av iskonstverk, sova över på hotell och äta en god nyårsmiddag. Kanske åka hundspann eller något annat livsfarligt. Ska ringa runt på olika hotell i morgon och kolla om det är möjligt.

Nu har jag bestämt hur lilla julafton ska firas nästa vecka innan barnbarnen åker iväg söderut till sin mormor och morfar. Jag ska duka och göra fint och ha maten klar. Strax innan de kommer förvandlas jag till en tomte som sitter i lillskogen bakom grannens hus. Tomten tar med sig en lykta och tänder några marschaller så att han syns. Sedan får barnbarnen upptäcka tomten när de kliver ur bilen. Tack till Maria som tipsade. Det kommer att bli en annorlunda upplevelse.

Nu väntar sängen. Natti natti mina kära vänner.Vetenskap

I kväll har jag tagit tjuren vid hornen och kollat upp vad stjärnorna säger om relationer mellan
Bör bli mycket lyckliga. Toppenäktenskap. Det låter så rart när stjärnorna anser att detta ska vara det raraste av alla de stjärntecken som finns. Det är så att man känner hur saligt lycklig du blir när han står där framför dig och viskar i ditt öra just de rara ord av kärlek som du vill höra. Ni två är som gjorda för varandra.

Särskiljande livsmål och levnadstempo. Kärleken svag. Nej, det här är nog inte din stora kärlekslycka. Så väntar du på att ”prinsen” ska komma in i ditt liv så är det nog i alla fall inte väduren som är den rätta för dig. Stjärnorna tror att den som gifter sig med en vädur också får räkna med en skilsmässa litet längre fram. Till och med som vänskap kan ni vara svaga tillsammans.


Jaha, då vet man det. Fast jag är lite tveksam eftersom jag redan har haft klamp klamp på min bro. När stjärnorna beskriver oss fiskmänniskor nämner de flera djur men inga bockar. Det gör mig lite orolig.

Fiskarna
För dig är livet en teater, ett skådespel, där du på tankens scen utför mycket. Men din önskan är alltid vänlig och du hoppas att många av dina vänner ska få framgång just genom dig. Du ser främst till barnens lycka, inte till att de ska ha högsta skolbetyg. I ditt hem är hundar, katter eller fiskar ett kärt inslag. Du har ett sjätte sinne och är en god lyssnare och psykolog. Du ger som du själv tycker, goda råd, men är inte alltid säker på att de är de rätta. Du har ett harmoniskt sätt och är en ärlig och fint lyssnande vän. Naturen är ett måste för dig och även om du inte direkt brukar jorden, har du en förmåga att ta vara på vackra miljöer och att njuta av vad naturen ger. Du har humor och en starkt utvecklad känslighet. Du har ett utpräglat gott minne och kan komma ihåg den allra minsta detalj. Fast du kan också förtränga det du inte vill komma ihåg. Du har ett kreativt sinne och satsar gärna på förändringar och nyheter.
Dina bästa chanser
Din bästa färg bör vara grönt eller blått. Din bästa sportgren bör vara bilar, teater o kultur. Din bästa metall bör vara tenn. Din bästa blomma bör vara tulpan. Din bästa juvel bör vara ametist. Dock finner många en ädelsten som den klarblå safiren som vackrast. Ditt bästa träd bör vara pilen.

Förutom den här ytterst vetenskapliga kontrollen har dagen varit stressig. Avslutade med att fräsa bort snön från infarten med min bästis snöslungan. Nu är det slätt och fint och ljuslyktan lyser så fint utanför dörren.
Dax att sussa snart. Ska bara plocka bort några dagars disk. Natti natti mina kära vänner.Grå måndag

Sov dåligt i natt. Saknade någon och benet värkte. Kände att det skulle bli en tung dag. Tog en liten slowmorgon och åkte iväg lite senare. Hann bara vara en dryg timme på jobbet då jag kom ihåg att en servicekille skulle komma och titta till min luftvärmepump. Han kom och konstaterade att det var läckage på flera ställen. Firman som slarvinstallerat den är i kk så det blir förmodligen så att jag själv får betala självrisk på 1500 spänn. Pust! typiskt att det kommer lagom till julklappsinköpen. Ska ringa huvudkontoret i morgon och höra om de är sugna på att ta på sig kostnaden.
Åkte sedan tillbaka till jobbet och klistrade 430 adressetiketter på kuvert till ett utskick. Passande monotont jobb för dagens energinivå. Annars hatar jag att göra sånt jobb.

I natt är det min sista ensamnatt. I morgon kommer mr x hem för gott. Jag ber till högre makter att det ska fungera bra. Tänkte ett tag att jag skulle fira och gå på bio i kväll men jag orkar inte ge mig ut i kylan. Har nyss stått och fått upp värmen i duschen.

Idag värmde jag gårdagens jättegoda middag som bestod av välbrynta färska kycklingfiléer, kryddade med salt och rikligt med svartpeppar och en skiva mögelost på varje filé. Sedan hällde jag på matlagningsgrädde och efterstekte under lock. Under tiden gjorde jag egen klyftpotatis som jag kryddade med havssalt med rosmarin och till sist lite rapsoljestänk. På plåten rymdes också en skivad röd paprika. Älskar rostad paprika. Nu är jag proppmätt. Åh, min bantning har gått åt fanders. Help!

Jag har julgransproblem. Hur ska jag få mig en snygg gran? Har lust att köpa en dyr plastic på Blomsterlandet, men jag vet att en viss dam gråter om jag gör det. Jag vill ha en sån där grenarna böjer sig uppåt. Är lagom slank och friskt grön.Jag tror att det  är min tur att ha fika på persomötet i morgon, men bakinspirationen lyser med sin frånvaro. Det får bli köpesfika.
Nu väntar tevesängen.

En myshelg

Sitter här vid datorn och summerar helgen. Doftljusdoft och en cd med kära favoriter av glad frikyrklig karaktär fyller huset. Min lille kisse kom precis och parkerade sig bakom min rygg. Igår tog jag sats och gjorde mig redo för kloklippning men i sista sekunden drog han in sina långa vassa så nu får det bli en annan dag. Jag är så rädd att jag av misstag klipper för mycket.

Åter till summeringen. De senaste årens förtvivlan och möda har haft guldkanter som gjort att jag orkat vidare. För guldkanterna står mina kära vänner. Ibland funderar jag på om jag verkligen förtjänar all generositet jag får ta del av. Mitt dilemma är jag själv inte är så generös som jag skulle önska.
I helgen har jag haft besök och mått så gott. God middag och jättetrevligt på alla sätt och vis. Livet känns väldigt gott för tillfället. Vi fiskar har lite svårt att bestämma oss och jag dras med beslutsvåndor, men nu ska jag banne mig köra på så det ryker. Det får bära eller brista. LIvet rullar på så fort och det gäller att ta för sig medan tid är.

Mr x är glad och nöjd för nu har han fått en ny dator som funkar till alla spel. I kväll ska jag skjutsa tillbaka honom men på tisdag kommer han tillbaka och då är det för gott. Skönt! Hoppas nu bara att allt ska fungera framöver.

Fortsättning några timmar senare:
Nu är jag hemma igen efter att ha skjutsat mr x. Jag gillar inte att köra på mörka skogsvägar sent på kvällen. Har precis ätit en rostad macka med god räk- och svampröra. MUMS! Nu väntar dusch och sköna sängen. Snark!

Smörgåstårta


Det har varit en blöt gråvädersdag. Nu vill jag ha norrsken och snö som knarrar under skorna.
Jobbet har rullat på men särskilt effektiv har jag inte varit. Däremot var Kulturskolans julföreställning kul och bra och personalsamlingen efteråt med smörgåstårta var en riktigt rolig och mysig stund. Det känns så gott att få skratta ordentligt.

Bantningen är inte riktigt igång ännu. Tyvärr finns det smörgåstårta kvar till i morgon och jag lär vara först på jobbet ....

Det har varit lite småtjorv med ungdomen min idag, men nu i kväll är det lugnt igen. Snart är det dax för sömn för vi ska vara på skolan lite tidigare än vanligt i morgonbitti.

Livet, kärleken och mina drömmar rullar på som vanligt.

Natti natti mina vänner!


Sovmorgon

I morse hade jag sovmorgon helt "lagligt". Åkte pigg och utvilad på ekonomikurs till klockan tio. Konsulten är en glad och trevlig prick och det är ekonomipersonalen också så stämningen var hög med många skratt och skämt. En del avsnitt är överkurs för mig men det som berör mig var givande. Vi bjöds på både fika och lunch.

Idag har mr x kommit hem. Jag vädrar oro i luften och har dragit åt tumskruvarna ett snäpp. Tonårsproblem och 60-årig tant är inte världens bästa kombination. Men jag ska banne mig rida ut stormarna. Just nu när klockan är en kvart före midnatt värms middagsmaten i mikron.

Det har inte hänt så mycket mer idag förutom att det både regnat och snöat. Ja och så har jag så klart kvackat en del i telefon på kvällskvisten. Har väl lugnat mig en del och insett att jag kan känna mig för i lugn och ro. Det är ingen panik med att bryta förtrollningarna.


Bantningstimeouten pågår fortfarande, men i morgon är den över. Time outen alltså.
Nu ska jag börja dra mig mot sängen.

Klart piggare,

fast jag började dagen med att försova mig. Låg och drog mig och väntade på att klockan skulle ringa. Inget hände och när jag tände lampan var klockan över åtta. Tog det lugnt eftersom det hur som helst skulle bli en längre arbetsdag än vanligt.
Det är skönt att livsandarna börjat återvända. Kanske att blodtryckstabletterna spelar en liten roll.
Min trötthet var så påtaglig att jag till och med började lyssna på religiös musik. Help me Jesus!

När jag kom till jobbet blev jag bjuden på fika med esteteleverna och dagen avslutades med att Lillemor bjöd på jättegott fika i mysigt julstämningspyntat persorum. Det har varit en helbra dag på jobbet.

Läste en bokrecension om boken Motljus. Verkar bra och i allra högsta grad något för mig. Kanske för alla. Vad vet jag. Det skulle nog inte skada om man visste lite mer om vad det är som gör att man "faller" för en viss person och samtidigt blir helt blind för sånt som inte passar in i drömbilden. Jag jobbar på det här med att skrärpa blicken och våga se det som inte passar in. Stackars mina ♥-vänner, men de har säkert upptäckt luddet i mina sömmar. Ingen är perfekt. Tack och lov.

I kväll har jag varit till Göta och mumsat nygräddade flottbockar (anisbröd). Doften av julbakets anis och cocosfett påminner om mamma. Saknaden efter henne går aldrig över.

Sedan har jag surrat i telefon en lång stund och börjat planera för nästa helg..............................

Nu sitter jag här och har precis ätit en förfrusen clementin som legat i min kalla bil sedan igår.

För tillfället är det en förhoppningsvis kortare time out i bantningen.

Trött och fet

Idag blev inte mycket gjort på jobbet. Är så trött, näst intill kraftlös. Kanske beroende på att jag haft slut på två blodtryckstabletter i snart en vecka. Har nyss varit till Apoteket och hämtat en kasse livsuppehållande medikament. Fast när man läser biverkningsuppräkningen verkar det som att de kan göra större skada än nytta. Nåja, man får ju försöka lita på doktorerna som skrivit ut dom.

Bilen gick inte igenom besiktningen pga att bakbromsarna och handbromsen inte funkade. Ringde direkt till verkstan som fixade detta för flera tusenlappar för bara tre veckor sedan och nu hoppas jag att de gör om det utan kostnad. Det är jävligt irriterande att de inte gjorde det ordentligt.
Jag har så många funderingar i huvudet. Att drömma är ack så ljuvligt, men verkligheten är banne mig en vånda. Just nu vill jag bara fly in i fantasivärlden där allt är möjligt. Det är bara att konstatera att singellivets fördelar inte är att ringakta. Man kan inte få allt och egentligen trivs jag ypperligt som singel. Jag har kanske redan allt som jag behöver. Men en liten puss då och då är ganska gott. Framtiden får väl utvisa vad som händer.

Den här låten älskar jag.

http://www.youtube.com/watch?v=AFFo1pu4q7Q


Nu ska jag försöka städa här lite. Förstår inte att jag kan stöka till det som jag gör. Kexbitar på golvet. Klädhögar lite här och där. Blomjord med tillhörande trasig kruka och kattmat på golvet. (Emil) Torrt bröd och disk på bänken. Kattsand i hela toan.

Bantningen har kommit av sig lite, men snart är kakorna slut och då fortsätter jag.

Emil har haft sitt klart goaste dygn. Han har legat tätt intill mig och kurrat gott. Lite då och då har hans sammetslena tass svept över min kind. Det gör gott i ♥.

RSS 2.0