Sol i sinnet

Äntligen! Solen, den kära solen, strålar högt från härligt klarblå himmel. Energin bara flödar trots att termometern visar femton minusgrader. Har bytt gardiner i köket och putsat insidan på fönstren. Av bara farten fick skafferiet en genomgång. Nu är jag sugen på att plantera om fjolårets pelargonior men ska vänta till eftermiddagen eftersom det kommer hit en gubbe från Antisimex. Har höjt villaförsäkringen och då ingår en koll av det företaget. Alla golvbrunnar är rengjorda eftersom det tydligen är det som har med vatten att göra som de kollar. I övrigt är det väl hyfsad ordning i huset så att jag inte behöver skämmas. 
Igår lagade en stor laddning chili cin carne som blev riktigt god och det blev många portioner till frysen vilket var huvudsyftet.
Trots att jag har många saker att ta tag och energi därtill så känner jag mig rastlös och sugen på allt på samtidigt. Måste bero på en överdos av solljus.
Nu ska jag i alla fall gå och vattna blomstren på övervåningen. Eventuellt delar och planterar jag även om saint pauliorna. De är kraftiga och fina trots vintermörkret som brukar bli deras överman, men inte denna vinter och det är jag glad för.
Bilen är fullproppad med sådant som ska till återvinningen. Kanske blir det en tur dit också. MEN först måste jag betala räkningar och i samma stund det slog mig sjönk energinivån till minimum. Hemskt att ha så jäkla låg pension.