Pyntdag

Vaknade skönt utsövd med tanken att bara ta det lugnt. Planen var middag hos en av de gamla orkesterfruarna, men så blev en av oss förkyld så det blev tyvärr inställt. Nåja, det kommer nya dagar och vi är ju lediga.
Började med att tvätta, stärka och pressa en massa vita virkade pyttesmå dukar. Nu hänger några i fönstret intill ytterdörren och det blir nog bra då jag har vant mig. Jag behöver alltid några dagars invänjning vid inredningsförändringar.
Värmde en italiensk mozzarellapizza från ICA till middag. Nåja, halva slank ner med några klunkar vitt därtill. Att kunna dricka vin när jag har lust är också en lyx. Det får så klart inte bli varje dag, men öppnar jag en flaska så blir det ett par dagar i rad innan vinet oxiderar av syret och blir odrickbar vinäger.
Kruxet när jag julpyntar är att komma ihåg att ställa undan något som annars står framme året runt. Har rejält svårt för överbelamrade rum. Ordning och reda är mer min melodi. En sak in innebär en sak ut. Ju fler saker desto mer svårstädat.
I morgon måste jag åka och köpa två takkontakter till adventstjärnorna till vardagsrummet. Behöver också häftstift och en jättesvag glödlampa. Kylskåpet är rätt så tomt så där behövs påfyllning.  Funderar på att börja med julbaket. Har köpt saffran. mandel, kokos och smör, men behöver strösocker och vetemjöl. Årets måsten är:
Saffransbröd
Kokosmazariner
Havreformar med chokladkolafyllning
Rullrån
Drömmar
Finska julstjärnor
Märtas skurna chokladkak
Chokladströsselrutor (till barbarnsbarnen)
Morotskaka med philadelpiafrosting
Brukar också baka något matbröd typ havrethekakor och farinsockerlimpor.
Ja, ja en dag i sänder. Brukar börja med att göra plats i frysen genom att bära ut kylbagar med saft från frysen till bodan. 
 
Nu är klockan 22.03 och jag är supertrött. Ljudboken väntar.