Valborgsmäss

 
I kväll är det dags att tända brasan och sjunga in våren. Jag säger bara: Äntligen!
Är så glad att jag överlevt ännu en vinter och föhoppningsvis får överleva många vintrar till. Snart knoppas äppelträdet och lilla körsbärsträdet utanför köksfönstret och sedan går tiden i höghastighetsfart. Det gäller verkligen att fånga dagen för att ladda kropp och själ med ljus, doft, färg och värme förutom alla godsaker sommaren bjuder på.
Snön tinar i rasande fart och gräsmattan är i stort sett snöfri. Har räfsat en tredjedel av ytan och tar en bit då och då så länge armar och nacke mäktar med. Gillar verkligen trädgårdsjobb och när man räfsar blir gräsmattan uppluckrad och fin och vips efter några dagar kommer de första gröna stråna. Det är nästan som ett trolleri. Har tyvärr en tendens att gå an till dess att blodsockret dippar rejält och det är ingen trevlig upplevelse med tilltagande förvirring, extrem trötthet och ymnigt svettbad. Har nu försett alla fickor med druvsockerpaket.
I kväll är det drygt tjugo plusgrader på solsidan. Vårens första värme. Katterna har suttit som paralyserade och  lyssnat på fågelkvittret. Även jag. Småfåglar, svan och spov. Underbar kör i jämförelse med alla majbrasekörer som sjunger trista sånger. Ute i växthuset är det varmt och gott. Mina plantor har spänt sina blad och fler än jag trodde verkar överleva omplanteringen. 
 
 
 
 
 
 

Solsken

Vid midnatt i gårkväll kröp utetermometern ner under nollan och då ångrade jag att jag burit ut alla sommarblomster till växthuset. Visserligen sprutade kupévärmaren varmluft och termometern inne i växthuset visade 13 plus så det var ingen egentligen ingen fara.
Idag strålar solen och det är jätteskönt utomhus förutom bullret från bergborrlastbilen som tydligen borrat hundrafemtio mer ner i backen och alldeles snart ska packa ihop. Blir skönt med lugn och ro igen. 
 
Idag har jag laddat med ingredienser till matbrödsbak. Snart ska första bröden in i ugnen. Fick smaka brödet häromdagen och det var jättegott, luftigt och även enkelt att baka. Här nedan är receptet.
 
 
Har också några fler recept med vallnötter, keso och morötter plus olika mjölsorter. Kul att testa. Tycker att det är svårt att hitta gott bröd i affärernas bröddiskar. Dessutom kostar ett rejälare bröd nästan trettio kronor. Dyrt kan jag tycka.
 
 
 

Regn hos mig

 
Jag älskar att själv få bestämma över min tid. Det är det allra bästa med att vara pensionär. Ja självklart också att jag lever vilket inte är alla givet. I morse vaknade jag före tuppen och drack morgonkaffet medan regnet rann i strida strömmar nedför glasrutorna. Istället för fågelkvitter överraskade ett bullrande motorljud utanför mitt hus och nu borras det bergvärme hos grannen på andra sidan gatan. Känns som om både jag och huset vibrerar. 
 
Väderprognoserna lovar bättre väder framåt eftermiddagen. Skönt. Har börjat ställa i ordning ute i växthuset. Mina plantor behöver akut mer ljus för att inte bli rangliga. De nyinköpta dahliaknölarna skjuter gröna blad. Ska bli spännande med en ny raritet i rabatterna. Visserligen en känslig raritet.
 
Fick en stor hög med veckotidningar av vänner och nu är alla genomgångna vilket resulterat i några nya recept. Planerar att baka några olika sorters matbröd. När jag står framför affärernas bröddiskar är det inte mycket som lockar. De senaste brödinköpen har haft en konstig vinägerliknande lukt som inte känns angenäm. Bröd ska enligt mig både dofta och smaka gott plus ge ett njutbart tuggmotstånd.
 
 
 
 
 

Seg

 
Allt på dagens agenda blev gjort och sedan började det blåsa och snöa. Typiskt aprilväder precis när man tror att faran är över och att sommaren väntar runt knuten. Blev frusen och seg som klister och hamnade i tevesoffan dreglandes till två avsnitt av matprogrammet halv åtta hos mig som spelats in i Kalix. Åh så god mat de lagade och mitt kylskåp hade ingenting annat än ägg att bjuda på. Nåja ägg lär vara jättenyttigt enligt dietisten.  
 
I morgon ska jag åka och fylla luft i skottkärrehjulen som är enkla att ta loss. Gick tungt idag då jag kärrade däck. Numera har jag två skottkärror och de änvänds flitigt under hela sommarhalvåret. Försöker att använda skottkärran istället för att själv bära tunga saker. Enkelt och till mycket stor hjälp. 
 
Min plan att starta växthuset har reviderats med anledning av dagens väder. Avvaktar ännu en vecka och ser vad väderprognoserna säger. Mina stackars solrosor behöver få mer ljus så att de växer sig raka och ståtliga.

Måndag

Luften är lite krispigt kylig men solen strålar frikostigt på molnfri himmel. Idag ska sommardäcken läggas på och växthuset ska fyllas med lite småplantor. Kollade yr.no och de lovade varmgrader även nattetid de närmaste tio dygnen. Någon natt precis över nollstrecket så kupévärmaren får sprida värme nattetid.
En massa jordsäckar ska inhandlas. Faktiskt en pärs att bära och stuva in och ut ur bilen, men när det är gjort så är det över. Hatar att inse att kraften i mina händer och armar inte är vad den varit. Fingrarna är värst. De värker och lyder inte alltid.
Min kropp har diverse skavanker efter senaste projektet. Idag är axeln bättre men rygg-höft-ben har typ ischiassmärta. Inte upplyftande. Nåja, det går väl också över. Bara att vara igång då det är ännu värre att vara i stillhet. Smorde på ett rejält lager Voltaren.
Varje vår är det samma sak med otränad kropp som protesterar vilt mot alla nya rörelser. Sedan under sommaren blir den villigare och villigare och när hösten kommer har kroppen kommit i det stadiet att den älskar att vara igång och ta i och röra sig. Då kommer mörkret och jag och min kropp går i ide i många långa månader. Att väcka den björn som sover har sitt pris.
 
 

Lite sliten

Helgvädret blev betydligt bättre än prognoserna hotade med. Har varit utomhus större delen av dagen. Krattat där snön försvunnit, lastat in sommardäcken i bilen och lyft fram de stora blomurnorna. Inte dags för blomster ännu men vill tömma bodan på sommarsaker så att alla vintersaker får plats.
Funderar på att köra igång med växthuset och ha igång kupévärmaren nattetid då det fortfarande är kallgrader. Behöver plantera om en del växter i större krukor och då räcker inte mina fönsterbänkar för att ge dem tillräckligt med ljus.
Mitt huvud och min högra axel är inte i toppform. Måste ta det lite piano några dagar innan det är dags att sätta fart igen. Är glad att ha pysslet här hemma.  
 
 

Jobbfri

Igår en heldag på vift. Började med en distriktsträff i Piteå och fortsatte raskt på middagsbjudning i ryskt sällskap. Allt trevligt trots att jag avskyr att sitta på möten.  Middagsbjudningen var helt kolhydratfri, väldigt gott och färgglatt för ögat men för att jämt äta så krävs att man har rätt så välfylld plånbok vilket inte gäller mig.
Vaknade i morse med nackspärr vilket inte hör till vanligheterna numera. Solen strålade förföriskt så det blev som vanligt kaffe ute på farstubron i kattsällskap. Krattade bort lite fjolårslöv och kottar och fick på köpet igång min stela kropp. Nu ska jag försöka göra något vettigt men börjar med att diska.
 

Oj oj

Fingrarna värker och är tjocka och blanka som fläskkorvar. Har sovit dåligt då min värkande högeraxel inte hittat rätt läge. Handlederna likaså. Blåmärken på underbenen ömmar och nacken är stel. Det har haft sitt pris att renovera trappan men nu är det klart och jag är nöjd och krämporna går över. Ägaren på färgbutiken berättade för mig att folk får en chock över priset när de lämnar offert på  trapprenoveringar. Nu förstår jag varför. 
Nu väntar en skön och förhoppningsvis trevlig helg. Solen försöker bryta sig igenom molntäcket och det känns som att den ska lyckas.

Ömma händer

 
Vaknade supertidigt av att Ida jamade alldeles förskräckligt från fönsterkarmen i lillrummet. Gissar att vi hade kattfrämmande på andra sidan glasrutan. Samtidigt passade Emil på att spy upp en hårboll. Hårbollar är nackdelen med att ha en tät och långhårig päls. Morgonkaffet smakade utsökt men det ljuvliga fågelkvittret är denna morgon utbytt mot några kråkors ilskna kraxande. Förmodligen bråk om bobyggarplats i någon tall intill.
 
Mina händer är stela och ömma efter gårdagens mattläggning. Klippte, skar och limmade fast matta på åtta av tretton steg. Så här långt är jag helnöjd. Men aldrig mer renovera en trapp. Alldeles snart ska jag fortsätta med resterande trappsteg och när det är klart ska jag bara njuta resten av våren, kratta gräsmattan och pyssla med mina blomster. Vårstädning och lite annat blir det så klart däremellan men jag brukar ta det pö om pö.

Solskensdag

Morgonstund har guld i mund, sägs det och den här morgonen strax efter sju strålar solen och bilrutorna är täckta av is. Råkade se en timme fel på klockan så jag är redan klädd för dagens möte med min huvudmans dagligverksamhetsansvariga. Jag avskyr att sitta på möten som bara har som funktion att vara ett möte. Genom livet har jag mött så mycket oproffessionalism och hemsnickrade regler och värderingar som rimmar dåligt med de lagar och riktlinjer som gäller inom respektive verksamhet. Hot är en av de värsta och mest overksamma tabbarna jag vet. Skolan är ett praktexempel. Ibland har jag tänkt att det måste eka rejält mellan öronen på en del lärare och rektorer som jag har haft att göra med. Heldumma lösningar som är prövade och som inte gett förväntat resultat tas till gång efter gång. Ungefär som att det bara finns en enda lösning och den lösning gäller alla oavsett problem och personen det gäller. 
För en tid sedan tog jag upp ett problem som handlade om en allvarlig kränkning av en person med ansvarig chef och hennes kommentar var att hon skulle ta upp det på ett möte i mer allmänna ordalag så att ingen kände sig utpekad .... Eko - Eko
 

Karlahjälp

 
Gårkvällen slutade med ett tillbud som hade kunnat sluta med brand. Jag låg i godan ro vid teven men kände trots mitt nästan obefintliga luktsinne en konstig lukt. Steg upp och gick mot köket som var insvept i en vit dimma. Panik. Slängde ut stekpannan som stod på spisen och öppnade alla fönster. Katterna tittade frågande på mig. Sent på kvällen och spöregn. De trodde nog att jag blivit heltokig. Tydligen hade jag råkat stöta till ett vred på spisen så att en platta var på högsta läge och just där hade jag ställt en stekpanna som tack och lov var i stort sett fettfri efter stekningen av fattiga riddare. Alltså jag hade inte glömt att slå av plattan jag hade använt ifall någon tror att jag att jag själv är på väg in i dimman. När jag blir rik någon gång och köper en ny spis ska den ha digital timer. Konstigt nog reagerade inte brandvarnaren. Måste kolla om den gett upp fast de brukar larma när batteriet börjar vara slut och det har det inte gjort.
I morse vidtog skurning från tak till golv. Alla köksluckor och lampor. Nu är det enligt min stora näsa nästan ingen oslukt kvar.
Efter städeriet fortsatte jag med trappan. Var alldeles för trött och fick för lågt blodsocker så svettades, svor och åkallde högre makter medan jag låg raklång på hallgolvet. Då kom hjälpen i form av en karl som förutom att han borrade och skruvade och hjälpte mig montera ledljusslingan hade med sig flera portioner makaronilåda. Blev förvånad över ljusstyrkan i slingan. Är jättenöjd. Nu "bara" kvar att lägga ny matta men det får bli i morgon om inget annat dyker upp. Min agenda är synnerligen flexibel.

Måndagskväll

Legat pall men vaken framför teven och sett Fråga doktorn och Halv åtta hos mig som denna gång är inspelat i Kalix. Maten verkade god så jag blev vrålhungrig och har nu stoppat i mig vad kylskåpet kunde erbjuda. Det blev onyttigheter i form av en stekt franskskiva vänd i socker och kanel ..... min variant på fattiga riddare. 
 
I fråga doktorn pratade de bland annat om vikten av att vardagsnjuta och det är ju precis det jag gör hela dagarna men tiden rusar ändå iväg alldeles för snabbt. Idag frestade dock trapprenoveringen på mina nerver när jag skulle skruva i några långa träskruvar och det gick hopplöst tungt. Den långa biten i ledstången var svårhanterlig och nu inväntar jag första bästa besökare som får bistå med en hand så att det inte blir repor på allt nymålat. Morgondagens plan är att börja skära ut mattbitarna. Inte helt lätt då alla har olika format.
Jag trodde att trapprenoveringen skulle ta typ tre eller fyra dagar och nu är jag med råge inne på andra veckan. 

Gäsp

 
Bläää vilket trist väder. Spöregn och råkallt. Inte ofta jag låter mig nedslås av vädret men idag gick luften liksom ur mig. Efter att ha grattat sonen som fyller fyrtiofem idag intog jag soffläge och vips var ögonlocken tunga som bly. Motvilligt tvingade jag upp min kropp i stående läge och fixade några koppar upppiggande kaffe. Inte blev jag märkbart piggare men banne mig här ska inte sovas dagtid. Jag vill vara vaken och smågreja. Mår bäst så. Snart är det dags att påbörja vårbruket. Längtar. Blir så fint när gräsmattorna är räfsade och ytjorden i rabatterna är uppluckrad. Så fort vädret blir beständigt på rätt sida om nollstrecket ska framsidan av huset tvättas och målas. Har hur många sommarprojekt som helst. Begränsningen heter pengar. 
Är så glad för att mitt växthus fortfarande står pall trots snö och stormvindar. Metallkonstruktionen höll inte för första höstens stormvindar men jag hade tur som vaknade och hann rädda det från totalt haveri med hjälp av rep, leckablock och tunga stenplattor. Efter flytt till mer skyddad plats och lite förstärkningar på diverse sätt har det alltså klarat sig riktigt bra och skänkt många kilo gurka och tomater. Om någon vecka är det dags för blomplantorna att flytta ut i växthusvärmen. Älskar växthusdoften.

Söndagsmorgon

 
Det är verkligen underbart med rofyllda morgnar i all ensamhet. Inte för att jag känner mig ensam i negativ bemärkelse utan mer för att ingenting, absolut ingenting, stör sinnesfriden i min tillvaro. Att katterna kommer smygandes för att gomorronstryka sig mot mig är bara mysigt. 
 
I morse städade jag bort måleriet för nu är den delen helklar. Behöver dock hjälp när ledstången ska monteras fast så att jag inte råkar krossa ledljusslingan på baksidan. Sista etappen i detta projekt är mattläggningen som tänker ta itu med i morgon.
 
Igår köpte jag några dahliaknölar. Jättevackra blommor enligt förpackningen. Det är premiär för dahlior i mina rabatter. Har också planterat en massa ettåriga sommardahlior i blandade färger. 
 
 
 

Vitt vitt

Jag har varit i måleribranschen under hela veckan men nu har banne mig vartenda skrymsle fått fem lager färg. Hör till dem som målar väl tunt och varje gång jag försöker ha lite mer flödigt med färg på penseln börjar färgen rinna. Även väggen har fått några lager färg. Allt vitt och vackert. Nu bara att skära till och limma fast den mörkgråa mattan så är det klart. Aldrig mer trapprenovering för min del. 
Har haft några avbrott i måleriet och då varit en sväng till Luleå och Morjärv tillsammans med syrran. Igårkväll var det fest med vännerna. Supergod mat och dessert plus många välgörande skratt. Upptäckte också att vi tänkt lite fel i tid vad gäller nästa resa till Svealand och därmed missar vi Prideparaden. Vi gör annat istället under våra fem dagar tillsammans. Längtar redan. 
Morjärvsresans huvudsyfte var att ställa en kruka penséer på våra föräldrars gravsten. Det gjorde vi också trots att det fortfarande var en halv meter snö på hela kyrkogården. 
Nu ska jag hoppa i målarkläderna igen och måla sista varvet på ledstången.
 
 
 

Lite av varje

Brrr idag var det lite väl kyliga vindar trots strålande sol. Blev en fotoåktur längs älven med Esko fast vi hittade inte de fotoobjekt vi hade hoppats på. Ett svanpar var allt vi såg i fågelväg men de var på lite väl långt avstånd. Nåja, det var skönast inne i bilvärmen.
 
Måleriet är i princip avslutat. Bara kvar att lusgranska och pensla på där färgen eventuellt inte täcker helt. I morgon ska jag försöka hitta en lämplig ledljusslinga att montera bakom ledstången innan själva ledstången monteras tillbaka. Kommer att bli superfint. Har också kommit på att rummet skulle bli superfint med en kristallkrona som är mer platt i formatet. Alla karlar i familjen är rejält långa så det måste finns åtminstone två meter fri höjd.
I kväll har jag gjort pappmönster till mattan som ska klistras fast på trappstegen. Det tar sig ... Gud vad jag längtar till dess att detta är helklart och allt är rengjort och bortstädat. Hela huset är dammigt och stökigt.
 
I morgon blir det vilodag från måleriet. Måste ta tag i lite andra angelägna saker som till exempel hitta en billig sommarjacka. De gamla har helt plötsligt blivit snäv som ett korvskinn. Konstigt.
 
Mest av allt längtar jag efter lilla barnbarnsbarnet mer och mer för varje dag. Snart hoppar jag in i dieseln och trampar gasen i botten.
 

Det tar sig

Livet spritter i kroppen och tillvaron känns lätt och bekymmersfri nu när sol och värme åter förgyller tillvaron. Fattar inte hur vi arma människor överlever vintrarna. Men vi gör det, om än med knapp marginal, var och en på sitt sätt.
Mina drömmar om blommor, trädgårdspyssel, husmålning och allehanda saker som bara går att göra när det är varmgrader hägrar hela vintern som någon sorts livlina. Dessutom behöver man inte bylsa på sig en massa tjocka och obekväma kläder. Inte ens skor. Älskar att gå barfota i daggvått gräs. Kanske inte det bästa för en diabetiker som ska undvika att få sår på fötterna, men skönt är det och därför är jag jättenoga med att plocka upp minsta skräp från mina gräsmattor. Pedanteri kallar en del det som inte förstår syftet. 
Ännu är större delen av tomten snötäckt men närmast huset är gräsmattan snöfri och räfsad och redo för sommaren. 
Inomhus är måleriet i slutfasen. Att måla en öppen och svängd trappa kräver enormt tålamod som jag ibland inte har. Då tar jag paus och går ut och petar i vattenrännorna bakom bodan. Att se smältvattnet glittrande i solens sken rinna iväg är ett bra sätt att lugna nerverna.

Vardag igen

Vaknade tidigt som vanligt numera efter en god natts sömn. Det nya insulinet har verkligen funkat superbra. Inte en endaste sockerdipp nattetid. Efter många år med en gnagande oro för om jag tagit för mycket, eller för lite insulin, sprutar jag nu in samma dos varje kväll och det funkar klockrent. Dessvärre har jag ökat i vikt. Insulin är ett riktigt fettbyggarmedel. Det finns insulin som tvärtom ger viktnedgång men det anses för dyrt för att skrivas ut till oss oviktiga medelsvenssons. Kan inte låta bli att undra om till exempel drottning Silivas läkare skulle skriva ut ett recept på insulin som ger henne flera extrakilon i ett huj. Knappast. Kostnadseffektivitet gäller nog bara underklassen. 
 
Trappmåleriet går framåt. Ska alldeles snart åka iväg och köpa mer färg. Har ett eller mest troligt två varv kvar att måla innan det är heltäckt överallt. Min arma kropp har bryskt väckts från vinterviloläget och det känns minsann. Värst är högeraxel och arm men även akilleshälen som i mitt fall består av leden där foten här som högst. Skitont. Kan knappt gå när jag suttit en stund.
 
 
 
 

Morgonstund har guld ..

Tror att det varit varmgrader hela natten och nu på morgonen strålar en frikostig sol från nästan klarblå himmel. och i går kom grannarna hem som tillbringat vintern under söderns sol. Nu får jag börja tänka på att åtminstone skyla mig med en badhandduk när jag passerar mina persinnlösa köksfönster på väg till duschen. 
 
Trappmåleriet skrider sakteliga framåt. Det är åtta timmars torktid mellan varje varv så det tar sin tid innan det är dags för mattläggning. Känns härligt att få till lite uppfräschning i mitt gamla hus. Fattar inte att jag har bott här i fyrtiotvå år och mer än hälften av den tiden som ensamstående. Jag har fått lära mig många saker och gjort många saker som jag aldrig hade gjort om det funnits en karl med verktygslåda i huset. Numera har jag själv en rätt så välfylld verktygslåda för olika ändamål. Man klarar så mycket mer än man tror när man utmanar gamla könsrollsmönster. Dessutom är det en speciell och stor glädje att vara självgående. Numera finns det pedagogiska instruktionsvideor på det mesta på nätet. 
 
Nu vill katterna ut i fågelkvittret.
 

Ingen strejk här

Strålande sol idag. Började som vanligt med att lufta de fyrbenta och mig själv. Sedan åkte jag och hämtade några hinkar grus till min infart. Lite jobbigt för mina målarplågade axlar. Hemma igen fick trapptaket ett fjärde varv färg och jag tycker fortfarande att det inte täcker helt trots att det är en dyr kvalitetsfärg som jag använder. Blir så ljust och fint. En kort vilopaus då och då vid datorn är välgörande för både ork och motivation. När taket och väggarna blir klara senare idag är det äntligen dags att börja måla själva trappan. Tålamodskrävande pillergöra. Tror jag behöver hjälm. Slipningen och grundmålning på undersidan av trappan innebar några krockar huvud - trappa. Inte skönt.
 
 
 

Pengadröm

Vaknade tidigt och var mycket glad över att vara hemma i min egen säng. Hade precis drömt en dröm som innehöll både fasa och glädje. Jag var nämligen i huvudstaden med mina syskon och vi hade precis checkat ut från hotellet när jag obetänksamt bestämde mig för att stanna ytterligare någon dag trots att jag inte hade något bokat hotellrum. Solen sken, vindarna var varma och blåsipporna neg i backarna. Insåg ganska kvickt att jag skulle få stora problem framåt natten och dessutom vara en riktig mumsbit för väsktjuvar. Det glädjande var att jag hade en jättetjock sedelbunt med femhundralappar i väskan. Sedelbunten rymdes knappt i min hand. Har aldrig sett så mycket pengar.
Min första vakna tanke var att om sedelbunten hade varit verklig hade jag anlitat en målare för att fixa trappan de återstående färgvarven.
Tror att jag ska åka och köpa en trisslott idag. Förhoppningsvis vinner jag hundrafemtiotusen och allra helst några miljoner. 
 

Måleriet

Spöregn i stort sett hela dagen fram till för en liten stund på kvällskvisten då solen förgyllde tillvaron. Skyndade att ta ut mina fyrbenta älsklingar som verkligen inte uppskattar att bli blöt om tassarna. Själv fick jag också frisk luft vilket var välbehövligt efter en heldag med målarpensel i alla möjliga och omöjliga ställningar. Slagit i huvudet flera gånger. Nu är vartenda skrymsle i trappan grundmålat, över, under, bakom och framför. Måste tillstå att jag känner mig nöjd så här långt. 
 
I morgon är det dags för första färglagret. Hoppas att det räcker med två strykningar men jag målar ganska tunt så det lär bli tre. Det här med hur tjockt man målar kan jämföras med att en del virkar löst och andra hårt. Och på tal om det så ska det virkas en sommarhatt till ett speciellt tillfälle när trapperiet är klart. Mina vänner ska också virka. Många många år sedan jag hållit i ett handarbete. Vi måste nog planera in virkmöten.
 
 
 
 
 

Igång

Om än motvilligt så har jag tvingat mig att gå lös på trappan. Har slipat med maskin och för hand tills högerarmen helt sonika gav upp. Kan knappt lyfta vattenglaset i skrivande stund. Nu är det värsta gjort. I morgon ska jag slipa resterande spaljépinnar och under trappstegen. Allt ska minsann bli vitt. Sedan är det dags att pensla på grundfärgen. Plastade in trapphuset idag men dammet har ändå smitit utanför avspärrningen och lagt sig på precis allt. När trappan är klar får det bli vårstädning.
För tjugo år sedan tog jag bort nålfiltmattan från trappan och ersatte den med en heltäckningsmatta av hotellkvalitet. Tänkte att den skulle hålla i evig tid. Den var jättefin i många år tills jag skaffade katterna. Därefter blev den klöst så trådar har stuckit upp och den orangebruna färgen avslöjade vartenda svart katthår. Två dammsugare har genom åren glidit ur mitt handgrepp och rullat nedför trappan och därefter varit obrukbara. 
 
Nu ska jag värma några finska rispiroger och toppa med smör och ost. Supergott. Sedan blir det nog soffläge med högerarmen invirad i yllepläden.
 

Full fart

Som vanligt vaknade jag samtidigt med solen som ganska snart skymdes av en helmulen himmel. Som alltid har jag flera pågående projekt fast jag gör mitt yttersta för att begränsa mina infall. I morse gick jag lös på en text, tog bort, klippte och klistrande och dubbelcheckade namn och årtal. Det gick såååå trögt men nu är det gjort och texten är ett steg närmare slutfinishen. 
Därefter rev jag lös mattan från de sista trappstegen och slipade bort lim och smulig mattbaksida så gott det gick. Blev massor av slipdamm. I morgon ska ska alla trädetaljer slipas innan de ska målas vita. Blir en hel del pillergöra. När målarjobbet är klart ska den nya mattan skäras till och limmas fast. 
När allt är klart kommer trappan att se ut som bilden här ned som jag hittade på nätet. Min ledstång blir dock vitmålad med en ledljusslinga monterad på baksidan. Bäst av allt med den grå färgen är att katthåren inte kommer att synas lika bra. Visst, på gott och ont, men det har varit ett elände att varendaste dag släpa dammsugaren i trappan. I fortsättningen hoppas jag att det räcker med en gång i veckan. 
 
 

Söndagmorron

Nu när ljuset återvänt och fyllt på D-vitamindepåerna är jag på G med allt möjligt och helst allt på samma gång. Får verkligen hålla foten på bromsen så att påbörjade saker blir klara innan nya projekt påbörjas.
 
Är lycklig över att vakna supertidigt precis när solen går upp. I morse 05.33 enligt Smhi. Som jag skrivit så månger förr så är det den totala stillheten i kombination med morgonsol och ljuvligt fågelkvitter som funkar som en lycksalighetsdrog för både kropp och själ. I morse har jag promenerat med katterna på skaren som är stenhård efter nattens kallgrader. 
 
Igårkväll var det kalasdags hos en av vännerna. Som alltid avslappnat och trevligt plus god smörgåstårta och gott vin därtill. Sommarens eskapader planerades och den här gången hoppar vi över Allsång på Skansen och väljer Prideparaden istället. Lite svårt att toppa fjolårets insats på Allsången. Hehe ja ja vi har beställt färgglatt virkgarn som ska bli hattar .. ser framför mig hur samma mönster kan resultera i fyra väldigt olika kreationer. Spännande.
 

RSS 2.0