Åskoväder

 
 
Gårdagskvällen och natten bjöd på ett rejält åskoväder så pass att huset skakade och ena grannens bil larmade. Nog har jag önskat regn och fick flerfalt mot önskan. Trodde att regnet skulle slå sönder alla blommor, men jag tror inte att en endaste gick i backen. Idag behöver jag inte vattna för kvällen bjuder i skrivande stund också på regn, stora hagel och ännu mer åska.
 
Idag är mina små älsklingar med sin mormor på medeltidsdagar i Luleå. De var så söta när de åkte iväg iförda medeltidskläder och flätfrisyrer. Jag har tagit det lugnt och bland annat varit och handlat hem lite mat och kattsand. Dagen bjöd på en aning svalare väder och det var ytterst tacksamt. Faktiskt ser jag fram emot svalare väder då min kropp inte klarar temperaturer på över 21 grader. Jag lider. Jag kommer aldrig mer att drömma om utlandsresor utan tvärtom är jag glad att jag slipper. Vanligt svenskt sommarväder är perfekt. 
 
Den tropiska värmen och fukten vi har haft de senaste veckorna har fått växterna att växa och buska till sig rejält. Snart lär alla dahlior blomma för fullt om inte regnet och haglet just nu slår ner dom till marken. Snart kommer älsklingarna hem och då blir det dusch och kvällsfika innan vi kryper ner i sängen och berättar händelser från min barndom. Innan teve och barnprogram fanns, innan pizza fanns och på den tiden då mammor oftast var hemmafruar. Ja och sedan vill de höra hyssen jag gjorde och favoriten är när jag snaggade syrran kvällen innan ett stort släktkalas.