Torsdag sista augusti

 Café au Lait
 
Gårdagen blev solig och så torr en höstdag kan bli efter nätternas rikliga dagg. Vardagsrumsfönstren blev putsade. Alla fyra sidor! Gardinerna blev tvättade och bara strykning återstår. Sååå nöjd! Idag ska de strykas och hängas tillbaka på sina platser.
En granne kom förbi på kaffe tidigt på morgonen och mitt på dagen kom mitt ynsta barnbarn som går sista året på gymnasiet förbi på kaffe med lite skratt och prat. Han visade studentmössan han höll på att komponera digitalt. Det är så det går till numera. Innan han åkte iväg vickade han skickligt fram elelementen så att jag kunde dammsuga bakom vilket brukar vara en pärs när jag gör det själv. Därefter städade jag altanen och ansade blomstren. Innan det blev kväll var syrran och jag och köpte hem några lockande extraprismatvaror. Därefter var orken slut.
Alltså vardagsrumsstädningen är inte helt klar, men att damma av tavlor och diska glas och porslin i vitrinskåpet blir en annan dag. Det är märkligt, men alla mina tavlor hänger snett åt olika håll. Mina hjärna kan inte och har aldrig kunnat tolka det ögonen ser när det gäller raka linjer så vattenpasset blir räddningen. När altanen är tömd på blommor ska ryamattan ut i friska luften och piskas rejält. men det blir först efter att gubben Frost varit och klampat runt på min tomt. Han är inte välkommen. Väderutsikterna den närmaste veckan är lindrigt sagt blöta. Trist. Nåja, då blir det tid till annat, kanske städa och rensa i köksskåpen. Två barnbarn är på väg till eget boende så det finns de som behöver sådant som jag har för mycket av. Äpplen ska också skördas, men de ska få hänga i trädet så länge som möjligt. 
Nu lite frukost och sedan är det gardinstrykning som gäller.