Första ljuset

Jag är spyfärdig av trötthet av för lite sömn och ovanan att inte vara ensam i huset. När min gäst åkte iväg i morse somnade till och med katten. Lille Emil har vaktat mig konstant. Jag har precis varit ute med honom i snöovädret. Han gillade inte alls att snön föll på honom. För mig själv var friska luften och snöovädret riktigt skönt för en gångs skull. Nu sitter jag här med blött hår och ny frisk luft i lungorna. Livet återvänder så sakteliga. Huset är i allmän oordning och mr x basoljud får huset att vibrera.
Det här med att leva singelliv har helt klart otroligt många fördelar. Aldrig mer sambo. Fast det blir lite glest mellan kramarna. Ömhet, närhet och erotik är fint, men att älska någon av hela hjärtat är stort som ett eget universum.

Det är första advent och skyltsöndag idag. Jag kanske åker ner på stan senare i kväll och går runt en sväng. Orkar inte med att träffa folk idag. Igår var vi till Luleå. Massor massor med folk överallt. Fick nästan panik. Efter en snabb runda på Claes Olsson gick vi till Kulturens hus och fikade. Där var det musikunerhållning och jättemysigt. Dit borde man åka lite då och då.Kvällsstädning

Solen visade sig idag. Det var så vackert när jag körde mot jobbet efter lunch. Solstrålarna letade sig fram mellan snöklädda trädgrenar och bildade vackra mönster på nysnön. Jag försökte intensivtanka ljus genom ögonen.

Dagen har gått fort och nu längtar jag bara till i morgon kväll. Det är pirrigt spännande och hemskt pinsamt på samma gång.
Kom idag på att jag måste städa så jag började med garaget. Sopade upp det värsta och sprutade sen avfettningsmedel på hela golvet. Sedan skurade jag med flera vatten. Tog sedan itu med köksfläkten och spisen. Därefter blev det dusch och bastu som fick sig en omgång. Ska ta badrummet också för igår spillade jag kattsand över hela golvet som nu har blivit blött och fastnat. När jag har gjort det är det bara två proppfulla tvättkorgar tvätt som ska vikas innan jag får dra mig mot sängen. Nä, förresten jag måste nog ta och titta efter hur jag själv ser ut också. Inte för att det går att göra några hastiga underverk. Är i alla fall ganska nöjd med att den tolfte bantningsdagen funkade perfekt så när som på ett winerbröd ... och en guldnougat. Det låter kanske som ett misslyckande fast det är lite i jämförelse med vad jag stoppat i mig tidigare.

Nu ligger Emil bakom min rygg och sussar så gott. Han har blivit lite mindre bitig och mycket mer kelsugen, den lille rackaren.

Förutom städandet har jag varit och storhandlat mat. Tog också en sväng förbi Em och köpte den första julklappen. Det blev ett påslakansset till Alexandra. Rosa med prinsessor. Köpte en plastkaktus också. Ganska naturtrogen. Em har mycket fint som passar till julklappar. Måste nog dit en omgång till.

I år ska jag inte fråga vad jag ska köpa till barnbarnen utan köpa det jag tycker att de ska ha. För de äldsta blir det väl tunna kuvert och ett litet vackert paket.

Nä, nu väntar tvätthögen. Natti natti mina vänner.

Jag ser det berömda ljuset i tunnelnDet har varit en skön och behaglig dag. Inte ens snöskottningen däckade mig, men det var närapå eftersom den jäkla snöslungan först vägrade starta. Jag drog och drog tills jag var alldeles yr i mössan. Tack och lov har den elstart också så det löste sig.

Innan middagen tog jag fram elljusstakarna och adventsstjärnorna. Uteljusslingan stoppade jag ner i stora lyktan. Nu lyser alltihop så fint. Nu fattas bara julmusiken för att få den rätta stämningen.

Har hunnit och handla också. Och det blev inga godisköp. Jag är så stolt över mig själv. Fast det kändes torftigt när jag åkte hemåt. Vanligtvis äter jag godis hela vägen hemåt så munnen står i åtta kanter. Om jag ska tro på min våg så har 3 kilo försvunnit på 11 dagar. Det är inte mycket men det är en början.

I morgon blir en ganska stressig dag. Först jobb och sedan två möten på raken. Men sedan är det fredag! Jag både bävar för och längtar till helgen. Måste ta ett städrace innan fredag.


En ny värld har öppnat sig

Den tionde bantningsdagen har gått halvbra, men jag tycker ändå att den kan få godkänt. Persofika och en liten godis kan inte förstöra allt. Nä, nya tag i morgon. Huvudsaken är att vikten går neråt om så bara tio gram.

Idag har jag gjort något som jag aldrig trodde om mig själv och det känns till och med bra. Man lever ju bara en gång så det gäller att spela på alla strängar medan tid är. Mörkret i mitt liv är inte lika mörkt som det var för bara några veckor sedan. Jag har gläntat på dörren och ljuset väller in. Om det stannar är ännu skrivet i stjärnorna, men jag tänker njuta så länge det varar.

Egentligen hade jag planerat att åka till Umeå till helgen, men jag känner att det kanske skulle vara bra att skjuta på det ännu en helg. Fast jag längtar efter min lilla glada positiva sockerfia.

Det har varit en lång jobbardag och jag känner mig ganska trött. Har missat en viktig sak på jobbet och skäms lite. Nåja, det är ingen katastrof utan jag fixar det i morgon. Måste tvätta lite och plocka ihop lite kläder innan jag går och lägger mig.
Natti natti mina vänner.


Måndag

Idag är det nionde dagen i min bantning och den har inte gått lika bra som de tidigare dagarna. Tyvärr råkade jag sätta i mig närmare tio chokladpralinkakor på jobbet. Fan fan fan.

LIvet blir vad man gör det till. Så sant det är. Inte vet jag vad allt jag ger mig in i leder till, men det finns väl ingenting heller som säger att man måste veta det.
Kysser man så kan det ske mirakel.

Det har varit en speciell dag. Jag har lärt mig skriva sms snabbare vilket innebär att det numera står mer än ok och Yes i mina meddelanden. Upptäckte att det kan få förödande konsekvenser att i alla lägen använda de två orden.

Nu väntar sängen. Natti natti


Lyckodag

Har nu klarat 8 dagars återhållsamhet med kalorierna. Vågen hackar sakta men säkert neråt. Snart når jag första delmålet.

Idag har det varit en speciell dag. Har nog inte varit så nervös på väldigt länge som jag har varit idag. Jag vet inte hur jag ska beskriva det som hänt men det var en vild och galen chansning som bara blev så rätt och känns så bra, så bra.

Trots att stormen viner utanför känns det varmt och gott. Nu väntar skön sömn och en ny dag.
Natti natti mina vänner.

Juleri

Har haft en fin dag. Mr x lan:ar hos en kompis och det har varit fritt fram för dammsugare och stök. Nu är i alla fall röda gardinerna, röda mattan och röda duken på plats i köket. Det blev väldigt juligt.

Köpte en juldoftpåse när jag var och förnyande blombeståndet. Min tanke var att den skulle dofta en härlig blandning mellan pepparkaka och skinka á la Cajsa Warg. Den doftar ganska rejält fast när jag hade varit utomhus och kom in igen tyckte jag att det doftade avslagen gammelgubbsrakvatten. Alltså, när det gäller män så hör den doften till skräckscenariet. En karl ska helst dofta nyduschad karl. Förvisso har jag mött män i vimlet som doftat så gott att jag liksom hakat på bara för att få njuta av kominationen karl och god herrparfymdoft.

Tyvärr hann jag inte hänga upp ljusslingorna utomhus men det är en ny dag i morgon. Har sett att det finns flera fina julgranar i snårskogen nedanför mig som skulle duga som utejulgran. Undrar om man törs?

Idag har jag klarat 7 dagars bantning. Kanske inte min bästa dag, men ändå godkänd. Jag lyckades lura mig själv att köpa kakor till eventuella besökare ....

Nu väntar en stund vid strykbrädan innan det blir dags för sängen framför teven.

Sex dagar

I kväll var det äntligen dags för lite godis. Observera att jag skriver lite. Det smakade himmelskt gott och jag var nöjd när de var slut. Sex dagars bantning är nu ett faktum. Jag är på G. Det känns skönt.

Mr x sover hos en kompis så jag har lugnt i huset. Kissen ligger på nystrukna duken på köksbordet. Snart ska jag hoppa i säng. Känns som om jag inte ens orkar tvätta mig i kväll.

I morgon tjuvstartar jag advent med att sätta upp röda gardiner i köket och så hoppas jag att alla delar till uteljusslingorn är där de ska vara.

Nu väntar sängen. Är så trött. Natti natti mina vänner.


Hunger

Nu har jag klarat fem dagar utan godis, fika och andra onyttigheter. Har varit vrålhungrig i stort sett hela dagen trots att jag ätit både rejäl mat och frukt. Köpte till och med godis till mr x utan att jag smakade en enda en. Strongt!

Det är inte underligt att jag fryser när jag sitter vid datorn för elementet intill verkar ha gått sönder. Det är iskallt hur jag än ställer in det och jag har kollat att alla säkringar är hela.

Det har varit en ganska stressig dag idag, men jag fick i alla fall gjort flera saker som känts som ett berg. I morgon är det fredag. Gud så skönt det ska bli. Hoppas att det inte blir så kallt. Just nu är det nästan -15°C.


När jag hämtade hem mr x från en kompis såg jag att många hade tänt sina uteljusslingor. Även om de lyser svagt så är de en av mina livlinor tills ljuset återvänder. Nu måste jag bara få upp mina egna, fast jag vet inte riktigt var jag ska ha dom i år. Min infart är så mörk så det skulle vara fint att hitta på något som lyser upp mörkret.
Livet rullar på och det gör även mina grodfunderingar. Helst skulle jag vilja att det satt en deklarationslapp på alla där goda och mindre goda egenskaper framgår. Nä, det var en riktigt dålig idé för då skulle ju även jag ha en sån.

Det är så kallt

Sitter här med stelfrusna fingrar trots att inomhustermometern visar på 21 grader. Har en tjock yllefilt över axlarna och försvarets tjocka outslitliga yllesockar på fötterna. Det är svårt att hindra tankar från att vandra iväg till sydligare bräddgrader där det inte finns några isiga bilrutor och där sol och värme gör kroppens leder mjuka.
Jag har pratat om att åka utomlands i flera år men att komma till beslut är svårt. Alla varningar om att vi har värre kristider att vänta och flygbolag som väntas gå i konkurs får mig att tveka. Jag kan se mig själv ståendes på en överfull flygplats med massor av strandsatta resenärer som inte vet hur och när de ska ta sig hem.

Ikväll är jag i alla fall jätteglad för att jag lyckats undvika att stoppa i mig godis och andra onyttigheter på hela fyra dagar! Vägde mig i morse och banne mig hade inte visaren rört sig neråt. Inte mycket men definitivt neråt.


 


Sju dagar har gått

och i morgon måste jag till jobbet. Tack och lov har förkylningen vänt idag så det ska nog gå bra. Nu värker örat. Det är så typiskt att jag får öroninflammation efter en förkylning.
Jag har mest vilat förutom ett möte på kommun. Den skrynkliga gardinhögen tog jag itu med tidigare i kväll och nu häger de där de ska. De är fortfarande lite skrynkliga men det spelar inte så stor roll för kissen lär använda dom som klätterträd. Snart ska adventstjärnan hängas upp i fönstret. Det känns som om tiden flyger iväg.

I morgon kommer mr x och nu är det bara att hålla tummarna för att allt ska fungera. Ska försöka hitta någon som kan måla och tapetsera hans rum. Jag känner att jag varken har tid eller ork för det också.


Mina prinsdrömmar lever sitt eget liv. Det är ju det här med att våga sig nära och snabbt kyssa
Jag hade behövt en prästkrage för att räkna ja nej ja nej ja nej ja nej .....Nu har jag har klarat 3 dagars bantning.

FörvirradDet är täppt och tårarna sprutar när jag nyser och snörvlar. Måste bli fräschare  till i morgon för då ska jag på ett viktigt möte.
Jag har inte fått gjort någonting av vikt idag men däremot har jag fått klart för mig att det finns riktigt bra prinsämnen bland finlandssvenska grodor. Förvirringen är total just nu. Ja, det är väl i och för sig inget nytt för de som känner mig.

Nu väntar sängen den sköna obäddade och ett rum där katten kasat ihop mattorna.
Natti nattiHelgen är slut

Idag har jag inte gjort mycket. Mest chattat. Jag är inte klok. Vad håller jag på med? Snart 60 år och håller på som en tonåring. Och på strykbrädan ligger vardagsrumsgardinerna i en skrynklig hög. Det finns så många borden i livet och det kan inte vara nyttigt.

Är kanonförkyld och inget nässpray har jag hemma. Få se om jag är i form för jobb i morgonbitti. Tvivlar starkt.
Lagade i alla fall god middag som föll både mig och mr x i smaken.

På onsdag börjar mr x flytta tilbaka till mig. På sätt och vis känns det skönt. Det har varit lite tjorvigt ibland. Jag är medveten om att mina lugna stunder är över, men de kanske ersätts av andra stunder istället. Bra stunder.

Jag har pratat med min vän O också. Snälla goa O som har stöttat och lyft mig så många gånger de här senaste tre åren. Jag vet inte hur jag hade klarat mig utan honom. Ibland undrar jag om det inte var ödet som ingrep när han steg in i min värld. I så fall tackar jag ödet allra ödmjukast.
Om jag hade kunnat lägga in en låt från nätet här så skulle jag ha gjort det, men länken är här ifall att någon vill lyssna.
http://www.youtube.com/watch?v=jkZ6SmvXOEY

Nu ska jag ta tag i vikten. Inga mer smörgåsar. Nu ska här ätas mat. Jävlar anamma!
Började idag. Alltså dag 1 är nästan avklarad.

Nu ska jag gå och ställa iordning för morgondagen. Helgen är slut.

Föreläsningsdag

Idag har jag varit på föreläsning till Sunderbyn. Det handlade om trasig barn som behöver kloka vuxna runt sig. Mycket har jag hört förut men det skadar aldrig att bli påmind för vissa saker är inte lätta att leva upp till. Jag satt och tänkte på hur skolan missar det mest basala förutsättningar för att barn ska kunna lära sig. En annan intressant sak med dagen var att jag träffade folk i samma situation, både härifrån och från andra kommuner. Det framgick tydligt att min kommun anses dålig och svår att ha att göra med. Det var en bekräftelse på det jag också har upplevt.
Vi fick god lunch. Särskilt en enkel och fräsch laxsallad som fanns på buffébordet.

Nu är jag så snuvig och frusen så jag sitter med kläder, yllestrumpor och morgonrock och fryser ändå. Det blir nog en tidig kväll. Funderar på att slå på bastun för att få upp värmen.
Kvack kv kv kvack

Vänner

De små barnbarnen har precis åkt härifrån. Vi har ätit älgstek, med gräddsås och hasselbackspotatis samt omelett och babymorötter. Så in i bomben gott. Åt alldeles för mycket. Nu återstår att ta hand om disken och att plocka ihop leksaker och böcker.

Vädret har återgått till regn och mörker. Min bil blir smutsig igen och jag som putsade den så ordentligt häromdagen. Idag köpte jag nya lampor till billyktorna.  De skulle lysa 50 procent bättre än de som satt där. Vi får väl se. 500 kronor kostade de.

Det blev många reaktioner när jag berättade om min nyfunne vän. Vi får väl se utvecklingen av det hela. Man är ju lite bekväm och kräsen i min ålder så det är inte många som passerar nålsögat. Min vän O gjorde det och jag tror att vi alltid kommer att förbli käraste vänner. Han är fin.

Det värsta är ju att jag också ska passera den nya bekantskapens nålsöga. Hur det nu ska gå till. Hoppas han har en grov stoppnål med stort och runt öga.
Hur som helst är det häftigt att träffa nya människor. Man fblir inbjuden i en helt ny värld. Ett liv utan vänner måste vara oerhört fattigt.Förkylt

Virusarna har attackerat mig. Inte så farligt men tillräckligt för att man ska känna sig mosig. Valde att sjukanmäla mig idag, fast det är alltid en svår avvägan. Nog skulle jag kunna jobba men samtidigt ska man ta kroppens signaler på allvar. Man ska ju ta väl hand om sig själv. Om man inte anstränger sig kanske man slipper att förkylningen blir en segdragen historia.

Jag vet inte om det är den vackra fullmånens dragningskraft eller förkylningen som gav mig så underliga drömmar i natt. Drömmarna handlade om att alla bitar var på plats.  Eller kanske är det min vän. Alltså det finns en ny vän i min lilla värld. Framtiden får väl utvisa om det är en grodprins eller en knottrig padda. Det känns som att jag mött en själsfrände. Min tro på telepati har stärkts. Det är ännu för tidigt för att sväva på romantiska moln. Men det skulle vara häftigt att få göra det.

 
Kvack, kvack

Sockerkaksbak
Det doftar nybakat i mitt hus och på bänken under bakduken svalnar en stor ungsplåt sockerkaka. Utanför är mörkret som en tung blöt yllefilt. Den positiva är dock att det inte går så många kilowatt när det är plusgrader.

Det har inte hänt så mycket idag. Vikten har inte rasat, gardinerna ligger kvar på strykbrädan, dammråttorna växer men jag har i alla fall vikt all ren tvätt och kört flera maskiner tvätt som nu hänger på tork.

Snart är det tevesängen som gäller. Känner mig trött. Men först ska jag chatta en stund med en  trevlig

Viktnoja

Har ätit alldeles för många bullar i kväll. Nu ska jag registrera mig i Aftonbladets viktklubb. Men jag tänker inte röra på mig. Nix. Det är så jäkla trist. Kanske simma när Marias knä klarar det., men inget mer. Däremot kan jag tänka mig att börja äta vettigare. Jag är medveten om att intaget blir i förhållande till förbrukningen och att det innebär att det blir väldigt lite jag får stoppa i mig. Apropå min nya baddräkt så är den inte till fördel för min figur. Den trycker ihop brösten och över magen är den väldigt rymlig. Alltså ser jag ut som en boll.Snart flyttar mr x hem till mig och då måste jag laga middag varje dag. Jag måste hitta ett motiverande mantra för att få den rätta motivationen. Det är hemskt men jag skäms över att jag är så oföretagsam när det gäller matlagning. En riktig kvinna ska vara en "trollkarl" vid spisen. Och det är inte jag. Inte konstigt att jag är singel.

Nu tickar klockan mot midnatt och jag borde ta mig till duschen. Håret har blivit helknepigt. Jag som alltid haft torrt hår har nu fått hår som är äckligt efter en dag. Måste bero på schampot.

Natti natti mina vänner!

Fars dag

Sov som vanligt gott och länge. Idag gjorde det ingenting eftersom det hursomhelst är skitväder ute.

Syrran, Anna och jag åkte och tände ljus på gravarna. Även om det är sju mil tur och retur så känns det gott att ha varit hemåt en sväng.
Den dag när jag vinner mycket pengar ska jag köpa ett litet hus vid älven eller havet här i närheten. Det händer att jag bestämt mig för att sälja mitt hus för att kunna förverkliga den drömmen. Egentligen är det ingen utopi. Man måste ju våga ta steg ut i osäkerheten. Hips vips gör jag det. Jag har kollat husannonser i flera år. Drömmen är en liten enplansvilla med öppen planlösning.

När jag kom hem var jag och köpte nya skor till mr x. Så klart ville han ha de dyraste. Idag hade jag tur att hans storlek var slut så det blev ett par för 799 kronor och det räcker mer än väl.

Jag har äntligen hittat nya gardiner till vardagsrummet. Det blev vita i kraftigt bomullstyg som håller för en gardinklättrande kisse. Jag vet inte om det blir så fint men det får duga tills vidare. De var i alla fall billiga.

Inser att det är dags att åka ut i skogen och söka rätt på en julgran. Hur det nu ska gå med klätterkissen vi har. Det lär bli en toppkatt i år istället för stjärna.

Nu är middagen förberedd. Det blir lax i ugn med citronsås och potatis. Lax är en favorit i det här huset.
Väntar bara att unge herrn ska komma hem.

För övrigt gör jag ingen affär av fars dag i min familj. Det finns så många känslor av sorg och svek runt de så kallade fadersfigurerna så den här dagen passerar som vilken söndag som helst.

Min pappa får i alla fall välförtjänta grattistankar. Jag hoppas att dom når till andra sidan.

Ingen höjdare


En stillsam dag med konstant väntan på att få åka hem och göra helg. Har ont i nacken och magen gör kullerbyttor. Tror att det är pencillinet som är orsaken till magontet. Min kropp talar till mig. Jag lyssnar, men det är svårt att göra något åt saken.

Läste att kan man Feng Shuia sin själ och storstäda sitt inre för att ge plats för nya tankar och känslor. Klart intressant. Det sägs ju att man är vad man tänker. Det gäller att passa på medan tid är. Ska försöka hitta en bra städfirma.

Mr x och jag åkte och handlade. Kors i taket för han kom in och körde vagnen och bar ut kassarna. Jag hade sett ut ett recept på nätet på en Tacogratäng som skulle vara så god. Vi tycker inte att den var något att lyfta till skyarna. Smaken var väl hyfsad men torr och trist. Det blir icke godkänd för den rätten.

Ikväll har vi varit ut och övningskört en stund. Jag i pyjamas under jackan, huvan uppfälld och lovikkavantar på händerna.

Nu väntar ett glas Samarin och sedan är det raka vägen till sängen.

Saknar Den klokaste, vackraste och roligaste grodan i hela dammen  

Snart helg

Kom hem frusen och trött, åt kall Bullens varmkorv och slog sedan på bastun. Glödlampan var trasig så det blev bad i stearinljusets sken. Skönt och avkopplande.
Dagen har varit lugn, jag har mest rensat i mina högar och pärmar. Idag fick jag bromsarna fixade på bilen så nu är det bara besiktningen kvar.
Jag har inte mer att skriva idag. Jo, det har jag men det passar inte att skriva om det här.

Onsdag

Började dagen med sovmorgon. Har inte bestämt mig ännu för om min budget pallar för att köpa en dagsljuslampa. Spara eller lida av mörkerdepression? Det är frågan.

För tillfället är det ordning i mitt hus förutom garaget och förrådet. Men för tusan, hur kan jag ens tänka på det? Kan jag aldrig vara nöjd och njuta av tillvaron? Nä, det får jag nog inte. Är det gammalt input om synd och sånt som gör att jag inte är nöjd förrän jag plågas och stånkar av trötthet. Inte fan vet jag.

Jag är i alla fall glad att Obama blir president over there. Hoppas bara att ingen skjuter honom.

Nu har jag och kissen legat och sett på riskförlossningar igen. Egentligen är det hemskt att jag ligger som en soffpotatis framför teven när jag borde fylla livet med annat som ger energi och glädje i mitt liv.

I morgonbitti ska bilen vara på verkstaden klockan åtta. Bäst att jag drar mig mot sängen nu.

Inte gammal

Det har varit en ordinär arbetsdag. Mer behöver jag inte skriva om den saken. Det är i alla fall trist att åka iväg på morgnarna medan det är mörkt och komma hem när det är mörkt.

Under lunchen var jag hem och gick runt på tomten med kissen i långt koppel - trodde jag. Döm om min förvåning när jag vände mig om och ingen kisse fanns bakom mig. Kisse kisse! ropade jag panikslaget och såg alla möjliga skräckscenarier framför mig. Tack och lov hittade jag honom en bit framför mig och han lät sig villigt fångas.

Det har inte varit min dag idag. Hyllan jag köpte på Ikea var fel. Den är bara 40 cm bred och jag skulle ju ha en som var det dubbla. När jag öppnade paketet råkade jag bryta lös en bit från bakstycket så det går inte att byta den. Nu är hyllan hopskruvad och bitarna på plats med hjälp av silverteip. Ikeas hopsättningsteknik är smart och lätt. Tack Ingvar Kamprad!

Någon, kanske jag själv, har fingrat för mycket på bankdosan så nu är den låst och jag kan inte föra över en liten slant till sockerfia i Umeå som önskar sig ett pengaträd. Vem gör inte det?

I kväll har jag städat klart på övervåningen och röjt på nedervåningen. Just nu ligger dammsugaren beredd. Kanske jag orkar dammsuga och torka av golven. Det är väl inte skitigt men jag har storlek 45 fotspår överallt efter blöta strumpor och skor.
Det är frustrerande att märka att krafterna inte riktigt räcker till allt man vill göra. När min mamma var i min ålder åkte jag och syrran hem och hjälpte henne städa. Vi tyckte att hon var gammal och behövde hjälp. Jag vill inte vara gammal. Det var i alla fall jätteroligt att kunna göra det för våra föräldrar som alltid ställtde upp för oss.
Man borde verkligen ta tillvara varenda dag som om den var den sista. Nu är det bara två av veckans sju dagar man lever för. Det är ju inte klokt. Hur ska man kunna ändra på det? Jag har inget svar.
Andrum

I morse var jag helt slut och huvudet värkte. Jag insåg ganska snabbt att det inte var någon idé att försöka ta mig till jobbet. Fullt påklädd kröp jag ner under täcket igen. En dryg timme senare var läget bättre och sedan har dagen rullat på, om än trögt. Jobbade mina timmar och åkte sedan hem. Kröp ner under täcket igen och satte in en bok-cd i spelaren. Nu är boken slut och den var jättebra. Jag gillar böcker som handlar om starka kvinnor.

Efter en kopp starkt kaffe var livsandarna tillbaka och jag gick upp och städade mr x rum. Tonåringar verkar ha dålig kraft i sina händer för allt ligger på golvet. Nu är det i alla fall renbäddat och ordning och reda. Måste bara gå och söka fram några nya fönsterhakar för det är flera som är trasiga och behöver bytas.

Min tand är inte ok trots flera dagar med pencillin. Oroväckande. Ryser vid blotta tanken på tången. Jag vet att det kommer att bli utdragning. Prognosen är inte bra. Har läst på nätet.

Hade tänkt montera ihop hyllan jag köpte igår men jag vet inte om jag orkar bära in paketet. Det var tungt.
Helt plötsligt fungerar min teve igen. Tur att jag inte tog hit reparatören. Nu är jag sugen på att lägga mig framför teven och sjunka in i halvmedvetslösheten. Kissen ligger där redan.

Det känns som att jag skulle behöva lite tid för mig själv i lugn och ro för att komma ikapp. Bara vara och få gjort sånt som ligger och väntar. All semester är slut. Snyft .....

Nu till garaget och söka fram fönsterhakarna.


Första snön


Nej, se det snöar ... hurra hurra ... nu är de vinter och skidan hon slinter ... Ja de sitter i de gamla barnsångerna. Tillvaron blir ljusare med snö på marken och idag dessutom med en strålande sol. Härligt! Kissen och jag har varit ute trampat i nysnön.
Min boda är fortfarande ostädad. Det har liksom inte passat att börja skita ner sig därute. Det får bli en annan dag.

Cd-boken jag lyssnar på just nu är spännande och bra på flera sätt. Hos mig väcker den liv i undangömt gammalt skräp. I morse tänkte jag att egentligen är det om det jag borde skriva i bloggen. På sätt och vis känns bloggen som en som lyssnar på mig. Jag får inte många kommentarer men jag får sagt det jag vill. Det vill säga av det jag vill dela med mig av. Helst skulle jag bara vilja skriva roliga saker, men ibland är tillvaron inte så rolig. Det är bara så. Det finns saker som det är svårt att sätta ord på, men jag förstår precis prästen Ingrid som är gisslan i boken när hon tänker tillbaka i sitt liv. Hon har låtit männen i hennes liv ge henne identiteter som inte var hon. De har förminskat henne och hon har funnit sig i det. Det är säkert många kvinnor som hamnat i den positionen och tigit och lidit och levt upp till förväntningarna även fast de känt att de varit så fel, så fel.

I eftermiddags åkte jag med brorsan till Ikea. Han handlade möbler till sin nya lägenhet. Jag tror att det blir fint med färgskalan han valt i svart, grått, rött och naturvitt. Manligt och tufft. Samtidigt fick jag transporterat hem min nya hylla så nu ska det bli ordning och reda.
Hemma igen var det bara att börja röja upp efter mr x middagsbestyr, kompisar, blöta kläder och allmänna oreda. Det är fotspår överallt på golven efter blöta strumpor. Nu ska jag ropa in mr x som håller på att sladda med moppen på första riktiga ishalkan och sedan är det dags att börja göra kväll. Helgen är slut. Snyft!


Minnen

Blev nästan sur på mig själv när jag vaknade vid tiotiden och upptäckte vilken vacker dag det var idag. När jag gjort bort morgonbestyren gick jag och kissen ut på upptäcktsfärd på tomten. Han burrade upp sin långa ståtliga svans och styrde stegen mot närmsta träd. Han gillar att klättra. Inomhus är det tyvärr gardinerna som gäller.


 Idag var jag och tände ljus i minneslunden som ligger här i närheten där min morbror vilar. När jag passerade där i kväll lyste minst tusen små lågor i mörkret. Det är så vackert och ännu vackrare är det att så många anhöriga och vänner åker till kyrkogårdarna och tänder ljus för sina kära. Jag gick förbi graven där en av mina fastrar vilar och där fanns inget ljus och inga blommor har funnits där på många många år. Det är sorgligt. Hade jag tänkt på det innan hade jag tagit med ett ljus även till faster Anna. Hon dog för drygt 50 år sedan. Jag minns henne väl. Jag fick en grön mekanisk plåtgroda av henne som man skruvade upp och sedan hoppade den runt en stund. En annan gång fick jag ett jättfint underlinne med ett litet sidenbroderi i framkanten. Många minnen dyker upp när man går runt på en kyrkogård.


Sonen och barnbarnen samt hund kom på besök idag vid lunchtid Vi åt köttbullar och makaroner och barnbarnen lekte. Vilken fantasi dom har! På eftermiddagen kom Göta förbi en sväng. Jag hade precis bakat muffins så det blev en kaffetår och alldeles för många muffins för min del.
I kväll har jag varit barnvakt hos barnbarnen några timmar. Hann se stjärnor på is och blev glad över att Marcus Fagervall blev etta.

I morgon ska jag till Ikea med brorsan. Då får jag även hem min hylla eftersom han har släp.

Nu väntar jag bara på att mr x ska ringa och begära skjuts hem. Det är tio grader minus just nu. Brrrr..... jag är så frusen och det är hemskt att sätta sig i en kall bil. Speciellt sent på kvällen när man är trött. Nu har jag igång kupévärmaren på högsta effekt. Tonårstiden är en plåga. Man vet aldrig vad de hittar på i oförstånd. Men sin egen tonårstid minns man i ganska så positivt ljus. Hm... just det!


RSS 2.0