Släktträff

 
 
 
 
 
 
Gårdagen blev en helt underbart rolig dag då det råkade bli en oplanerad släktträff hemma hos mig. Jag började dagen arbetsklädd med gräsklippning, duschade snabbt och dressade om innan tjugo personer sammanstrålade i mitt annars rymliga hus men som just då hade behövt minst hundra kvadratmeter till..
Några av småkusinerna träffades för första gången och leken var igång direkt, skrattig och ljudlig. Alla hade med sig fikabröd så det blev kaffe och saftkalas trots att jag själv bara hade två paket ballerinakex.
Att sammanstråla så många påminde mig om helgerna hemma i mitt barndomshem då vi ofta var lika många runt middagsbordet. Hela huset sjöd av prat och skratt och mamma och pappa var lyckliga trots alla bestyr det innebar. Det är kära minnen som ligger väl bevarade i mitt hjärtas innersta rum.
 
I dag har jag varit med min dotter, barnbarnet och barnbarnsbarnet till Haparnada och Torneå. Det blev några leksaksinköp innan vi styrde hemåt igen. Solen värmde gott och jag fyllde lilla badpoolen så att jag och Ines kunde bada tillsammans. Det var jättekul åtminstone för den lilla rackaren som tjöt av skratt när hon hällde vatten över hela mig. Av naturliga skäl blir det inga bikinibilder ... säger bara tack och lov för beskärningsfunktionen i fotoprogrammet.
 
 
 
 
Sedan blev det tårar då vi sa hej då, kramades och pussades om och om igen trots att jag vet att vi ses alldeles snart igen.