Svacka i tillvaron

Det är hektiskt just nu, fast jag känner mig lite som en seg deg och får inte mycket gjort. Någon liten skogsmus har käkat upp flera lådor med fördrivna ringblommor ute i bodan. Trist. Hoppas att den inte gillar de övriga sorterna. Nåja, ska plantera ut alltihop de närmaste dagarna. Håller tummarna för att det inte blir fler frostnätter.

I kväll städade jag garaget, vilket var välbehövligt. Hade inte riktigt koll på ytterdörrarna så jag befarade att min stora kisse i ett obevakat ögonblick hade spatserat ut i det fria, men till min lättnad dök han upp från ingenstans precis när jag stressat upp mig till ohälsosamma nivåer.

Mina fingrar har dålig kontakt med hjärnkontoret så det blir inte mycket skrivet här i bloggen. Kanske lika bra det. Nu mot sängen.


Hemma igen

efter några fantastiska dagar i tulpanlandet Holland. I tanken är jag fortfarande kvar i de stora trädgårdarnas böljande blomsterhav och de oräkneliga blomsterarrangemangens ljuvliga dofter.
De stora tulpanfälten var visserligen överblommade men det fanns ändå tillräckligt i trädgårdarna för jag skulle bli nöjd.
Min nacke saboterar min tillvaro och i synnerhet när jag försöker sitta och skriva vid datorn. Måste skaffa en krage som avlastar. Nu sängen.


Min lördag

Atjo, prosit tror det är lite pollen i luften. Började för säkerhets skull med allergipillren i morse. Björkens löv håller precis på att bryta sig ut ur sina höljen. Allt fler perennaväxter ger sig tillkänna allt eftersom dagarna går och det ska bli spännande att se vad det är som kommer upp. Fåglarna tviiidittrar tvi tvi tvi och en och annan humla svävar på gräsnivå och får min lilla katt att rusa till anfall.

Började morgonen på operationsavdelningen och fick "el"behandling mot min onda nacke. För tillfället känns det sämre men jag hoppas att det ska bli lika lyckat som ryggen blev. Behandlingen går ut på att med värme via en "nål" förstöra ytskiktet på nerver så att smärtsignaler inte når hjärnan. Såklart är man välbedövad när detta görs. Hur klokt det är att utsätta sig för detta kan diskuteras eftersom smärta är viktiga signaler på att något är fel. I mitt fall vet jag att tre diskar i nacken är bortnötta för evigt och värken lär vara min följeslagare livet ut. Nu håller jag tummarna för många smärtfria år. Ytskiktet på nerven självläker men det kan gärna dra ut på tiden. 

John B kallar. 

Baletten i mina drömmar

Min barndomsdröm var att utbilda mig till balettdansös. Kanske en aning märkligt med tanke på mitt format och en vighet som närmast kan liknas vid en stabil fåtölj. Dåtidens balettdansöser verkade extremt finlemmade och det var verkligen inte jag. Med mina grova handleder och vrister var det nog tänkt att jag skulle bli en bondmora stark som en oxe.  Ja, jag drömde om det också men då handlade det mest om att gosa med lamm och kattungar medan svenska flaggan vajade rofyllt i den jättehöga vitmålade flaggstången.
Så här i efterhand är jag glad att de här stannade vid drömmar.Foto: Norrdans

En annan dröm som följt mig i livet har varit att i verkligheten uppleva baletten Svansjön på riktigt.
I går kväll och även idag har jag sett Norrdans tolkning av Svansjön, visserligen i en tappning med klassisk dans men med lite balettsteg här och där. Den var riktigt bra, fast ändå inte den Svansjön jag fortfarande drömmer om att se.


Kalla fingrar och nästipp

Fy så kyligt och ruggit vädret har blivit. Jag har frusit hela dagen. Efter jobbet slog jag på bastun och satt i govärmen längre än någonsin. Nu är jag iskall igen. Mina stackars katter får vackert stanna inomhus idag. De tittar på mig med frågande, ja rent av anklagande ögon. Jag försökte döva mitt samvete genom att sparka lite boll som de vanligtvis gillar, men icke gick de på den finten.

Idag kom jag på att jag glömt att beställa nytt pass och hastade iväg till polisstationen. När allt var klart kom det upp en passbild och jag blev väldigt förvånad för jag tyckte precis att det var syrrans bild jag såg. En bråkdels sekund senare insåg jag att vi nog har blivit väldigt lika, precis som många i våran närhet har antytt.

För tillfället är jag supersugen på något salt och kryddigt. Funderar på vad frysen kan erbjuda som går relativt snabbt. Inser att jag måste börja laga mat och inte bara leva på ostmackor och fil. Det är en ganska så trist diet. Receptsamlandet leder tyvärr inte till något annat än att det blir fler papper i lådan. Men när jag blir pensionär då minsann ska här bakas, lagas mat och motioneras som aldrig förr. Så är i alla fall planen.


Första MajDet är inte bara fåglarnas ivriga kvittrande som skvallrar om att det är vår på riktigt. Från grannskapet hörs hammarslag och sågklingeljud från en vedkap i närheten. Jag har räfsat outtröttligt idag trots kyla och lite väl vindigt väder, men nu är det klart.

I dagsplanen ingick att premiärgrilla, men orken tog slut. Det blev den vanliga smörgåsdieten istället.

Emil och Ida längtade ut så jag klädde mig ordentligt i toppeluva och vantar och fick en riktigt skön stund i kvällssolen medan katterna blev utskällda av ilskna trastar som inte förstod att mina kissemissar sitter fast i ett långt koppel och aldrig någonsin kommer att röva bort deras ungar.

Nu är det nollgradigt utomhus och sängen väntar. Arbetsdag i morgon.RSS 2.0