Solljus i tanken


Vaknade vintertid strax före halv tio och blev otroligt inspirerad av det fina vädret. Kissen mjauade och tittade uppfordrande på mig så jag tog på honom selen och lät honom gå ut medan jag i godan ro avnjöt morgonens första kopp kaffe. Väl påklädd och ute spankulerade vi runt på tomten och stannade och sniffade på varenda buske. Min Emil hade svansen i högläge och även jag njöt av sol och hyfsad temperatur. Jag försökte tanka välgörande ljus genom att med vidöppna ögon stirra rakt in i solens svetslågebleka centrum. Läste någonstans att även knävecken ska vara bra mottagare, men det kändes lite överkurs att gå ut i kortbyxor. Faktiskt känner jag en stor, en riktigt stor panik inför mörkrets inverkan. Orka?
Det har varit en bra dag på flera sätt. Unge herrn hade en bra och rolig gårdag och natt och har idag bjudit på osedvanligt gott humör. Vi åkte iväg i hans förmodligen olagligt nedsänkta Golf med förmodligen olagligt svarttonade rutor. Först till hans mor och systrar inklusive vacker tupp som inte gillade att hans två hönor flockades kring unge herrn. Sedan åkte vi vidare mot min hemgård, lät en stor renhjord passera, och väl framme njöt vi en stund av kär utsikt. Under tiden passerade sandbilen så hemfärden blev i lugnt tempo.

Väl hemma kom Göta på besök med en burk supergoda nybakta cedrokakor. Har nu försökt gömma dem för mina egna godisfingrar. Ganska dumt, eftersom jag aldrig skulle glömma var en godsak finns. Annat är det med nycklar.