Bla bla bla

Fick gjort allt planerat och lite till. Målade och färgen hann torka, i alla fall ytligt, innan det blev kväll. Egentligen är det för hög luftfuktighet för att måla men jag tror ändå att det är bättre att måla nu än att låta väggen stå omålad över vintern. 
När måleriet var avslutat kom jag på att jag har två hinkar orensade lingon. Tog tjuren i hornen och knatade iväg till bodbron där jag alltid sitter med bärrensaren. Plockade bären i tisdags men helt oplanerat kom byggjobbarna i onsdagsmorse och då fick jag annat att göra så bären har fått stå och vänta. Det blev ingen rolig rensning då bären hunnit bli blöta, men skam den som ger sig.
När rensningen var klar ringde jag sonen och frågade om de hade lust att äta på kinarestaurangen och det hade de så klart. Hemma igen kokade jag lingonsylt och saft. Ytterligare sju liter saft ska ner i frysen hur det nu ska gå till. Egentligen hade jag planerat att göra lingondricka som ska stå och dra i ett par dygn men insåg att tiden inte räcker till då byggjobbarna kommer tillbaka på måndagmorgon.
Jag gillar att vara igång och smågreja och sitter sällan mer än när jag dricker kaffe och det känns i mina ben som värker rejält framåt eftermiddagen. Idag tog jag för första gången på mig stödstrumpor och jisses vilken skillnad det blev. Ingen värk alls men sedan när jag lyckades krångla av strumporna kom värken smygandes tillbaka och nu sitter jag med fötterna, som oftast, i högläge. Det är väl bara att inse att behovet av stödstrumpor är ännu ett tecken på att jag befinner mig i en långt framskriden ålderdom.

Dammig

I gårkväll sedan byggjobbarna tagit helg bar jag ut alla brädor från garaget och städade bort en massa damm efter att de slipat bort färg från en del av betonggolvet där det ska gjutas nästa vecka. Det värsta var att dörren till förrådet stod öppen så dammet lade sig som en filt även där. Det blir totalstädning från golv till tak när allt byggande är klart.
Idag, om vädret vill, ska jag lätta på presenningen och måla alla brädor ytterligare ett varv. Den förfallna ekonomidelsfronten har trots åtskilliga makaoverförsök varit ett sorgebarn under säkert de senaste tjugo åren men nu kommer den att bli en glädje att beskåda. Funderar på att montera en ledbelysningslist runt garageportöppningen. Ett enkelt och framförallt billigt sätt att få fin belysning. Jag försöker lämna gamla spår i hjärnan och tänka nytt och modernt. Pinterst är en guldgruva med idéer som passar alla.
 
 
 

Trött i mössan

Fredag igen och diset ligger tätt mellan husen. Ute i garaget grejar byggkillarna. Garageporten är på plats och gamla soprumsdörren är igenbyggd men de hinner tyvärr inte spika upp den nya panelen idag. Synd men då hinner jag istället måla den ett andra varv. I gårkväll målade jag en massa brädor och som final snubblade jag och spillde ut åtminstone en liter vit färg men hade tur i oturen så att bara en panelbräda hamnade i spillområdet. Lyckades också trampa i en oförutsedd grop och har nu stödbandage på ena vristen. Hade jätteont i natt men idag är det betydligt bättre. Idag ska jag mest ta det lugnt, det har blivit lite för mycket på senaste tiden och jag har alldeles för lätt att gå på fast orken är slut och då blir det lätt missöden av skilda slag.
 
 

Byggjobb

 
Himlen är mulen och luftfuktigheten hög. Suck. Steg upp strax efter fem för att ställa iordning det jag inte hann med i gårkväll. Vid sexsnåret kom grävmaskinen och lyfte bort cementbron utanför groventrén och en stund senare anlände byggkillarna. Idag ska tydligen den nya porten hinna monteras och det är jag glad för. Inte kul att genomleva natten med en stor väggöppning som bara var täckt med en tunn vindpapp. Låste för säkerhets skull båda innerdörrarna mot köket. När byggkillarna avslutar dagens jobb ska jag fortsätta måla panelbrädor. Målning är ingen favoritsysselsättning men med en bok i öronen så går det lite lättare.
 
Nu är samtliga utekrukor tömda och redo för nästa sommar. Egentligen återstår bara lövkrattning men först måste löven få trilla ner från träden och därefter lite städning i perennrabatten. Alltså, nu är det dags att vi får soliga höstdagar med klar och hög luft. Den här hösten är verkligen en bedrövelse, i och för sig ganska "varmt" men alldeles för få soliga dagar. Det är inte heller speciellt kul att jordbruka då man direkt blir blöt och geggig.  
 
 
 
 
 
 

Äntligen!

I morse fick jag efterlängtat besked om att byggfirman kommer hit redan på morgonen och påbörjar arbetet med att montera en motordriven garageport plus lite annat småjox som ska fixas på ekonomidelens framsida. Faktiskt märkligt att det kallas ekonomidel då väggarna är tunna och dörrarna många. Gissar att den drar massor av el trots att temperaturen hålls så lågt jag vågar på grund av frysrisken. 
 
Det är många besked i dessa tider och det är bara att förhålla sig och försöka överleva. Har alltid förskt tänka på att det är mörkast före gryningen och faktiskt har det mesta som hänt under livet i slutändan visat sig bli betydligt bättre än förväntat. De personer som skadat mig har själva så småningom bitit sig själva i svansen helt utan min hjälp. I och för sig hade det inte för min del spelat någon roll om de sluppit sina bitsår men visst har det hänt att det har dykt upp en och annan liten skadeglad djävul inom mig. 
 
Nu ligger 20  m² ytterpanel på garagegolvet och väntar på att jag ska greppa penseln, men det gör jag inte förrän i kväll då byggarna åkt härifrån. Först ska färg inhandlas.

Lingonplockningsutflykt

 
Vaknade pigg och utvilad med en känsla av attdet skulle bli torrt och soligt väder lämpligt för en lingonplockarutflykt och så blev det också. Vackert, varmt och skönt men massor av knott. Vi blev tvugna att avbryta för att åka och köpa myggspray. Numera plockar jag inte några jättemängder och idag blev det två hinkar, Den ena hinkten får bli sylt allt eftersom och den andra får bli lingondricka. Numera köper jag ytterst sällan läskedrycker i affären utan bjuder på egentillverkad saft och ingen har klagat. Själv dricker jag oftast vatten. Kolsyrade drycker är ingen höjdare när man är magopererad.
 
Det känns extra tyst i mitt hus sedan barnbarnets familj har åkt hem. Det ligger liksom en saknad i luften efter snabba småfötter, skratt och bus men snart ska jag åka iväg och hälsa på några dagar. Inser motvilligt att åren har naggat mig i kanten och gjort mig ovig och klumpig men jag kämpar på och gör så gott jag förmår. Att bli gammal är verkligen ingen höjdare förutom att man blir betydligt klokare av all erfarenhet man samlat på sig. Ännu känner jag mig ung, åtminstone i sinnet, men faktum är att jag fyller sjuttio om två år. Jisses vad åren rusar iväg.
 
 
 
 

Mina prinsessor

 
I morse åkte mina älsklingar hem till sitt och jag och katterna är återigen ensamma i huset. Det är så sorgligt när de åker iväg men samtidigt har jag så många lyckliga stunder att minnas och då speciellt tillsammans med Ines som snart blir tre år. Det är full fart hela tiden, hon har flödande fantasi och är aldrig sysslolös. Däremot gillar hon inte om jag säger till när något blir för farligt. Mommo är arg säger hon då och gråter förtvivlat. I morse badade hon i min tvättkorg och jag fick till och med tvätta hennes hår. Som den fantasifulla tjej hon är använde hon muffinsformar i silikon som ögonskydd när jag duschade bort schampo och balsam ur håret. 
 
Nu är min nya diskmaskin invigd och den går väldans tyst och diskningen verkar också bra. Skönt att slippa skylta med smutsdisk på bänken, speciellt när man har middagsgäster.
 
 
 
 

Lyckligt lottad

Sötnosen
 
Gå till dagis!
 
Pimpelfiske
 
Visst märks det tydligt att jag inte är trettio år längre när det ska krypas på knä, sitta på golvet, lilla palllen eller plocka upp leksaker men det gör ingenting eftersom det är så himla kul att ha sina kära hos sig. Den här helgen har jag barnbarnbarnen med föräldrar här och med en snart treårig bestämd dam är det full fart på leken precis hela tiden.Verkligen ingen brist på fantasi när det gäller att hitta på lekar. En favoritlek är att lämna mig på dagis medan hon själv cyklar iväg till sitt jobb. Jag får krypa in i lilla plasthuset och lägga mig där. Det hjälper inte hur jag än gråter, bönar och ber för att få följa med. Själv trivs hon tack och lov förträffligt på sitt dagis och har knappt tid att vinka hej då när föräldrarna åker iväg till sina jobb.
Lilla söta barnbarnsbarnet som bara är åtta dagar gammal plirar ibland på oss men mest äter och sover hon. Det är verkligen ett under att få uppleva barnbarnsbarn medan jag ännu är hyfsat klar i knoppen.
Jag känner mig enormt lyckligt lottad även om livet bjuder på annat också som är både sorgligt och tungt men det ska också genomlevas och jag har en orubblig tro på att det mesta blir bra till slut. Jag försöker att se ljuset istället för att självmant gå in i mörkrets dunkla vrår.
 

I väntans tider

Verkar bli en gråvädersfredag men för mig spelar det inte så stor roll då några av mina älsklingar kommer hit och lyser upp min tillvaro. Huset är städat, kylskåpet fyllt och middagen förberedd. Lekhörnan är framplockad med leksakerna som finns i mina gömmor. Hos mig går det också bra att ha trehjusling och trampbil inomhus då planlösningen är öppen utan störande dörrsocklar. Presenter ligger också redo för att gratta nyblivna storasyster. 
 
Kan inte låta bli och förvånas över mig själv då jag alltid hittar på att börja baka då köket är i det närmaste kliniskt städat inför besök. Tanken för idag var att jag skulle vara "finklädd" och bara invänta mina gäster, men så blev det inte. Jag har bland annat stekt en massa köttbullar och bakat några sockerkakor och så klart osat ner köket samt mjölat ner blusen. Nu ska jag i alla fall lägga fötterna i högläge och vila en stund.

Längtar

Nordanvinden var inte nådig idag så det blev ingen utedag mer än en stunds kattluftning. Har istället möblerat om i vardagsrummet enligt tips och ja det blev bra. Därefter åkte ett underskåp ut från köket för att ge plats åt nyinköpta diskmaskinen. Har varit utan diskmaskin i några år och under tiden har ett skåp fått fylla hålet i bänkraden. Passade samtidigt på att gå igenom köksskåpen och rensa ut kantstött och onödigt. Vad gäller uppläggningsfat är jag märkligt nog välförsedd som ett mindre hotell. Därefter tog jag sats och städade övervåningen från tak till golv och det behövdes sannerligen. Nu är gästrummet dammfritt och bäddat för morgondagens efterlängtade och älskade gäster. 
 
 
Leksakshörnan ska ställas i ordning och trampbilen och trehjuling ska tas fram precis som alltid när lillälsklingen kommer på besök men det hinns med i morgonbitti. 
 
 
 

Höstsol

 
Vaknade till en solig morgon med nästan helblå himmel. Solljuset gör verkligen skillnad, åtminstone för mitt humör.
Igår tvättade jag två dunjackor som med avbrott för några nattimmar fortfarande tumlas runt i hopp om att de ska bli fluffiga igen och det verkar ta låååång tid.
 
Dagen är ännu ett oskrivet blad. Är sugen på lingonplockning, trädgårdsjobb och bullbak. Kanske börjar jag med att klä om locket på kökssoffan eller också går jag helt sonika ut och tankar ljus. 
 

Väntar på mina älsklingar

 
Det går inte en dag utan att jag tänker på hur lyckligt lottad jag är som får uppleva att vara mormorsmor. Just nu hoppas jag att dagarna går fort till dess att jag får träffa mina kära och speciellt då lillasyster för första gången. 
Egentligen skulle jag redan ha åkt dit men det blev några dagars ändrade planer och det får jag stå ut med även om jag håller på att längta ihjäl mig. 
 
Just nu är solen på uppgående bakom något som nog tyvärr är lite mer än morgondis. Dagens plan är att höströja i blomrabatten. Många blomster blommar ännu medan andra slokar ledset men jag brukar avsluta blomsäsongen medan det ännu är hyfsat skönt utomhus. Brukar tacka och samtidigt be blomstren om förlåtelse när jag tömt skottkärran i kompostskogen. Sedan är det nog bara kvar att kratta tomten när träden fällt sina löv. 
Syrran och jag ska också göra höst på våra käras gravar med ljuslyktor, enris, ljung och lite jordpåfyllning. Vi gillar båda två att ligga lite i framkant med göromålen för att inte hamna i stressiga sista minuten situationer när gubben Vinter håller på att frysa ner jordytan.
 
Jag har många inomhusplaner och så fort utomhusjobben är klara ska jag dra igång med tapetborttagning i vardagsrummet, eller kanske det blir sovrummet allra först. Underarbetet inför tapetsering är oerhört petigt och trist men allra viktigast för att få ett bra resultat. Slutresultatet är tänkt att bli vitt, enhetligt och lugnt. Textilier får istället stå för färg och mönster vilket gör det lätt att följa med i modets influenser.
 
 
 

Lyckan är stor!

Alldeles nyss kom en bild på mitt alldeles nyfödda barnbarnsbarn! Satt precis och tittade på bilder på första barnbarnsbarnet när mobilen plingade och en bild på den alldeles nyfödda bebisen visades. En lillasyster som är slående lik sin storasyster! Blev alldeles snurrig av lycka. Ibland slår det mig hur lyckligt förunnad jag är som får uppleva barnbarnsbarn medan jag ännu är vital och har tankarna i behåll. Jag kan fortfarande krypa på alla fyra, hoppa studsmatta, springa undan vattensprut och bada i barnpolen. Vilken tur jag har!

Önskeväder

Har svårt att hinna med i veckornas framfart. Var tvungen att kolla i almanackan om det verkligen är fredag igen och ja så är det. När jag steg upp konstaterade jag nöjt att det skulle bli en solig höstdag men det måste ha varit önskeseende för nu regnar det och himlen är visserligen hög men helt gråmulad.
Jag är inte den som gnäller över vädret i första taget men faktiskt kan jag tycka att det har varit lite för få torra och vackra höstdagar hitintills. Igår beskar jag hansarosen ända ner till backen så nu är det bara att hoppas att den skjuter nytt från roten. 
Viktigast just nu är väntan på barnbarnsbarn nummer två. Hon kommer vilken dag som helst och det ska bli underbart roligt att träffa henne. Jag är dessvärre ingen mormorsmor som stickar babyset eller broderar sänglinne men jag är bra på att älska av hela mitt hjärta.
 

Stressframkallande

 
 
Min mestadels förutsägbara och lugna tillvaro har nackdelen att jag blir oerhört stressad när jag stöter på patrull och det har blivit värre med åren. Ett exempel är installationen av Viasats grejor för att få internet till teve och dator. Massor av bruksanvisningar på världens alla språk som säkert är utförliga men de har missat en sak och det är att vissa saker heter en sak på lådlocket och något annat i bruksanvisningen. För en tekniskt invigd är detta inget problem men för mig helt avgörande för att svettpärlorna ska bryta fram i pannan och ordförrådet att bli synnerligen vulgärt. I går bestämde jag mig för att ta fram lådorna från garderoben och skred till verket. Hittade supportnumret och ringde. En vänlig kille förklarade att jag måste ha en router för att det ska funka och att jag inte beställt en sådan. Han kunde bara hjälpa mig med datorn, sa han och kopplade mig vidare till tevesupporten som visade sig vara en otroligt pedagogisk kvinna. Vips var allt hopsatt med något trådlöst som funkar utmärkt. Det följer med en lång kabel i händelse av att det uppstår problem, vilket jag innerligt hoppas inte ska ske. Avskyr kablar.
Nu har jag alltså hur många tevekanaler som helst under en provtid men har bara hunnit titta på sjuan en stund innan John Blund kom på besök. Jag är så galet trött på kvällarna numera. Kanske är det mörkrets påverkan fast i gengäld vaknar jag supertidigt och får gjort en massa medan omgivningen är tyst och stilla.
Idag bör jag kärra bort några fyllda kärror trädgårdsskräp innan luften på skottkärrehjulen har pressats ut av tyngden. 
 

Disigt

 
 
Morgondiset lättar och kanske kan dagen bjuda på några solglimtar om vi har riktigt tur. Är sugen på utomhusjobb av sorten i knästående men det känns måttligt kul när man direkt blir blöt och geggig. Brukar rensa ordentligt runt alla buskar på hösten för att snabbt ha fint på våren. Idag kanske jag klipper ner hansarosen som blivit lite väl spretig och behöver föryngras. Även daggrosen, min taggigaste skönhet, behöver en ansning. Även brudspirean och vinbärsbuskarna ska ansas men först ska de få tappa bladen då det blir lättare att se vad som ska bort. När löven fallit ska jag även ta bort fyra av sju rönnar längs tomten mot gatan. De är vackra speciellt just nu när rönnbären tynger ner grenarna. De ger också växthuset bra skydd för vind och sol men kronorna har växt in i varandra så nu är det dags för en radikal gallring.
Nu lite mer kaffe och sedan arbetsklader och samtidigt lufta de fyrbenta. 
 
 
 
 

En ny dag

 
 
Morgondiset ligger fortfarande kvar men det kanske blir en fin dag då jag ser att det är full fart på en stor klunga småfåglar utanför fönstret. Tycker att det känns lite sorgligt när de små vingförsedda vännerna samlas inför flytten söderöver. Nåja, hösten är här och det är bara att gilla läget och göra sitt bästa för att ta sig igenom vintern.
 
 
 
Igår förärades jag med en hög trave trädgårdsböcker som säkert kommer att resultera i många ljuvliga blomsterdrömmar. Livlinor till ljusets återkomst. 
Höstgörat går sakta men jag försöker att göra åtminstone något varje dag. Igår klippte jag av alla löjtnantshjärtan vid farstubron och grävde samtidigt upp alla lavendel som fört en tynande tillvaro under löjtnanternas grönska. Idag ska lavendeln få nya platser. Älskar doften och hoppas att de ska klara vinterkylan. Täppte också till båda sidor av bron med tegelstenar så att katterna inte kan krypa under och fastna med linorna. 
Dagens agenda är öppen för infall av alla de slag. I går körde jag bort massor till soptippen av utrensat från övervåning och garage. Övervåningen är rensad och redo för dammtrasa och skurmopp men garaget har en hel del kvar att ta tag i och sedan väntar förrådet. Ska bland annat packa ner en större motor i något som håller för tyngden. Funderar.
 
 

Måndag igen

Inget regn än så länge denna morgon och himlen är en liten nyans mindre grå. Dagens plan är att tömma några utekrukor och packa in de sista utemöblerna i växthuset för vinterförvaring. Tror inte att det blir något mer altanhäng detta år och om så skulle bli så finns det en altankant med trappa som kan fungera sittplats. Jag gillar att vara ute i god tid och funderar redan på var jag ska hugga utejulgran och var den ska placeras. Det är tolv veckor till första advent så ännu kan jag ta det lugnt men veckorna rasar iväg i en ruskig fart så vips är det dags för alla bestyr i vintermörkret.
 
 

Shoppingtur

Inför vintern står två saker på min inköpslista. Det ena är rejäla skor med bra stöd i hålfoten. Det andra är en funktionell vinterjacka som varken prasslar eller är hård och tung mot nacken. Skor köpte jag idag till nästan halva ordinarie pris. Har ett par likadana i annan färg och de är superbra. Jag kan promenera hur långt som helst utan att få ont i fötterna. De skorna förändrade faktiskt mitt liv. Jag har under många år haft ohyggligt ont i fötterna efter ansträngningar men det är nu ett minne blott.
Att hitta en bra vinterjacka är inte lika lätt då min kropp buktar lite väl mycket där de flesta jackor är som smalast. Planen är att hitta en jacka som jag kan använda under flera år och som tål att tvättas. Helst ska den vara svart och eventuellt ha cerisefärgade detaljer.  Jag lever på hoppet att den som söker finner.
 
Lördagskvällen bjuder som alltid på usla teveprogram men nu har jag äntligen tecknat ett avtal med en leverantör och lådan med grejorna som ska kopplas till dator och teve har kommit men jag har inte ännu haft sinnero nog för att fördjupa mig i bruksanvisningen. 
 
 
 
 
 
 
 

Går vidare

 
 
 
Just nu pendlar livet väldans snabbt mellan ytterligheter och själv befinner jag mig oftast någonstans i mitten. Hinner liksom inte med. Jag har överlevt förr och jag ska göra det nu också. Det är förvisso en lycka att ha förstånd nog för att förstå att man är sin egen lyckas smed oavsett vad som händer. Det gäller att man tar ansvar och förhåller sig till det som händer i livet utan att lägga ansvaret för sin egen lycka på andra människor. Det blir liksom väldigt hopplöst om man ser sig själv som ett hjälplöst offer. Även om jag ibland har krälat i stoftet efter svek och härjningar så har jag valt att resa mig och gå vidare. Det har inte varit lätt alla gånger men jag ger aldrig upp. Larsaronsisu räcker långt! 
 
 
 
 
 
 
 

Lugn dag

Dagen har verkligen varit en superfin hösdag med sol och skön värme men jag har varit helt ur slag med irriterande nackspärr och en trötthet som nog beror på att jag steg upp mitt i natten. Det har som planerat varit en vilodag med avbrott för ett välbehövligt besök hos frissan. 
Idag hämtade jag ut ett paket från internetleverantören med en låda och en massa sladdar plus en bruksanvisning som säkert är utförlig men jag har inte orkat engagera mig.
Sonens familj bjöd på hamburgermiddag. Jättegott med grillade hamburgare istället för stekta på spisen.
Nu ska jag försöka hålla mig vaken så att jag inte vaknar mitt i natten.
 

Tidig morgon

Nu har det liksom gått för långt vad gäller min dygnsrytm. I morse vaknade jag strax efter tre och i skrivande stund är klockan 04.25 ... ja så blir det när man somnar halv åtta på kvällen. Idag ska jag ta det lugnt och ladda för morgondagens trevligheter i kulturens tecken.
 
Igår tömde jag och rengjorde växthuset plus en massa andra utejobb som tog på krafterna. Därefter vidtog hårfärgning och allmän kroppsöversyn vilket var mer än välbehövligt. Idag ska jag försöka hålla mig från smutsiga utomhusjobb. En frissatid är det enda som står på dagens agenda.
 
Det verkar vara minusgrader utomhus och månen är magiskt vacker på en ljusnande himmel. Allt är tyst och stilla.

Tisdagmorgon

 
 
Morgonsolen strålar och lovar en dag för utejobb. Har bara kvar att putsa vardagsrumsfönstren och det måste göras tidigt på förmiddagen innan solen når dit, men inte idag.  Funderar istället på att tömma och rengöra växthuset och annat som ska vintras. Bodan behöver också en insats för att bereda plats för det som ska in. Ännu är det inte dags att byta plats för gräsklippare och snöslunga. Löven ska först falla och krattas ihop och därefter brukar jag ta ett sista varv med gräsklipparen även om proffsen menar att det är bättre att lämna gräset långt över vintern.
Igår tittade jag mig själv lite extra granskande i spegeln och såg en kvinna som behövde både sax och färg i kalufsen. Båda är nu beställda och dessutom lyxade jag till med ett nytt läppstift i härlig ljusrosa färg.  Ibland måste man mamma sig själv och det har jag faktiskt gjort vid flera tillfällen den senaste tiden. Förutom några klädinköp är jag jättenöjd med nya altanen, den planterade häcken och att jag äntligen har nya ytterdörrar på gång. När allt utomhus är vintrat ska jag börja inomhus med takmålning och därefter tapetsering. Jag har en plan och beräknar att allt ska vara klart före jul.
 
 
 
 
 
 
 

Medan diset lyfter

 
 
Det är en njutning att se morgondiset lyfta medan solen stiger upp i öster. Hela världen utanför fönstret har liksom fått ett förskönande filter. En liten ekorre spran precis förbi med en stor blågrå kotte i munnen från min sibiriska tall i övrigt är det alldeles tyst och stilla. Den här tystnaden innan dagens alla ljud tar vid är en härlig stund då morgonkaffet smakar extra gott. Katterna sitter i godan ro på fönsterbrädan och tittar ut fast i skrivande stund kom Emil precis och lade sig framför dataskärmen. Han vill ha några sekunders uppmärksamhet och det får han så klart. 
Igår hade jag middagsgäster och fick stor hjälp med tillagningen av två matlagningsintresserade barnbarn. Funderar på att skaffa diskmaskin, inte för att det är jobbigt att diska utan mer för att det är praktiskt att stoppa smutsdisk direkt i maskinen och slippa en massa på köksbänkarna medan man sitter och äter. Mormors och fasters gamla förkläden kom till användning och var därmed som oftast när det lagas mat med på ett hörn. 
 
 

Stilla morgon

Vaknade till en underbart stilla och fin höstmorgon med strålande sol och molnfri himmel. Tusen tankar snurrar i mitt huvud och jag har lite svårt att bestämma mig för hur dagen ska användas. Ska jag åka till Ikea och köpa ett nytt överdrag till soffan eller ska jag fortsätta med fönsterputsningen ... eller ska jag bara vila i lugnet och vissheten som är just nu ...eller ska jag dra på jordbrukarkläderna och gräva en ny rabarberrabatt ... eller ska jag släppa fram förkylningen som täppt till min näsa ...
 
Livet har bjudit på alldeles för många svåra upplevelser men jag har under resans gång lärt mig att hålla ihop och fortsätta med livet oavsett vad som händer fast visst kostar det på inombords. Absolut varken empatilöst eller enkelt, även om det kan verka så. Tror att jag med åren har blivit ganska bra på att lägga min kraft på det som jag kan påverka och förändra och lämna det som är utanför min sfär. Var och en är sin egen lyckas smed även om livet ibland är extremt hårdarbetat. Nu skiner i alla fall solen och jag tror att jag börjar med fönsterputsningen.
 

Yttre kontroll

 
Just nu känner jag ett stort behov av att få mer yttre kontroll på livet så därför har jag börjat städa. Mår gott av ordning och reda. Igår började jag med att putsa fönstret och rensa pärmar i datarummet och i morse fortsatte jag med gardinskåpet. Alla gamla spetsgardiner av syntetmaterial får gå hädan.  Det blev en hel säck som ska till soptippen. Nästa insats bli i städskåpet där allt möjligt från Alvedon till kristallvaser har samlats. 
 
Har äntligen lyckats bestämma mig för en internetleverantör så nu ser jag fram emot fler tevekanaler när kvällarna blir allt mörkare och kyligare. Har i nuläget bara gratiskanaler och speciellt helgerna bjuder på urusla program. 
 
Det har inte blivit någon mer bärplockning men för både blåbär och lingon är inte tiden förbi. Finns gott om båda sorterna. Under den här helgen ska jag vila mig.
 

RSS 2.0