Längtar efter värme

Är utled på det här trista kallvädret som bromsar utejobben. Jag vill ha värme så att det går att plantera blomster i utekrukor. Rabatterna är numera nästan helt fyllda av fleråriga växter och kräver bara lite gödsel och värme för att frodas. 
Idag har jag börjat gräva upp några buskar som precis som kärt barn har många namn, Vippslide, Alpslide eller Honungsbuske på grund av doften. Den första är uppgrävd och i morgon tar jag resterande. En häck ska istället planteras för att göra sidan mot grannen lite mer insynsskyddad och ombonad. Inte populärt hos grannen men jag har alltid drömt om en häck och nu jädran ska det bli av. Farstubron är min favoritplats tidiga sommarmorgnar då solen flödar och småfåglarna sjunger och kanske häcken börjar bli tillräckligt hög redan nästan år för att ge känslan jag drömmer om.
Idag var jag också och köpte ekologisk jord till tomatplantorna men jisses så illa jorden luktade, inte kogödsel utan mer som äcklig magsjukespya. Hela växthuset stinker. 
Utetermometern är nära nollgradigt i skrivande stund som närmar sig midnatt. Suck. 
 
 
 
 

Turdag

 
 
Idag var nog min och syrrans turdag sett ur flera synvinklar om man väljer bort det sorgliga som finns i vissa vinklar. Jag vann nämligen på lott 30 kronor x fem! Syrran vann också 30 kronor. Jag ser det som ett positivt omen om bättre tider som väntar oss. Därefter tog vi ett stort beslut som vi förberett i flera år och nu går det inte att ångra sig. I skrivande stund känner jag mig väldigt nöjd och tillfreds.
 
Har varit iväg och nallat några äppelblommor av pollinerpassande sort och lekt insekt i mitt lilla äppelträds blomsterprakt. Vill absolut få några äpplen även om trädet är ungt och inte ens nedgrävt i jorden på grund av kylan som aldrig vill släppa taget om oss.
 
 
 

Morsdagstankar

 
 
Efter att ha sovit nästan oavbrutet i ett dygn är jag på benen igen. Verkar som att varenda muskel i min kropp fått utstå mer än de tål. Har ont överallt och är ofantligt trött. Var vaken vid tretiden i natt och då visade utetermometern minus en grad. Gick ut och höjde kupévärmaren ute i växthuset till maxläget. 
 
Idag är det mors dag och för min egen del är det ingen stor dag men för syrran och mig är det viktigt att ära våra kära som inte längre finns med oss med rosor på deras gravar. Vi har varit lyckligt förunnade att ha tre kärleksfulla kvinnor i vår närhet som älskat oss villkorslöst. Mamma, mormor och faster Mia, tre kloka och starka kvinnor.
 
Mamma och jag 1950
 
   
Mormor Mathilda från bröllopsfotot
 
Faster Mia på sin 70-årsdag.

Äntligen snöfritt

 
Vintern har sakteliga rasat iväg men nordanvinden verkar inte förstå att det är dags att ligga lågt några månader framöver. Min tomt är krattad, växthuset igångsatt och rabatterna städade och uppluckrade. Just nu blommar min lilla blåsippetuva och lökväxter av alla de slag sticker upp ur jorden. Den absolut bästa årstiden är nu och fyra månader framöver. 
Ute i växthuset står ett nyinköpt äppelträd som ska ner i jorden så fort jag grävt gropen och burit hem tillräckligt många jordsäckar. En vinbärsbuske med röda bär ska också ner i jord. Med min vanliga grävartur lär jag raskt stöta på några bamsestenar som ska bändas upp med möda och besvär. Nåja då blir i alla fall gropen djup.
 
 
 
Syrran och jag har varit ut på nattliga eskapader där vi råkade fastna i lera flera kilometer inne i djupaste skogen. Efter mycket grävande och till sist nödhjälp kom vi loss utan att bli björnmat. En kostsam erfarenhet rikare. Syrran och jag har tillsammans varit med om mycket elände med allt från att närapå blivit skjutna och hotad med polis till trakasserier och oförskämdheter på skamligt låga nivåer. Vissa människor kan verkligen sänka sig hur djupt som helst i sin iver att försöka höja sig själva. Ynkligt.
 
 
 
 

Suck

Livet är inte alltid en dans på rosor, förvisso ingen överraskning för mig som trampat runt bland vassa törnen mer än en gång. Fotsulorna är extremt härdade men mitt hjärta blöder av oro plus att jag är så ursinnigt förbannad och frustrerad över hur usligt dåligt vårat samhälle fungerar när en människa i svår nöd behöver hjälp och stöd. 
 

RSS 2.0