Lugn helg


Emil utforskar

Lille Emil har hittat sin favoritplats i hörnsoffan på en mjuk pläd. Jag bar tillbaka honom två gånger till sovplatsen vi fixat till honom men han skuttade snabbt tillbaka till soffan. Det är förunderligt så snabbt den har funnit sig tillrätta. Jag trodde att den skulle jama hela natten efter sina syskon, men icke, han sov snällt  tills jag vaknade och då spann han så gott när jag gosade med honom. Han äter och skuttar själv iväg till lådan i toan och gör sina behov. Men även solen har sina fläckar och i Emils fall händlar det om att  pappret i golvrislampan inte höll för klätterövningar och att gardinerna fått konstiga rynk här och där. Nåja, Ikea finns ju så det löser sig.

Det är länge sedan jag  och Mr X har haft en sådan lugn helg som den här. Idag har jag tagit det lugnt och låtit min kropp bestämma takten. Stockholmstrippen tog knäcken på mitt onda knä. Igår började jag återigen äta värktabletter och nu hoppas jag bara att magen inte får spratt direkt. Det är ljuvligt att vara värkfri en stund.

Idag kändes det definitivt att det är höst. Mina fönster är fortfarande oputsade. Om jag bara skulle komma mig för att börja så brukar det gå av bara farten.

Nä nu ska jag börja göra natt. Natti natti, nattugglevänner!

Våran bäbis Emil


Nu har lille namnlös flyttat hem till oss. Just nu tror jag att han är ganska olycklig och saknar både sin vilda mamma och sina två syskon.

En liten huvudklapp av syrran


När vi kom hem gick han runt i rum efter rum och undersökt sin nya värld. Det var många intryck så han somnade ganska fort i skydd av soffan. När mr X satte dit matskålarna tuffade han till sig så pass att han vågade fram och äta lite babykattmat och lapa vatten. Det är en duktig kisse för sedan hittade han till kattlådan på direkten. Det lovar gott.


Bäst att slicka sig om munnen efter maten.

Några timmar senare:
Kissen har sovit en bra stund och när han vaknade var han på riktigt bushumör. Mr X testade leksakerna och den lilla fjädervippan var definitivt roligast för lille Emil som han nu heter. Jag åkte iväg och köpte lite fika och när jag kom hem jamade han och kom han springandes till mig. Kul, nu har han bestämt sig för att bli vän med mig. Just nu är han vid mina fötter och leker med några prasslande kassakvitton.


De här kan man också leka med


En riktigt bra eftermiddag

Efter ett antal Panodil gav äntligen huvudvärken med sig och jag och syrran bestämde oss för att åka norrut til "mormors" där våra kusiner befinner sig. Direkt efter att man svängt in på grusvägen som kantas av mossbelagd tallhed känner vi historiens vingslag. Resorna till mormor var höjdpunkter i våran barndom. Vi kände oss ♥ligt välkomna. Alla pratade och skrattade. Maten var alltid god och den hemkokta mörkröda hallonsaften var helt underbar. Den manuella telefonväxeln med de små hjärtformade luckorna som plingade så vackert när de föll ned var en speciell lockelse för oss barn.

Jag älskade min snälla mormor. Morfar fanns inte längre i livet när jag föddes. Idag var det nästan som förr. Glada skratt och många minnen. Vi gick en nostalgisk tur genom rummen och våra olika minnen fyllde på våra livspussel med nya bitar. I ett av rummen föddes jag. I en stor spånkorg på vinden låg gamla vackra mattor som mormors syster vävde för många årtionden sedan. I ett annat rum hittade vi den stora tomten som alltid togs fram till julen. I hörnan intill den röda kökssoffan hade hunden sin plats.
Vi pratade och pratade och många timmar bara susade iväg. På hemvägen åkte vi till graven. Guldtexten på stenen är bleknad och lavan breder ut sig, men så länge våra minnen lever finns våra kära.

När jag kom hem trött efter många mils bilkörning fick jag en glad överraskning.
Vi har vunnit kampen som vi fört mot en myndighet! Halleluja!
Arg, utmattad och hungrig


Kattleksak

Det blev en sjukskrivningsdag idag. Det kostar en hel del men gårdagens besked tog knäcken på mig. På eftermiddagen, när huvudvärken börjat ge med sig, satte jag mig vid datorn och skrev ytterligare ett yttrande.

Idag blev jag rasande på en lärares oförmåga att använda sig av enkla pedagogiska metoder. Mr X hade glömt pennan på mattelektion och då fick han inte vara kvar i klassrummet! Samma skit fortsätter på gymnasiet som på högstadiet. I morgon ska jag åka dit med flera hundra pennor och sudd så att ingen unge i den gruppen ska behöva gå från lektion för den sakens skull. Herregud så enkelt det är att ha reservpennor till de som alltid glömmer, pillar sönder eller tappar sina grejor. Skolverkstårtan var en bra symbol för skolan i vår kommun. Simpelt innehåll gömt under ett gräddberg.
I kväll kvistade vi iväg till djuraffären och köpte kattbädd, kattlåda, kattträd, leksaker, mat och lite annat som en liten kissekatt behöver. Nu längtar vi efter lill-bus. Det här är hans bädd. Kanske den är för oskyddad. Vi ska lägga dit ett litet ulligt skinn som gör den lite mysigare.


I kväll har Göta varit hit och bjudit på hembakad butterkaka. Mumsigt god. Nu ska jag ta mig en bit till och sedan göra kväll. Bullar gör underverk med figuren. Jag lovar.

Tandläkare, idioter och annat helvete

Idag har jag gjort etapp 1 hos tandläkaren. Jag har alltid varit rädd för tandläkaren men kunnat kontrollera rädslan tack vare en lugn privat tandläkare som gett mig den tid jag behövt. Numera jobbar hon på Folktandvården och då får hon stressa som ett vessla för att dra in pengar åt landstinget. Idag höll jag på att explodera av andnöd och hon fick avbryta gång på gång. Tanden blev i alla fall lagad och nu är det tre besök kvar. Jag ska överleva. Jag ska överleva. Jag ska överleva.

När jag kom hem fick jag ett mycket tråkigt samtal som gett mig ångest så in i helvete. Inombords är jag som en rasande lejoninna som är beredd att gå i döden för min unge. Alla som tror att samhällets skyddsnät är humant kan glömma det på en gång.

Idag har jag ätit en bit av en väldigt gräddig tårta som Skolverket gett till alla skolor i kommunen för att kommunen meddelat dem att de åtgärdat de brister som de anmärkte på vid senaste inspektionen. Hm ... tårtan var lika dålig som skämtet om åtgärderna. Tänkte spy upp den men den hade redan inordnat sig bland de övriga fettcellerna runt magen.


Jag är inte det minsta kul just nu. Det skrämmer mig. Längtan efter kärlek finns tack och lov kvar och när jag läste Lillemors underbart sensuella och fräcka dikt skenade min fantasi iväg till en betydligt mysigare tillvaro än den jag befinner mig j just nu ... och slutet uttrycker nog de känslor jag har för en viss myndighet. Hehehe

Jag ligger i sängen & tänker på
natten som gick.

Jag vill krama dig hårt. Du kom till
mig i sommarnattens värme


Det som hände mellan oss inatt
finns i mina tankar.


Du undersökte min kropp, hungrigt
sög du mig tills jag darrade av
utmattning.


Det enda som finns kvar efter dig
är minnet, märkena & fläckarna i
sängen.


Nu ikväll vet jag att du kommer
igen.

Så jag väntar på dig klarvaken &
förberedd.För i natt ska du dö din SATANS................


MYGGJÄVEL

 


 


Borta bra men hemma bäst

Efter fyra bra dagar i huvudstaden är jag ordentligt mör. Där var sommarvärmen fortfarande kvar och jag var för varmt klädd. När jag kom till lägenheten jag hyrt var jag i akut behov av dusch inklusive hårtvätt men hade glömt duschkräm och schampo hemma. YES diskmedel blev räddaren i nöden. Det funkade på kroppen men håret blev alldeles kladdigt av oupplöst spray. Man tager vad man haver och ibland har man inte lika tur som Kajsa Warg.

Vilda musen --->

Lördagkväll var jag på Gröna Lund med min kompis. Det var kul att bara vara där som vuxen utan barn. Sommarkrysset sändes live därifrån just då med Amanda Jensen, Nenne Grönvall med flera. På dansbanan var det salsa för hela slanten. Synd att jag är en sån jäkla fegis så jag inte törs dansa fastän jag gått salsakurs. Där i anonymiteten gör det ju ingenting om det ser ut tokigt. Vi satsade på mat istället och njöt av utsikten mot söder. Vi hade nog tänkt oss en åktur i något som inte verkade så snurrigt, men modet svek mig ganska snabbt för i stort sett allt skakade och snurrade både runt och upp och ner. På nattkröken åkte vi mot Södertälje. Söndag flanerade vi längs Maren och min kompis bjöd på jättegod middag innan jag fick skjuts till tåget.
På måndag var det affärerna i Sthlm som gällde. Gudrun Sjödén var en liten besvikelse den här gången. Efter många om och men köpte jag en tunika. Jag fattar inte att man blir så jäkla trött i benen när man är Sthlm. Tack och lov fanns det gott om benvilarställen där man kunda svalka sig med ett glas kallt vitt vin.
På kvällen var jag med min reskompis på konsert med Kungliga filharmonikerna och solisten Renée Fleming. Det var en häftig upplevelse.

Jag hann också träffa min vän O. Han kom på motorcykel. Orakad med leende guldbruna ögon.Nu är jag i alla fall hemma. Nyduschad och håret rentvättat. Mr X har flyttat hem och vi har hunnit ha ett litet krig om veckopeng, ute- och internettider. Just nu är det vapenvila.
I morgon är det jobb och tandläkarborr på schemat. Huuuuuuu.

Grundlurad

Hej! sa han. Du har mailat nätdejten.
Va sa du? frågade jag.
Visst är det 8799976? replikerade han.
Jo, men varifrån så du att du ringer? försökte jag igen.
Jag säljer sexuella tjänster, svarade han.
Jag måste höra fel, tänkte jag.
Jag har inte mailat nätdejten, sa jag.
Nämen, varifrån ringer du? försökte jag ännu en gång.
Jag är en manshora, sa han käckt.
Jaha, sa jag och och försökte känna igen rösten hos någon bekant som ville skoja med mig.
Du eller jag är utsatta för nåt skoj, försökte jag tappert. Han tog ingen notis utan fortsatte.
Jag kan erbjuda en hård lem, men jag kan vara mjuk också och ge massage var du vill. Jag gör allt. Jag är ren och fräsch och vältränad. Du blir inte besviken.
Nä du, nu lägger jag på, sa jag bestämt. Men innan jag hann lägga på frågade han vad jag skulle göra i kväll.
Då smällde jag på telefonluren.
Vid det laget låg min haka på brösten.

Efter några minuter ringde telefonen igen. Jag vågade knappt svara. Hihihihoooohooo ha ha ha, lät det när jag lyfte luren. Lillemooor, skrek jag. Det var du! Men det var inte Lillemor utan min älsklingsunge som hade busringt med nåt nytt som man kan ladda ner från nätet. Och hela tiden kunde hon och hennes kompis lyssna på vad jag sa när sexförsäljaren försökte snärja mig. Det var ju en himla tur att jag inte nappade på hans erbjudanden. Då hade hon nog blivit paff. Nåja, hon är förlåten och jag fick mig i alla fall ett gott skratt. Vilka bus ungdomen håller på med nuförtiden. Tur att jag är härdad.

Nu är det helg och nya äventyr väntar i morgon.
Nu ska jag stryka lite kläder och stoka till här.

En mångfasetterad dag


Dagen har innehållit många känslor. Först ringde en gammal bekant till mig på jobbet och ville komma och titta på våra lokaler. Han har varit ganska reserverad inför mig, eller rättare sagt har han nog hatat mig för att jag fräst ifrån några gånger när han varit full och odräglig. Nu var han i alla fall glad. Sedan läste jag på nätet att det hänt en sorglig olycka i närheten med två döda. Därefter pratade jag med en mamma vars barn fått ett nytt hjärta och barnet mådde bra. Det är stort. Jättestort.

I dag fick vi besked om vi vunnit kampen mot en myndighet. Myndigheten i fråga fick kritik på flera punkter. Det som känns bra i den här eländiga soppan är att vi i alla fall har blivit tagna på allvar. Jag har faktiskt inte förväntat mig det eftersom det numera mest handlar om att hålla budgeten.
En sak är säker, och det är att det är synd om alla som inte kan eller orkar kämpa för sin rätt. Vilket konstigt samhälle vi har skapat. Vi biter oss själva i rumpan. Ungdomarna klottrar WAH (we are hated) överallt i samhället. Det sker över hela landet och kan inte enbart bero på att föräldrarna brister i uppfostran. Vi vuxna skickar signaler om att de inte är önskvärda (kostar för mycket) och det är klart att de reagerar. Ungdomar har alltid ställt till med bus. Det har de gjort sedan tidernas begynnelse. Om samhället istället skulle börja signalera att ungdomar är viktiga och att de värda att satsas på då skulle skadegörelse minska till ett minimum. Det är bara att gå till sig själv när man till exempel åker på kurs och visas in i ett trist och slitet rum där stolarna är osköna och luften är unken. Sedan får man inget fika till kaffet och lunchen är torftig. Hamnar sedan papperservetten utanför papperskorgen ids man inte plocka upp den. Även om kursinnehållet är ok så är man både besviken och arg för att man inte var värd en bättre miljö.

Jag läste att undersökningar visar att elever som har lärare som står på deras sida presterar bättre. Det tycker jag är väldigt lätt att förstå även utan undersökningar.

Nu ska jag gå och hälla min nykokta svartvinbärssaft i flaskor. Hela huset doftar vinbär. Mmmm

Mitt i veckan

Det har varit en trötterdag i dag eftersom jag inte kom i säng förrän runt tvåsnåret. Nu håller ögonlocken på att ramla igen. Efter jobbet åkte jag iväg och drack eftermiddagskaffe hos Lillemor. Hemma igen somnade jag en stund på soffan innan Ewwe kom hit. Vi åkte och hälsade på min son och så tog vi en sväng förbi hennes farbror där våran lilla kissemiss finns. Tyvärr hade jag glömt kameran den här gången också.
På hemvägen köpte jag sånt jag inte borde äta och åt upp alltihop. I morgon blir det magra och nyttiga Bongs köttsoppa på burk till lunch. Minns att jag tyckte att den var god när jag köpte den sist för si så där 10 år sedan.

Nu ska jag rusa till JB som redan sitter redo på sängkaten med handen full av sömnpulver. Natti natti!

En ny familjemedlem

Snart flyttar lille Timon hem till mig och mr X. Vi tror att det är en han och Timon är ett tillfälligt namn tills vi hittar det perfekta. Han är sex veckor, grå med svarta strumpor på alla sina fyra ben, svarta öron och ett svart hjärta i ansiktet. Jättesöt liten kisse. Jag är otroligt imponerad av att jag efter moget övervägande lyckats bestämma mig för att skaffa katt.

Det har regnat hela dagen men det spelar ingen roll när man jobbar. Jag har hunnit med en hel del idag. Förstår inte att  trötta jag helt plötsligt är så alert. Kanske det är sista rycket. På lördag drar jag mot huvudstaden och alla dess frestelser. Kompisar, Gudrun Sjödén och nöjen. Det ska bli kul.

I kväll har lilla goa Ewwe varit hos mig och vi har myspratat och spekulerat om framtida fester. Hon tror att hon ska lyckas få sig mig berusad på en kommande födelsedagsfest. Ha ha det går inte, sa jag. Det är lite konstigt, men jag har en medfött varningssystem som slår till när alkoholhalten gör att jag spiller innan glaset når munnen. Och det brukar bli efter ett eller två glas vitt vin. Hela festen blir rolig, ingen bakfylla och billigt blir det också. Kan rekommenderas!
Sist jag blandade välkomstdrinkar gick det åt nästan en hel liter till 8 drinkar. Det var en kul fest, tiden gick jättesnabbt, men jag blev av med drinkblandarlicensen. Jag frågade min xsambo hur mycket jag skulle hälla i. Han sa: Till strecket. Det var bara det att han inte såg att jag hade tagit fram de största glasen.
Nåja, det är preskriberat vid det här laget.

Nu ska jag sluta svamla och gå och sova.

Nostalgiska funderingar

Idag är det grått och blött och åskan mullrade långt borta i fjärran. Jag är på förvånansvärt bra humör och har jobbat som en galärslav hela dagen. Allt har klaffat perfekt hittills. Har till och med städat min garderob. Där finns en hel del plagg som ligger oanvända av på grund av trånga orsaker. Nåja, inom ett år lär jag vara "smal" igen med knivens hjälp. Som jag längtar efter den tiden.

Igår hade min USA-släktings styvbarn hittat mig på Facebook. Kul! Avståndet har blivit kortare med internet. Det är knappt hundra år sedan det var en stor händelse då ett amerikabrev anlände. Kommande generationer kommer nog inte kunna hålla ett vackert gammalt brev i sin hand som mormorsfarmor skrev till sin älskade. Fascinerande att hålla i samma brev och tänka sig vad hon kände just när hon skrev det. I mina gömmor finns en brevkartong. Jag hoppas att någon en dag kommer att läsa breven där min ungdomsförälskelse uttryckte sig så här underbart poetiskt: Jag älskar dig som tusen miljarder Portello i en öde öken!
Mitt ungflicks♥ bultade.

Tant♥ kan ockå bulta så det dånar när det ramlar in ett efterlängtat mail, men ingen kommer att kunna läsa det om si så där 50 år och förstå hur lycklig hon blev.

Nej, nu räcker det med nostalgiska funderingar. Ska äta en varm baugette med ost och sedan krypa ner under täcket med JB om han nu inte måste hasta vidare med sömnpulverkorgen.Vansinne är att göra samma saker om och om igen och föränta sig olika resultat.
/Albert Einstein
Härlig söndag

I morse, nyvaken (12.30) var jag en duktig husmor och bakade två blåbärspajer. De var så busenkelt så jag måste helt enkelt dela med mig av receptet.

Pajbotten:
1 kaffekopp socker
1 kaffekopp vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg

Blanda alla ingredienser och tryck sedan ut degen i en smord pajform
Lägg på bär eller frukt
Strö på strösocker efter eget tycke.
Hyvla till sist över ett lager smör.
Grädda i 175°C.

Jag följer nästan aldrig recepten slaviskt utan använder det jag har hemma. Idag blev det flytande margarin och det gick också bra.

Återigen bjöd vädrets makter på en strålande fin dag.
Mina smultron har inte gett bra skörd i år. Kanske de har haft det alltför torrt. Det är nästan meditativt att strosa omkring och plocka bär. Allt eftersom har jag insett att det är de här små tingen i tillvaron som är allra viktigast.
Det är synd att jag inte vågar mig ut i bärskogen. Björnskräcken är så stor så det förstör alltihop. Snart har vi björnar överallt. Jag är djurvän, men björnar är rovdjur som till och med lyfte ut kossorna ur våra förfäders ladugårdar. Därför riskerade våra förfäder livet för utrota dom med fångstgropar och spjut. För min del räcker det med dom exemplar som finns på Skansen. Jag vet, de har samma rätt att finnas till som oss människor, men de är farliga. Ja, farliga är vi människor också. Det är svårt det där.

En sak önskar jag att jag kunde lite bättre och det är att skaka av mig tråkigheter som jag hur som helst inte kan påverka. Vi kvinnor är nog överlag specialister på att bära med oss familjens samlade sorgeryggsäck i generation efter generation. Oftast omedvetet men den är ändå lika tung. Vi får ont både här och där och ingen förstår varför. Mitt ena knä är besvärligt just nu, men det kanske inte beror på ryggsäcken utan på min egen tyngd.

Jag avslutade dagen med att klippa gräsmattan och rensa bort lite överblommade blomster i min rabatt. Nu är jag trött och tänker ta mig i säng i hyfsad tid.

Lyckad grillningMr X önskade sig halstrad lax till middag och så klart fick han det också. Idag lyckades grillningen perfekt. Ica:s marinad med honung och ingefära + lite extra salt kan rekommenderas till lax.

Dagen har varit fin men jag kom mig aldrig så långt som till fönsterputsning. Suck! nåja det är ny dag i morgon. Dagen har bara runnit iväg och det enda jag gjort är att plocka bort gammalt smink och skräp från badrumsskåpen och kört mina joggingskor i tvättmaskin. De ser ut som nya men när de torkat får jag se om de fortfarande passar mina fötter. Fötterna är ett känsligt kapitel. Jag har alltid älskat att gå barfota men det skulle jag inte ha gjort, så fotvårdskvinnan. Fotvalen behöver stöd, sa hon. Och jag som trodde att man fick starka och tåliga fötter om man gick barfota. Högklackade skor är knappt att tänka på numera fast jag köper jättesnygga och försöker tvinga min fötter att tycka om dom. Det går dåligt.

Göta kom och hälsade på precis när jag var kaffesugen. Med sig hade hon en supergod blåbärskaka. Jag tillät mig en stor bit.

Personligt rekord

I morse var jag på jobbet strax efter klockan sju. Det är personligt rekord. Hela natten har varit orolig och jag har inte sovit särskilt bra utan vaknat otaliga gånger och kikat på klockan. Däremellan har jag drömt om bröstoperationer, en påverkan av gårkvällens teveprogram om plastikoperationer. En av läkarna i programmet sa att för ett normalt bröst som sitter där det ska bör måttet mellan nyckelbenet och bröstvårtan vara högst 18 centimeter. Med ett sånt besked är det inte konstigt att jag sovit dåligt och drömt smärtsamma drömmar. Det är bara att konstatera att tyngdlagens verkan är obarmhärtig.

Äntligen är det ljuvliga fredag. Veckans bästa dag. Vädret verkar ska bli helt ok så kanske det blir lite fönsterputsning redan i morgon.
Idag var jag och tittade på kattungen som jag är sugen på skaffa som sällskap. Den är så söt. Fick huvudvärk och röda ögon även idag. Jag var inte allergisk förr. Kanske jag vänjer mig. Det har jag gjort med hundar. Min beslutsångest är banne mig av sjuklig art. Jag kan inte bestämma mig för någonting numera.

Ikväll har Ewwe och vovven Aston varit och hälsat på mig. Han är en riktig mysvovve som ger många blöta pussar. Mr X har också kommit och farit ut till kompisarna.

Jag måste rycka upp mig även fast livet bitvis är ganska djävligt. Det är i alla fall skönt med vänner som orkar lyssna på mina klagosånger. Jag hoppas innerligt att det snart är sista versen. De förtjänar trevligare sånger.
Nu längtar jag till nästa lördag då jag åker till Stockholm och ska gå ut på något skoj med min barndomskompis.

Hallon- och smultronorgie I dag kom alla kollegor tillbaka till jobbet och chefen bjöd på både morgonsnacks, fika och trevlig lunch. Jag tror att vi har en av de bästa cheferna i den här kommunen. Det kändes i alla fall som en bra uppstart.
Var helt slut när jag kom hem och somnade en stund på mitt gosiga lammskinn i vardagsrumssoffan.

I kväll skulle jag åka och fixa några papper på jobbet som måste vara klara före halv nio i morogonbitti men i allra sista stund ändrade jag mig och bad syrran komma ut och åka en sväng. Vi åkte hemåt, tittade till gravarna och for sedan till hemgården och plockade smultron och hallon som vi stoppade direkt i munnen. Älven låg alldeles blank och det doftade mogen våt sensommargrönska. Mina skor och byxor blev alldeles genomblöta men det var det väl värt.

Jag är inte på hugget. Känner mig ganska vissen och irriterad. Jag vet vad det beror på men inte hjälper det. Ja, ja livet går i vågor men ibland blir det för mycket av djupa dalar. Om det är hyfsat väder under helgen ska jag börja putsa fönster. Städning är ett bra medel för att skapa lite yttre ordning i ett inre kaos. Visserligen bara skenbart men mår man bra av det så är det helt ok.

I morgon är det fredag. Gud så skönt att få äga sin tid en stund.

Nu är nog JB sur för klockan är över midnatt. Natti natti!

Klagomuren

När man jobbar spelar det ingen roll vad det är för väder. Det får gärna regna. Jag är så trött när jag kommer hem så jag vill bara sova. Igår tog jag mig i alla fall i säng före midnatt och kanske var jag lite lite mindre trött i morse.

Jag är både besviken och irriterad på den här satans kommunen och alla deras kortsiktiga beslut. Jo, jag vet att vi själva har valt de styrande men de har glömt vad de lovade före valet. Nu gör de tvärtom. När kommunen ska spara pengar då är det alltid på barns och gamlas bekostnad. De som inte själva kan protestera och göra sina röster hörda. Det är brottsligt skamligt. Jag tycker att det är konstigt att så få i "aktiv ålder" agerar fast de till exempel vet att barn inte får den hjälp de har laglig rätt till i skolan och att gamla får dålig mat. Man borde ju kapa politikerna vid fotknölarna och stötta bättre lämpade att ställa upp. Kanske beror det allmänna ointresset på att alla jobbar och jobbar och är helslut när de kommer hem och inte orkar tänka på de här obehagligheterna. Det är roligar att slötitta på teven. Jag är inte mycket bättre själv. Tyvärr. Jag såg teveprogrammet riskförlossningar i kväll och efteråt kom jag på att det är först nu 40 år efter det jag själv fick barn som jag kan se en förlossning utan att må dåligt. Det är starka upplevelser.

Nu ska jag sussa. JB väntar på sängkanten.
Natti natti

Trött

Idag har jag varit till hårfrissan. Nu börjar jag ha en riktig kärringfrisyr. Det är inte kul. Numera vill inte håret böja sig för min vilja hur jag än grejar och fixar. Jag bättrade på färgen med min naturliga nyans plus lite lila ... det sistnämnda kanske inte var så klokt.
Har varit och tittat på jättesöta kattungar i kväll. Därefter fick jag en jäkla huvudvärk och har sovit några timmar. Sömnbristen har sitt pris. Eller kanske var det överkänslighet mot kissekatterna. Ska i alla fall försöka ta mig i säng före tolvslaget i kväll.Vindspelsmusik


Det duggregnar och är riktigt höstmörkt utomhus. Just nu hör jag hur blåsten tar tag i mina vindspel och får dem att sjunga sina olika melodier. Bäst gillar jag bambuns dova klang.
För ett år sedan bytte jag ytterdörr och har skamligt nog inte kommit mig för att olja in nederkanten i tid så dörren har sugit upp vatten varje gång det regnat. I kväll fick jag det gjort. Tog väl 3 minuter. Mina övriga målarjobb som skulle fixas under semestern är fortfarande ogjorda. Hoppas att det blir en period med fina torra höstdagar innan det är för sent för målning.

Jag fick gjort massor på jobbet idag men just innan allt var färdigt kom jag på att jag missat att göra om siffrorna till procent .... ja , det är bara att göra om allt i morgon. Så kan det gå när man jobbar och tänker på annat samtidigt. Nu längtar jag efter mina jobbarkompisar som kommer på torsdag och eleverna som kommer nästa vecka. Sedan rullar allt på och vips är det jul igen.

Idag har jag ätit upp alla mina fullmogna allåkerbär. Vackra som små rubiner och goda men inte lika aromatiska som de som växer vilt. De svart vinbären i min lilla buske är nästan mogna. Busken med vita vinbär har jag nästan tömt på bär. Jättegoda och inte lika sura som de röda.

Nu sitter John Blund och väntar på min sängkant. Natti natti!Sköna söndag


Vissa dagar har guldkant. Idag har det varit en sån dag.
Sov gott och länge. Satt sedan ute i solen och åt en sen frukost.

På eftermiddagen åkte mr X och jag till IKEA. Jag handlade bara illgröna servetter och lavendeldoftande värmeljus.
Vi avlsutade Happisbesöket med att äta en riktigt god och kladdig butterkaka  i bilen. Sedan åkte vi på sightseeing till Seskarö.
När vi kom till Seskaröbron blev jag nästan gråtfärdig. Ljuset och vattnet som glittrade  väckte en längtan som jag nog hade glömt eller gömt djupt inom mig. Gud så jag saknar närheten till kombinationen havet, himlen och ljuset. Det är så vackert och rogivande fastän det hela tiden förändras.
Vi passade på att hälsa på goda vänner som har ett sommarställe på ön som slår det mesta. Jättefin stuga och massor av "naturliga" blomrabatter i varenda klippskreva. Det var som att kliva in i en sagobok. Vi åkte därifrån med sol i sinnet och bra musik från bilhögtalarna.

Nu ska jag dra mig mot sängen och kanske lyssna på radion en stund.
Natti natti!

Utejobbardag

Känner mig nöjd med dagen som var. Vaknade och var förvånansvärt alert. Vädret var riktigt varmt och soligt. Åkte och hämtade ut min medicin. Därefter åkte jag hem och klippte gräsmattan systematiskt och med viss njutning över att det blev så fint. Därefter var orken slut så efter en välbehövlig dusch blev det köpesmat till middag. Nä, jag tänker inte skämmas över att jag inte lagade maten själv.

Kvällen har varit bra. Har sett två filmer. En handlade om folkmordet i Rwanda. Ofattbart att det hände och att liknande händer om och om igen hela tiden fast på olika platser i världen.

Mr X kom hem på utsatt tid i kväll. Pust! I mitt nuvarande liv är det en stor lycka. Jag har svårt att förstå föräldrar som låter sina 15-åringar sova till fem på eftermiddagen och sedan låter de vara ute till tre och fyra på morgonen. Never i mitt hus! Snart börjar skolan, kvällarna blir kalla och mopparna får gå i vintervila. Så lugnt det ska bli.

Nu är natten 01.02 och mina ögon svider.

Natti natti!

Långa tankekedjor

I min postlåda dimper det inte längre ner några papperstidningar eller reklam. Tidningarna skummar jag på nätet. Familjeannonserna missar jag, men det får jag väl leva med. Reklamen klarar jag mig utan och det är skönt att slippa köra massor av tunga papperslådor till återvinningen.

Idag kom ett nytt nummer av den enda tidning jag prenumererar på. En av artiklarna i tidningen är på spaning efter den nya manligheten. Författaren menar att vi kvinnor vill ha män som klarar långa och komplicerade tankekedjor av typen:
"Det är september. Då kan det bli kallt. Snart kommer barnet att behöva vantar. Har hon några? Jag kollar i vantlådan. Nej, tydligen inte. Då är det bäst att jag går och köper ett par."
Kvinnan behöver inte ens påminna honom.
När en kvinnas huvud inte är fullt av familjelogistik så kanske där rent av kan få plats en och annan sexuell fantasi. Tänk om män skulle fatta hur mycket mys de skulle kunna ha tillsammans om tar halva projktledarskapet i sin familj.
För min egen del skulle det nog kännas konstigt om mannen skulle åka iväg och köpa gardiner bara så där utan vidare. Om han inte var designer/heminredare förstås. Men säkert vänjer man sig med tiden. Om så där några hundra år ....Lök och parfym

Det har varit en ganska hyfsad dag. Först jobbade jag till halv tre, sedan hem och jaga dammråttorna. Därefter for jag och köpte en 90 grams hamburgare med massor av lök på. Den åt jag i bilen på väg till en bekant som säljer smink och parfym. Nu luktar jag både lök och parfym. Ingen lyckad kombination.

Klockan är över midnatt så nu är det äntligen fredag. Helgplaneringen beror lite på vädret. Enligt väderprognosen lär det bli blött och då tror jag att IKEA är en punkt på listan. Nu måste jag köpa hylla, bord och stol till datarummet och försöka få lite ordning i rummet. Just nu sitter jag på en vanlig obekväm köksstol som är alldeles för hög för mina taxben. Ska kolla fyndhörnan först. Nu när jag har en bil där baksätena går att fälla ner kan jag få hem lite större saker.

Har sett reprisen av uppdrag granskning nu i natt och nog tror jag att många människor funderar hur vårat samhälle har kunnat ta en sådan utveckling att man till och med slår sönder kistor av ekonomiska anledningar. Att ekonomi är en stor religion är inget nytt, men att kyrkan låtit det här förfarandet ske har jag svårt att begripa. Jag ser bilder framför mig och det känns långt ifrån bra. Vem kan man lita på nuförtiden?

Det här sista var inget bra sova gott input. John Blund dröjer i natt men jag får väl försöka sova ändå. Nu hör jag att åskan mullrar. Inte alls rogivande.

Natti nattiNolia hela dagen

Är nyss hemkommen från Noliamässan. Fötterna värker efter att ha stått och gjort reklam för Civilförsvarsförbundet hela dagen. Det är kul att se folk men himmel så trött man blir. Vi har informerat om allt från Hitta Vilse till Säkrare seniorer. Bara så ni vet så är det ungefär 84.000 äldre som får vård varje år för skador i samband med fallolyckor och av de som dör i bränder har 75% ett inte fungerande brandlarm. Under mässdagarna tar vi också hand om barn som kommit bort från sina föräldrar, men idag var det lugnt på den fronten.


Har pratat med många trevliga gubbar idag. Egentligen borde jag ha slagit två flugor i en smäll och haft en liten blinkande singelskylt på blusen.
Jag gick en sväng i ett av mässtälten utan att köpa något. Sedan vände jag tillbaka och köpte massage av en ung vacker man som målmedvetet och med hårda nypor tog hand om varenda förstelnad muskel nacke, axlar och rygg. Skööönt. Kostade bara 100 kronor. Har du några sjukdomar? frågade han innan massagen. Nej, jag är kärnfrisk. svarade jag. Jag befarade att han inte skulle våga ta i mig om jag sa att jag har det och det och det och det.
Innan vi åkte hem blev det en påse sameglödkakor för en hundring. Det var allt som handlades idag.

John Blund slösade med sömnpulvret natten som var så jag orkade inte läsa vidare i min bok. Men i gårnattens blogg glömde jag skriva en sak som definitivt inte gäller mig men det stod på pärmens framsida. Det borde vara lag på att alla blivande föräldrar läste den här boken. /Hallandsposten.

John Blund, den rackaren, är tidig i kväll. Natti natti!

Sovalängtan

Låg och läste alldeles för länge natten som var. Det har varit en trötterdag idag. Gick och vilade direkt jag kom hem från jobbet. Därefter badade jag bastu och vilade ytterligare en stund. Till sist insåg jag att det bara var att hoppa i pyjamasen trots att klockan bara var halv sju. Nu när klockan närmar sig 24.00 är jag ganska pigg igen. Dygnsvridning kallas det.

Jag instämmer i Svenska Dagbladets kritiker som säger att styrka är Maria Svelands uppriktighet och övertygelse - ilskan, sorgen , maktlösheten och upproriskheten som når fram på ett sätt som känns absolut äkta.
Boken handlar om Sara, 30 år, som redan är bitter. En riktig bitterfitta faktiskt. Så en dag i januari när allt blir outhärdligt lämnar hon man och ett litet barn för en veckas tankepaus på Teneriffa.
Med sig på resan har hon Erica Jongs 70-talsklassiker Rädd att flyga och hon läser och undrar hur det kunde gå så långt att hon längtar mer efter en hel natts sömn än ett knappplöst knull.
Det var ju inte så det skulle bli. Hon drömde ju bara om kärleken som alla andra. Sara känner sig lurad och bitter när hon tänker på alla kvinnor hon känner som liksom hon dräneras på energi i familjefängelset. Är det ett ofrånkomligt arv i rakt nedstigande led - från hennes rastlösa mammas diskande eksemhänder till hennes eget nervösa duktighetskomplex? Bokens baksida inleds med frågan: Hur ska vi någonsin kunna få ett jämställt samhälle när vi inte ens klarar av att leva jämställt med den vi älskar?

Numera kan jag välja vad som får uppröra mig. Varje livsfas har sina problem. Läste att regeringen ska avsätta massor av miljarder för att korta kvinnors sjukskrivningar. Män skickas fortare till olika undersökningar och får behandling för sina åkommor medans vi kvinnor blir sjukskrivna i flera perioder innan det ens görs undersökningar .....

Nu känner jag att John Blund är på G. Natti natti!Mangobalsamico och nattfrost

Vaknade och var på jobbet före åtta i morse. Till och med före bossen. Den här veckan är det bara vi två och det är ganska skönt för jag har massor av jobb som hopat sig under semestern.
Efter jobbet var jag på ett värdelöst möte och kände mig arg när jag åkte därifrån. Varför ska jag slösa tid på sånt. Nä, nu måste jag bli bättre på att säga ifrån.
Väl hemma var jag så trött så ögonen bara ville falla igen. Vilade en stund och sedan åkte jag iväg och handlade. Nu har jag precis ätit ortens jordgubbar . Några åt jag med en sås av mangobalsamico och florsocker. Mangobalsamico lär vara supergott till vanlig sallad. Ska testa det i morgon.

Hörde av vännen Lillemor att hennes potatisblast och blommor fallit offer för årets första frost. Det är inte klokt. En del blommor har ju precis kommit igång. Det känns att det är höst i luften. Snart börjar skolan och sedan är det bara några veckor tills det är dags för vinterjackan. Nej, nu blev jag så där pessimistisk som jag inte vill vara. Jag gör ett nytt försök. Det ska bli skönt med ren och klar höstluft. Det låter sunt och positivt.

Nu ska jag gå och hämta min nyinköpta pocket    och krypa ner under varma täcket. Natti natti!


Inget här i världen är så rättvist fördelat som förståndet.
Alla tror att de har fått tillräckligt.    
                                                                       /Jacques Tati

Åter i hjulet

Idag har det verkligen gällt att krama ur det sista ur semestertuben innan slitet börjar om så där åtta timmar. Hela min kropp och själ skriker: Nej, stopp jag vill inte!
Mitt jobb är väl inte precis dåligt men det är inte det som det handlar om. Jag vill helt enkelt äga min egen tid och göra det som är viktigt för mig och mina nära och kära. Jobbet handlar till största delen bara om att skrapa ihop pengar. Jag tror inte att det skulle vara så många som jobbar om det inte vore för pengarna. Naturligtvis är gemenskapen med arbetskamrater betydelsefull, men det är tragiskt att många av oss som jobbar knappt orkar ha ett socialt liv under vårt yrkesverksamma liv.

När jag fick barn på 60-talet bombarderades vi mammor med budskapet att det inte var bra för barn att ha hemmamammor. Vi skulle ut och jobba i industrierna och lämna barnen hos dagmammor eller på förskolan. Det ansågs som det bästa för barnen. Jag har alltid varit tveksam även fast jag själv jobbat över tjugo år i förskolan. Nu är jag väldigt säker på att alla barn har det bäst med sina föräldrar om föräldrarna är normala och tar sitt föräldraansvar på allvar. Sedan kan barnen tillbringa några timmar av dagen i förskolan medan de är pigga och leka och lära i gemenskap med andra barn. Då blir förskolan jättebra för barnen.

När jag skulle ut i arbetslivet hade jag redan en kontorsutbildning och före datoriseringens tid fanns det gott om kontoristjobb. På mitt första jobb meddelade chefen, via min svärfar, att jag skulle klä mig i kjol på jobbet. Det fick han inte igenom för jag hade precis köpt en ny snygg marinblå byxdress i crimplene. Vad jag uträttade var tydligen mindre viktigt. Jag köpte i alla fall min vigselring för den första lönen. Det var 1967 och om jag inte minns fel kostade den drygt 700 kronor.

Mycket vatten har flutit under broarna sedan dess.LördagkvällSå går en dag ifrån vår tid och kommer aldrig mer igen .... ja, alltså borde man se till att fylla dagarna med vettiga saker. Idag har det väl i och för sig varit ganska ok. Jag har bland annat städat i garaget. En trött och söt Ewwe kom och åt middag hos mig efter jobbet. Min svägerska kom förbi och sydde gardiner till sommarstugan samtidigt som vi pratade. Vi kvinnor är bra på att förena nytta med nöje.

              
Nu sitter jag här med en löjromsmacka och ett glas vatten därtill. Vinet får vänta eftersom jag ska på en taxiutryckning om en halvtimme.

Jag känner mig jättetrött och det ska bli skönt att få krypa ner i min renbäddade säng när jag hämtat X.

Min sista semesterdag!Huvudet pulserar och nacken värker. Har tagit flera Panodil eller vad det nu var men de hjälper bara en stund. Min sista semesterdag började redan 06.15 av att två gosiga småttingar kröp ner under min filt. Jag kan inte skryta med så många timmars sömn för jag har vandrat mellan min ordinarie säng där stortjejen sovit och gästsängen i rummet intill.
De här barnen leker så fint och är lätta att ha hand om, men det är ändå passning hela tiden för numera har jag inte helt ofarliga saker lite här och där.

I kväll har jag hämtat  X och i bilen hem fick jag klart för mig att det inte blir någon tur till Luleåkalaset för honom eftersom jag också i så fall ska vara där. Gud så svårt det är när ungdomarna ska ge sig ut i livet på egen hand. Man vill ju till varje pris skydda dom från elände. Men var går gränsen?
Det blev istället en kompromiss så att han fick pengar till att lösa ut ett handtag till vespan. Vi får se om det blir en tur till Luleå i morgon istället.
Vi avslutade kvällen med att åka hemåt och fota när lillbrorsan tränade med skärmen. Snart har han motor och flyger högt  i det blå. Det var riktigt vackert i kväll när solen gick ner. Höga rosa mjölkört och gyllengul renfana kantade ängen där han höll till.Nu är det värmeljustider. Det är bara att inse det.
Luften ute är nu höstigt kylig, bara +5°C och i skrivande stund strax före 24.00 är det rejäl skymmning. 

RSS 2.0