En livlina

 
 
Denna morgon flödar solen från en nästan klarblå himmel och temperaturen är riktigt hyfsat skön på solsidan. Katterna har fått vädra frisk luft och även fått undersöka sina sommarmarker där snön hunnit försvinna. De verkade nöjda och har nu rullat ihop sig på sina favoritställen. Emil i min säng och Ida ute förrådet på en yllematta som ligger högt upp på en hylla 
Jag blev glatt överraskad när jag upptäckte att de lysande blå vårstjärnorna är i knopp längs garageväggen. Efter den senaste tidens vintriga väderbakslag blev de här små knopparna en livlina för orka vidare mot sol och värme.
Dagen ska gå i lugnets tecken då jag behöver ladda inför väntande trevligheter. 
 
 

En lyckans ost

 
Igår genomlevde jag en fruktansvärt deprimerande dag då jag var så dränerad på energi att jag inte ens orkade kliva ur bilen och gå in i affären för att handla lite mat. Inte ens tanken på en god chokladkaka hjälpte. Vädret var hemskt och jag låg mest raklång och lyssnade på En enda hemlighet av Simona Ahrnstedt.
I morse kom solen och vips var jag på G igen. Fick ett kärt glädjebesked som förgyller livet ännu mer.
En stund senare ringde en vän och erbjöd mig en tripp österut. Första anhalt blev Tavolagården där de har helt underbart gott och hembakat fikabröd i gammal ombonad miljö. Vi delade på hjortroncheesecake och en en kanelbulle. Så gott att det inte går att beskriva. 
Vi hann med en sväng till grannlandet och jag kikade lite på vårkläderna hos de stora klädkedjorna. Mycket lockande ögongodis men jag har köpförbud så jag rusade vidare och kom tillbaka till Sverige utan en endaste påse. Som final handlade jag mat, däribland en rejäl bit högrev som senare i kväll var förvandlad till en mustig köttsoppa med massor av rotsaker i. Känner mig nöjd och lyckligt lottad och gårdagens depression är ett minne blott.
 

Påskaftonstankar

 
 
Vintern rasar inte alls i den takt jag önskar vilket stundom känns frustrerande. Jag drömmer om svällande trädknoppar och snöfria gräsmattor. Sommaren är kort så det gäller att inte förslösa en endaste dag. 
 
I går var syrran och jag bjudna på middag hos våran älskade lillebror och hans sambo som bor på våran hemgård i det som en gång var vår faster och farbrors hus. Vi bjöds på supergod middag bestående av löjromstoast, lyxig vinkokt risotto och den möraste tjälknöl av finaste älgkött som jag någonsin ätit. Som dessert bjöds vi på vaniljpannacotta med kaffetouch plus färska hallon. Dessutom hade vi jättetrevligt och mycket att prata om. Sent omsider körde vi hemåt med mig som i stort sett saknar mörkerseende bakom ratten.
 
 
 

Lugn helg

 
 
Ute blåser isande frisk nordan och solen strålar från en nästan molnfri himmel men det är ändå så pass kallt att katterna vände i dörren och ville in igen. Själv har jag inga större ambitioner än att förhoppningsvis få hämta min bil från verkstaden innan de stänger för helgen. 
Den här påskhelgen blir annorlunda mot tidigare år. Har inte planerat någon påskmat, däremot kanske det blir korvgrillning utomhus senare idag. Naturligtvis drar jag iväg senare i kväll tillsammans med katt på oljad kvast. 
 
 
 
 

I mina tankar

 
Så här ett par dagar efter terrorattacken där flera oskyldiga männsikor togs från livet av en galning har nyhetsprogrammet förmedlat bilder och känslor av sorg, ilska och inte minst glädjande nog bevis på kärlek och solidaritet människor emellan. Jag är liksom många andra glatt överraskad av att berörda myndigheter agerat så "rätt", välorganiserat och framförallt snabbt. Det känns bra i all bedrövelse fast självklart är önskemålet att de idioter som planerar terrorhandligar ska upptäckas innan de hinner skrida till verket. För min del är det okey med fler övervakningskameror, telefonavlyssning och spårning eller vad det nu kan vara som tryggar vårt land. 
Jag tror att många människor i vårt land har fått upp ögonen för hur viktigt det extremistförebyggande arbetet är med barn redan från föreskoleåldern fram till dess att de tar klivet ut i vuxenlivet. 
 
 
 

Vår!

 
Äntligen smälter snön så att det porlar och frasar när den sjunker ihop. Nästan halva infarten är snöfri och det är ofattbart att en plätt smågrus kan väcka så mycket glädje hos en vintertrött kvinna. Fågelkören tränar för fullt och katterna njuter mot solväggen. Det är den trevliga sidan av min tillvaro. Det finns en annan sida också som är enormt oroande och kräver mycket tid och energi. Har varit vaken hela natten och snart ska jag agera svarttaxi tur och retur Luleå i ett angeläget ärende. Har i dagsläget 500 kronor kvar av pensionen. Bara två veckor till nästa pensionsutbetalning. Jippi! ja livet är verkligen jättekul förutom de stunder när det är kolsvart. Det är bara att bita ihop och kämpa på. 
Bitter? nej faktiskt inte. Jag vet att jag gjort och kommer att göra allt jag förmår så länge mitt hjärta slår. Självklart har inte allt blivit rätt vilket snabbt påpekas av dem som inte har bidragit med någonting.
Nu ska jag glädja mig åt allt liv som spirar både i naturen och i en liten mage och snart är sommaren här. 
 

RSS 2.0