Roligt dagen lång

 
Dagarna går i rasande fart med mina fina flickor. Det heter mommo Gunilla, säger den lilla och den stora säger att det heter farmor. Båda har rätt även om jag är gammelmormor eller mormorsmor men det är för svårt att säga. Den allra minsta susar fram med gåstolen och botaniserar raskt i mina kökslådor. Idag råkade ett litet finger komma i kläm och både lillasyster och storasyster grät. 
Det är vattenlek och kurragömma dagen lång. Femtonåringen har precis fått moppekort och treåringen vill ut och åka poppe men det verkar lika intressant att "åka" stillastående.
Idag har vi inhandlat varor till namnkalaset som går av stapeln på lördag. Håller tummarna för att vädret blir bra. Det ska bakas några sorter, städas och gräsmattan ska klippas hur jag nu ska hinna med allt. Nyss såg jag att min vita vardagsrumssoffa har bruna hand- och fotavtryck men de får vara kvar då det knappast är någon ide att tvätta dom så länge småfötterna springer ut och in. 
 

Regnig medsommarafton

 
Nog för att jag har önskat mig regn för naturens skull men det kunde gärna ha fått vara uppehåll på midsommarafton under de kritiska eftermiddagstimmarna då många med mig vill grilla och duka långbord utomhus.
Gårkvällen tillbringades tillsammans med min brors och systers familj på hemgården och vi grillade som planerat i skydd av brotaket. Min bror och hans sambo lyckades duka för sjutton personer i sitt lilla hus utan att det kändes trångt bara trevligt, mysigt och roligt. Barnen hade också jätteroligt och verkade inte ha några problem med det blöta vädret. Som alltid när det är knytis bjuds det på överraskande många godsaker och jag åt alldeles för mycket.  Vi gick tipspromenad runt hemgården iklädda regnkläder och kom tillbaka med blöta på gränsen till upplösta tipspapper. Jag presterade sämst. 
Oturligt nog glömde jag kameran hemma så det blev inga ljuvliga midsommarkort av den blommande backen ner mot älven. 
Idag är det lugnt i mitt hus så jag har passat på att städa garage och bil plus ett besök på återvinningen. Tvättmaskinen snurrar konstant och sanrt ska jag plocka fram recept inför Tildes namnkalas som går av stapeln nästa söndag. 
 

Dagarna går fort

 
Började dagen med frukost ute på farstubron i bästa tänkbara sällskap. Därefter har dagen försvunnit i ett huj med gräsklippning, lek och bus. Nu sover småttingarna och jag väntar på att mamman ska komma hem och hjälpa mig att frisera bort några tovor på min lurviga kissekatt.
 
 
 

Barn, svett och mygg

Kvart över fyra kom treåringen huttrande nedför trappan och trodde det var morgon. Hon ville inte tro mig när jag sa att det var mitt i natten och att hon måste gå upp och lägga sig igen. Hon gick upp och somnade om direkt och vaknade först vid niosnåret. Därefter har det varit lek dagen lång.
Dagen har varit varm, ja faktiskt i varmaste laget för min del då blomplantering stod på agendan. Gav upp och ska fortsätta i morgon. 
När småttingarna var på väg i säng i kväll drog jag iväg till orkidéskogen där Guckuskon står i full blom i en enorm svärm av surrande myggor. Glömde att ta med handskar för att täcka händerna så det blev en snabt avklarad fotosafari med snabbtankad njutning.
 
 
 
 

Full rulle

 
Igår var en glädjens dag då barnbarn nummer tre blev studenska och vi har så klart uppvaktat och varit på både utsläpp och fest. 
 
Idag har det varit full rulle här hemma med småttingarna, den lilla i gåstolen och stortjejen skurade cyklar tillsammans med en grannkille. Vattenlek roar länge och det som blir blött torkar snabbt i solen.
 
 
 
 

Kärt besök

 
 
 
 
 
I söndags kom mitt älskade barnbarn och lika älskade barnbarnsbarn till mig. Det är roliga dagar fyllda av fantasi och bus. Stortjejen har så klart plaskat i plastpolen och kokat soppa på vatten, kottar, blad och pinnar och jag har blivt bjuden på många goda anrättningar. Lilltjejen far glad fram med gåstolen i en väldans fart och undersöker allt hon når. Det är helt fantastiskt roligt och jag förstår att jag är lyckligt lottad som får uppleva att vara gammelmormor medan jag ännu är något så när vital i huvud och kropp. Nu väntar sängen och jag lär somna bums med ett leende på läpparna.
 

En göradag

I morse gick jag ut iförd stödstrumpor och knästöd fast besluten att klippa hela gräsmattan plus trimma runt alla kanter. Nu är de sakerna plus en massa annat klart. I morgon kommer barnbarnsbarnen till mig men jag träffade dom små älsklingarna redan i gårkväll hemma hos deras farmor och farfar. Det kommer att bli tre roliga veckor! Bäst att införskaffa ett till par stödstrumpor. 
Efter duschen råkade jag falla in i en lite väl lång och skön slummer så nu lär jag få vara vaken halva natten. Det här med värken i ben och händer är ett frustrerande problem för mig som är en göramänniska. Periodvis har jag tack och lov bättre perioder och då njuter jag av att fixa och greja. Dessvärre verkar de bättre perioderna bli allt mer sällsynta. Kanske dags att börja medicinera vilket jag medvetet undvikit hitintills. Just nu i skrivande stund känns det verkligen som att det är dags för smärtstillande och medicinskåpet innehåller inte ens en Panodil. 
 

Gravskötseldag

I stort sett har hela dagen gått åt till gravskötsel. Vi började med att åka och köpa blommor och jord för att sedan åka iväg mot hembygdens kyrkogård där vi bytte jord i planteringslådorna, gödslade och planterade. Nu håller vi tummarna för att det ska blomma minst lika fint som förra sommaren. Den här sommaren har vi tre vita rosor mot stenen och cerisrosa spetskrage i framkanten. På farmor och farfars grav en gul ros och på faster och Gustavs grav en rödorange ros och lila ageratum i framkanten. 
 
Hemma igen orkade jag ingenting mer då benen och då speciellt knäna värkte fruktansvärt illa. Det råkalla och blåsiga vädret är inte bra för mina leder. Nu vill jag ha tillbaka sol och värme.
 
 
 

Med cykel

 
 
 
 
Idag blev jag och syrran med cykel och cykelhjälm. Nu kan vi trampa runt i omgivningarna och förhoppningsvis få lite bättre kondis på köpet fast jag tänker mest på godsaker som vi ska packa med i cykelkorgen. Det blåser mindre idag men i morse gav jag upp och hämtade min undanhängda vinterjacka då nordvästanvinden tränger genom märg och ben. Även vantar och mössa behövs om man ska vara utomhus någon längre stund. Sommarblomstren stortrivs i växthusvärmen med hjälp av kupévärmaren nattetid. 
 
Om några dagar kommer mina älsklingar hit och stannar i många dagar. Det ska bli så himla kul att få rå om dom. Ska ställa i ordning ett utekök för treåringen med grejor, vatten och sand så att hon kan baka många kakor och ställa till med bjudning. Hoppas på sol och värme så att vi kan bada i lilla plastpolen. Längtar!
 
 
 

Kontraster

 
 
Inomhus sprider en bukett liljekonvaljer väldoft och utomhus blåser det iskalla och hårda vindar. Äppelträdet får sina rosa blommor bortslitna av vinden men alpklematisens ljusblå och skira klockor klarar sig fint i lite mer skyddat läge. I morse var  jag ut och försökte pollinera äppelblommorna med en tops innan blombladen flög iväg.
Eftersom det inte är något utejobbarväder drog syrran och jag iväg österut för några små inköp. Vi åt räksallad på Ikea och därefter vilade jag en stund innan färden hemåt. 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0