Uppgraderat synen

Gårdagen tillbringades i storstan med fokus på nya glasögon. Synen hade bara gjort en mindre förändring men då man som jag alltid, alltså varje vaken stund, använder glasögon och har gjort det sedan fem års ålder tycker jag att jag kan unna mig lyxen att se klart och tydligt. Det har funnits tider i mitt liv när det inte har varit självklart. Min shopping i övrigt inskränkte sig till tre par ullsockar och en tub tandkräm. 
Dessvärre höll jag på att skaffa mig rejäla brännskador då jag råkade spilla ut en hel kaffekopp med rykande hett kaffe över byst, mage och lår. Det brände rejält och magen lyste illavarslande röd men idag känns det bra så jag hade tur i oturen. 
 
Morgonen bjuder på frostiga gräsmattor och nära tio kallgrader. Himlen är rosafärgad av den uppgående solen och in i mitt sovrum strömmar kyligt frisk luft in genom det öppna fönstret. Ska som varje dag vara ute en stund i ljuset och nu när alla höstjobb utomhus är gjorda ska jag plocka ihop lite ute i bodan som har en tendens att bli stökig bara av att jag kikar in genom dörren.