Funderingar

Den här morgonen bjöd på ännu en makalöst vacker soluppgång som målade himlen i guld och orange plus förvånande många plusgrader. Väldans bra för att vara i mitten av oktober men jag bävar för den
 
 
helmörka perioden som kommer allt närmare, värst är känslan av att känna sig instängd i en svart burk. En tröst är att så fort juldagarna är över och ljuset sakta men säkert lyser upp våran tillvaro är jag på banan igen. Min plan för att ta mig igenom mörkerperioden är att vitmåla mer gulnad furu samt byta till mer ljusstarka glödlampor. Tror att jag har memorerat vartenda moment i vinterprojekten, allt från att skruva loss gångjärn till att komma åt svåra vinklar med penseln. Nu återstår bara att bestämma var färgen ska köpas. Rusta har bra pris på målarfärg och har fått bra testresultat men jag är ändå tveksam. 
 
Eftersom dagens väder inbjöd till utevistelse har jag varit ute i stort sett hela dagen. Har bland annat trimmat runt rabatter, altan och plattgångar. Nu är gräsklipparen, skottkärror och solcellslamporna från rabatterna undanstädade. Löven som faller härefter får ligga där dom landar, kanske till någon grannes förtretan.
 
Jag har funderat på om jag ska ha en riktig utejulgran eller om jag ska hitta på något annat den här gången. Nu lutar det åt något annat och en idé är på framväxt som är lite enklare än att dra ut till skogs, stjäla en gran och transportera hem den.