Nöjd!

 
Idag blev det äntligen dags för klåddbaket som vi planerat länge och väl. Redan klockan sex i morse styrde vi mot bagarstugan och drog igång direkt med eld och deg då alla ingredienser var på plats. Forsen brusade utanför knuten och underbara dofter kom från ugnen. Syrran och jag har kavlat runt trehundra klåddor och systerdottern har stått för hela gräddningen. Brännblåsor på armen aj aj inte roligt men hon har inte klagat.
 
 
Vid lunchtid dök många av våra nära och kära upp bjöds på halstrad saltströmming och korv till det nybakta. De som ville fick prova på att baka. Det var så himla kul att så många kom och förgyllde dagen. Det här ska vi göra om men kanske då i en bagarstuga med rinnande vatten.
När den sista klåddan var gräddad var det dags för städningen, mjöl överallt ... inte det roligaste att skrapa alla träredskap rena från degrester, diska, torka och skura överallt. 
Gammelkroppen har fått en chock av fjorton timmar vid bakbordet och i skrivande stund känns det ungefär som att knäskålarna har glidit av från underbenen och fingrarna fastnat i ett kloliknande läge. Blir säkert bättre, eller kanske värre, till i morgon.