Äntligen snöfritt

 
Vintern har sakteliga rasat iväg men nordanvinden verkar inte förstå att det är dags att ligga lågt några månader framöver. Min tomt är krattad, växthuset igångsatt och rabatterna städade och uppluckrade. Just nu blommar min lilla blåsippetuva och lökväxter av alla de slag sticker upp ur jorden. Den absolut bästa årstiden är nu och fyra månader framöver. 
Ute i växthuset står ett nyinköpt äppelträd som ska ner i jorden så fort jag grävt gropen och burit hem tillräckligt många jordsäckar. En vinbärsbuske med röda bär ska också ner i jord. Med min vanliga grävartur lär jag raskt stöta på några bamsestenar som ska bändas upp med möda och besvär. Nåja då blir i alla fall gropen djup.
 
 
 
Syrran och jag har varit ut på nattliga eskapader där vi råkade fastna i lera flera kilometer inne i djupaste skogen. Efter mycket grävande och till sist nödhjälp kom vi loss utan att bli björnmat. En kostsam erfarenhet rikare. Syrran och jag har tillsammans varit med om mycket elände med allt från att närapå blivit skjutna och hotad med polis till trakasserier och oförskämdheter på skamligt låga nivåer. Vissa människor kan verkligen sänka sig hur djupt som helst i sin iver att försöka höja sig själva. Ynkligt.