Min lördag

 
 
Märkligt nog har jag för tillfället ett skov av långa sovmorgnar och det är väl inte med någon större förtjusning eftersom jag missar de fågelkvittersjudande morgonarna medan omgivningen är alldeles tyst och orörd av dagens alla ljud.
I går klippte två av barnbarnen mina dryga tusen kvadratmeter gräsmatta plus trimmade alla kanter så hela tomten är sommarfin. De jobbade intensivt så att t-shirtarna var alldeles fuktiga av svett men inte ett enda gnäll kom över deras läppar. Det gillar jag.
Idag har jag jordbrukat hela dagen. Började med att köpa mer jord och täckbark. Allt som allt har jag burit hem drygt femtio jordsäckar hitintills denna sommar. Känner mig som starke Alfred vad gäller armmuskler. Häcken har fått ett lager täckbark för att behålla fukten bättre och kanten mot grannen har jämnats till med jord och gräsfrön är nedmyllade så nu är det bara att vattna och hoppas att allt växer som det ska. 
 
Efter helgen får jag kärt besök av äldsta barnbarnet och lilla barnbarnsbarnet. Jag har redan ställt fram trehjulingen, trampbilen och lite andra leksaker som kanske roar lilla fröken. Längtar!