Tisdagmorgon

 
Vaknade precis när morgonsolen nådde över trädtopparna och allt var helt tyst och stilla. Inte ens grannens hund hade kommit igång med skällandet. Himlen är ljust blå och jag ser fram emot ännu en härlig utedag i strålande höstväder. 
Igår gjorde jag klart allt gräv- och planteringsjobb. Idag ska jag kratta ihop alla barr som blåst ner från cembratallen plus jämna till överbliven jord som jag lagt ut på ojämnheter i gräsmattan. Om min högra hand och handled står ut med smärtan ska jag byta jord i den en pallkragen och plantera nya jordgubbsplantor i den. Förhoppningsvis blir allt klart idag. 
 
Efter gårdagens arbetsinsats åkte jag och ett av barnbarnen på en liten tur längs älven. Vi stannade till vid kamlungeforsen och promenerade ut på spången med virvlande och dånande vattenmassor under oss. 
 
 
Vi åkte längs tallskogskantade grusvägar där kvällssolen strålade mellan stammarna. Så vackert! I byn med fortet log solen inbjudande precis i inkörsporten. 
 
 
Mormor! du snarkar, sa barnbarnet då jag senare hade däckat i tevesoffan. Masade mig till sängen och har sovit som klubbad.