Ledbruten

Idag kom jag äntligen igång med projekt uppgrävning av stora rabatten.Det blev ett digert jobb med att sila jorden för att få bort så mycket som möjligt av ogräs och rötter till växter som jag försökt utplåna i många år. Har också grävt upp liljelökar som ska få en ny plats där de färgmässigt passar bättre. Mina döda pioner som återuppstod och delades i sju delar vilka alla har överlevt är nu tillbaka i rabatten. Hoppas att de klarar en höstflytt. Hädanefter ska det bara vara perenner i den stora rabatten. Ettåriga sommarblomster får kommande år förgylla tillvaron i krukor på strategiska ställen. 
Om vädret är torrt i morgon ska samtliga trädgårdsjobb avklaras för sedan väntar innejobb. Lika bra att fixa allt när jag lika är ledbruten och igång. Får inte glömma att rita en skiss över det jag planterat så att jag inte råkar gräva bort blomster till våren i tron att det är ogräs, vilket har hänt mer än en gång. 
 
Känner mig ungefär lika eländig som greppet som ligger ute på gräsmattan med avbrutet skaft. Värst är handleder och fötter.