Onsdagmorgon

Fattar knappt att etapp ett i utejobbsdelen är avslutad. Idag funderar jag på att plocka fram utekrukor, fontänbaljan och lite annat smått och sedan städa bodan. Eller också blir det något helt annat. Med åren har det blivit en och annan bra att ha grej som stuvas in på hyllorna ute i bodan. Nu ska de saker som inte anvädes förra året till soptippen.
 
Morgonen har bjudit på härligt solsken och en pratstund med 77-åriga grannfru som förutom att hon har en make som är sjuklig sköter precis allt i sitt hus och på sin tomt. Igår krattade hon en stor skogsdunge bakom sitt hus. Bara det blev femton fullproppade och tunga säckar fyllda med barr och kottar. I morse körde hon alltihop till soptippen. Jag har aldrig under dess dryga fyrtio år hört henne gnälla. Önskar att jag om tio år är en sådan ödmjuk krutgumma. 
 
Ute i växthuset frodas det sakta men säkert. Blir spännande att se hur sommardahliorna artar sig och vilka färger de ska bjuda på. Även de små tomatplantorna som jag planterade enligt tips på nätet. Alltså skar små körsbärstomater i skivor och lade i en kruka med lite jord. Inom tio dagar var krukan fylld med små tomatplantor. Har planterat om några som kanske hinner bära frukt innan hösten kommer.