Fredag

Det går inte en dag utan att jag med tacksamhet tänker på hur lycklig jag är som får uppleva att vara pensionär och dessutom att vara relativt frisk och alert. Gårdagen fick bli en vilopaus i vårgörat vilket resulterade i att den stora tröttheten överföll mig med enorm kraft. Kanske välbehövligt efter flera dagars bitvis ansträngande utejobb.
Har planterat några ljuvliga penséer och gett klematisen som tappat greppet om björkstammen den klättar på lite klättervänligt hönsnät. Idag ska jag åka och köpa några säckar koskit och kanske peta ner några frön till rädisa, ärtskidor och gulbeta. Lite väl tidigt men gott att få tidig skörd. Dahliaknölarna jag köpte för några veckor sedan växer så att det nästan knakar. Alla säckar efter krattningen är förpassade till skogskomposten och det är j...vligt skönt eftersom det är just den biten som jag upplever som jobbigast.
Går i väntans tider efter ett paket innehållande baddräkt. Hittade till sist en prickig i en postorderkatalog som verkar passa mina svulstiga former och dessutom till rimligt pris med både rabatt och fraktfritt. En spahelg tillsammans med vänner ligger bara några helger bort. Längtar. Har inte unnat mig massage på över tjugo år så nu är det verkligen dags.