Tisdagsgöra

Åkte till Tornio på eftermiddag och mötte upp Esko som tog Viking line plus tåg och buss via Finland när anslutningsflyget Stockholm - Luleå var inställt på grund av strejken. Jag hade med all säkerhet suttit i huvudstaden i ett hotellrum och väntat på ett sms från Sas om flygbiljett hem men han som är en van resenär med interrailresor varje år fixar sig hem på egen hand. 
 
 
Dagen har bjudit på sol och trädgårdsarbete. Helt perfekt. Pionerna jag grävde upp häromdagen som jag trodde hade dött under vintern visade sig vara vid liv så den jag hade kastat på skogskomposten blev hämtad och nu är de delade och planterade. Blir spännande att se om de överlever. Egentligen ska pioner delas på hösten när de gått i vila.
 
Det är mycket märkligt men behållarna för återvinningsbart är ständigt överfyllda i mitt hus. Fattar inte hur det är möjligt. Var till soptippen med fullastad bil idag igen. I och för sig hade jag städat lite i bodan men det gjorde jag även för några veckor sedan. Känns alltid skönt att lämpa av skräpet.
 
I morgon ska lilla undantagsrabatten få en genomgång och kanske utvidgning och därmed högre status. Den som spar den har och det gäller även småplantor som tas tillvara utifall att någon behöver.