Farmorsdag

 
 
Igår agerade jag chaufför som extrabil till ett gäng grabbar som skulle ut på upplevelsekalas i skogen med allehanda roliga tävlingar och mörka upplevelser inne i en gammal militärbunker. Stämningen var på topp när jag lämnade av dem och fortsatte mot IKEA tillsammans med storasyster som inte var sugen på att följa med mamma och pappa på lillebrors 11-årskalas. På IKEA köpte jag bara en ram för 79 kronor, uppladdningsbara batterier och gröna servetter. Utanför kassorna blev det grillkorv och mjukglass.
Vi hade jättetrevligt på våran resa och hemma igen fick jag hjälp med att kärra bort några kärror trädgårdsskräp. Sedan blev det fotbad med massage och nagellack för storasyster.
En rolig dag som var frustrerande motig på morgonen på grund av en envis värk i armar och axlar. Ipren och Voltaren gav så småningom viss lindring. Nu är jag på gång ut med sekatören i högsta hugg. Körsbärsträdet är till 99,9 procent dött men gör ett försök att chocka igång det genom att beskära det rejält. Dock ingen vetenskaplig metod.
Äppelträdet är min trädgårds största sorg just nu då det inte verkar må så bra. Bladen och blommorna är ännu pyttesmå och verkar ha svårt att slå ut. Jag ha vattnat rejält och gödslat så nu väntar jag med spänning på ett mirakel.