Igång

Om än motvilligt så har jag tvingat mig att gå lös på trappan. Har slipat med maskin och för hand tills högerarmen helt sonika gav upp. Kan knappt lyfta vattenglaset i skrivande stund. Nu är det värsta gjort. I morgon ska jag slipa resterande spaljépinnar och under trappstegen. Allt ska minsann bli vitt. Sedan är det dags att pensla på grundfärgen. Plastade in trapphuset idag men dammet har ändå smitit utanför avspärrningen och lagt sig på precis allt. När trappan är klar får det bli vårstädning.
För tjugo år sedan tog jag bort nålfiltmattan från trappan och ersatte den med en heltäckningsmatta av hotellkvalitet. Tänkte att den skulle hålla i evig tid. Den var jättefin i många år tills jag skaffade katterna. Därefter blev den klöst så trådar har stuckit upp och den orangebruna färgen avslöjade vartenda svart katthår. Två dammsugare har genom åren glidit ur mitt handgrepp och rullat nedför trappan och därefter varit obrukbara. 
 
Nu ska jag värma några finska rispiroger och toppa med smör och ost. Supergott. Sedan blir det nog soffläge med högerarmen invirad i yllepläden.