Lördagstankar

Började denna dag lugn i sinnet eftersom pensionen äntligen finns på mitt konto. Tre veckor utan pengar är över för den här gången fast tyvärr lär det bli en lång följetong. Oerhört frustrerande. Idag plockade jag in äppelskörden och nu finns många burkar gott mos i frysen. Bara en ynka deciliter strösocker till flera liter mos så jag kan frukostfrossa utan dåligt samvete. Har också gjort storkok av min specialkålpudding som bara består av brynt köttfärs med massor av lök och kål. Kryddas med soja, salt, sambal olek och peppar. Idag blev det även en gräddskvätt eftersom jag råkade ha det. Sedan in i ugnen för att smakerna ska koka ihop. Supergott.  I morgon kanske det blir något annat som hamnar i frysen till de dagar då hungern är stor men pengarna slut. Kanske en soppa nu när rotsakerna är som billigast.
Har börjat tömma rabatter och kärra bort allt eftersom men det går lite tungt efter förkylningen som fortfarande har grepp om min bröstkorg. Tror att muskelfästen fått sig en omgång av av alla nysningar. 
Som den bortskämda hemmamänniska jag är har dagen bjudit på både kaffegäster och ett barnbarn med kompis som önskade sig plättar med drottningssylt till lunch. När det gäller vänner och familj är jag riktigt rik och det är det som är långt mer värdefullt än sådant som pengar kan åstadkomma.