Söndagsmiddag

 
 
Det är verkligen varannandagsväder. Igår strålande sol och i morse var vi täckta av en något som mest liknade en grå droppande lumpfilt fast överraskande hela åtta plusgrader. Nu på eftermiddagen, strax innan det börjar skymma, är himlen blå och en och annan solstråle lyser upp tillvaron. 
 
Har förberett dagens middag då sonens familj kommer hit och äter. Testat ett nytt recept på äppelpaj med kardemumma och knäckligt täcke som jag hittade på underbaraclaras blogg. Blir spännande att smaka. Tjälknölen som jag gjorde i går tog cirka åtta timmar i ugnen och blev kanske lite väl röd för min smak men tänker ställa in formen med de uppskurna skivorna en stund i ugnsvärmen så att de antar en lite mer välstekt färg. Eftersom det var extrapris på Outinens goda potatisgratäng med västerbottensost så gjorde jag det enkelt för mig. Därtill blir det klasssiskt flerfärgade tomater och gurka och morotsslantar. Har också gjort en pepparsås som brukar bli god men idag är jag inte helnöjd. Ja ja det blir nog bra ändå.
Några timmar senare:
Äppelpajen var i knaprigaste laget (superhårt "skal") och inte speciellt god, måste jag säga. En vanlig smulpaj är mer i min smak.
Om jag jämför tjälknöl och vanlig stek i gjutjärnsgryta så föredrar jag det senare. Nu vet jag det.
 
Klockan är inte ens sex och det är kolsvart utanför fönstret. Lätt att hålla sig för skratt.