Lite tokig är jag nog ..

Fick blodad tand av gårkvällens middag så nu lagas det mat även i detta hus. Vem som ska äta? Ja inte vet jag, om inte annat så får det bli morgondagens lunch. Har gjort fläskfilé fylld med fetaost och soltorkade tomater, rödvinsås och potatisgratäng. Underbara matdofter ringlar runt i mitt nedosade kök! Borde ha fixat ny köksfläkt för åtminstone tjugo år sedan. Sedan en tid är den provisoriskt lagad av teknikern Gunilla med plastfolie och silverteip och draget är nästan obefintligt.
 
Den här dagen blev inte så ljus som jag hade önskat, tvärtom tätnade grådiset rejält. Surt och trist. Har i alla fall hängt upp en ljusslinga inne i växthuset och sedan skruvat igen det för vintern.
Kanske tjatar jag om förberedelserna inför reservdelsbytet men det beror så klart på att det är det som uppfyller mig just nu. Är van att klara mig själv och trivs med det också, men det kräver förberedelser när man blir indisponibel i flera veckor. Om jag vill och behöver så hjälper såklart både barnen och deras familjer mig så det är verkligen inte synd om mig på något sätt.Värst av allt är att man rekommenderas att inte köra bil på drygt en månad. Oj oj det rådet lär jag inte följa om jag känner mig själv. I morgon ska jag åka och köpa några kartonger kattsand á 10 kilo vardera så att det också finns hemma. 
 
Tidigare vid en annan operation skulle sköterskan skicka hem mig med taxi och jag skulle inte ens få bära min väska själv och då hade jag fullt sjå att lura henne att jag skulle bli hämtad men sanningen var att min bil stod på parkeringen och att jag så klart skulle köra hem själv. Och det gick ju bra. Faktum är att det mesta går om man bara vill tillräckligt mycket.....