Jag är torpare jag och jag har det så bra, jag ligger på soffan vareviga dag tra la la la la

 
Vaknade tidigt till en underbar sommarmorgon. Naturen skimrar i skiraste grönt och knoppar i träd och buskar är svällande blanka. Göken hörs i väster och fåglarna drillar i högan sky i dungen intill. Alldeles nyss jagade en skränande trastkoloni iväg en närgången skata. Fjolårets svalpar har också återvänt till boet under takåsen. Kul. Mina katter är som förhäxade av allt som låter och fladdrar i luften. I morse var deras fokus riktat mot en komposthög där de förmodligen hörde prassel från någon nyvaken igelkott.
 
I går fick jag hjälp med att beskära äppelträdet av sonens svärfar som är sörlänning och  kan den saken. Nu hoppas jag bara på gott om insekter när det är dags för blomning, annars får jag ta dammvippan och agera pollinerare själv. Det funkar.
 
Laddar för en utejobbardag i allsköns ro. Pallkragar ska kläs med plast och jord och kompost ska kärras. Alltså sådant som jag älskar att hålla på med även om kroppen emellanåt är obarmhärtigt motsträvig. Inne i växthuset växer det så att det knakar. Den här årstiden lockar verkligen inte sofflocket. Är lycklig över att få njuta av detta som är mitt paradis.