Trött men jättenöjd

 
Tomtarna från Åsberget. Helt fantastiskt framträdande till allas förtjusning.
 
 
 
Är helnöjd med julaftonskvällen. Alla var här, knytisjulbordet var supergott, huset fyllt av prat och skratt och många fina julklappar. Dessutom disk upp över öronen och papper och dekorationssnören i överflöd. Handdisk är det som nu gäller eftersom diskmaskinen lagt av. Var klar vid tvåsnåret och det klagar jag inte över för kvällen var fantastiskt rolig. 
 
Steg upp tidigt i morse innan barnbarnen vaknat och röjde det sista inför dagens lunchgäster som skulle hämtas klockan tolv. Men först var jag ut och skottade bort plogvallen med tung blötsnö som blockerade hela infarten. Har fortfarande ont i armar och nacke och känner mig irriterad på plogbilsföraren som respektlöst förde all sörja mot min sida av vägen istället för att fördela den till båda sidorna. 
Lunchen var också en trevlig stund med goa människor, Efteråt gick luften ur mig helt och hållet. Var i pyjamas redan vid fyrasnåret och somnade gott i tevesoffan. 
 
Även fast juleriet innebär en hel massa slit så är det i glädje dubbelt värt varenda sekund. Älskar när det kryllar av folk i hela huset och varenda liten pall är upptagen. Min förhoppning är att barnbarnen får varma minnen av sina barndomsjular. Två glada hundar ingick i församlingen och mina katter var därför säkert inlåsta i lillrummet.