Ingen arbetsbrist

Idag verkar det bli en innedag då det är alltför grått och blött utomhus. Det passar mig bra då gårdagens krattning ledde till huvudvärk, förmodligen nacken som spökar. Eller så är det några irriterande pollen i luften.

Gårkvällen tillbringades på ett väldans trevligt 65-årskalas där det förutom trevlig samvaro med många skratt bjöds på godsaker som kött och kålfyllda piroger, sallad, pesto, oliver, torkade skinkor och gott vin. Som avslutning bjöds det på en zuleikatårta och en nötig chokladtårta med hallonsås. Naturligtvis åt jag mer än min bortskurna mage hade plats för och mådde sedan som jag förtjänade. Natten gjorde underverk och idag är jag i prima form igen.
Igår när jag krattade konstaterade jag att min gräsmatta till största delen består av mossa. Det fanns en tid då jag strödde ut säckvis med kalk och intensivkörde med mossrivare för att få bort den förhatliga mossan. Numera ser jag fördelarna. Mossan är mjuk att gå på och ständigt frodigt grön. Konstaterade också att de vita smultronplantorna som jag fick i Göteborg överlevt vintern. Vinröda pionstjälkar tittar upp ur frusen jord, vallmon vid husväggen ståtar redan med fräscht bladverk och de taggiga hansarosorna har mängder med röda ögon. Härliga tider!
Medan jag skriver detta inlägg verkar himlen lite ljusare och grannens flaggvimpel tyder på sydlig vind med lite vridning mot väster. Kanske tar jag ett allergipiller, går ut och sågar ner några fler rönnstammar medan de ännu är i hanterlig dimension.