Underbar dag

Började dagen med att delta på friskolans fina avslutning. Måste beundra lärarna som verkligen samarbetar i ordets rätta bemärkelse och ger järnet för elevernas bästa. Mina barnbarn blommar och stortrivs eftersom de blir sedda och uppskattade. Skillnaden mot den skola de gick i tidigare är enorm. Små byaskolor där personal trampat på i många år kan verkligen bli väldigt fel och det är barnen som kommer i kläm. Skolan som ska vara till för barnen  - alla barn dessutom, men så är inte fallet i denna kommun. Usch så mycket tokigt, inkompetent och oprofessionellt jag har varit med om när det gäller skolan. Det är förskräckligt att kommunala skolan har sådana grundläggande brister att föräldrar tvingas välja friskolor som till råga på allt gör vinster på våra skattemedel.
Hemma igen bakade jag en rulltårta som fylldes med upptinade hallon. Två av mina barnbarn kom hit efter sin examen och vi åkte iväg till dotterns familj med rulltårtan, grädde och flera sorters strössel.
Hemma igen sökte jag daggmask med yngsta barnbarnet. Han hitta många feta och långa rackare, men när jag föreslog fiskeutflykt i morgon slog han ifrån sig direkt och ville verkligen inte offra sin maskvänner.  Vi får se vad vi hittar på istället. Kanske ridning.
När jag blev ensam hemma igen startade jag gräsklipparen och med massor av tjurighet lyckades jag alltmer haltande klippa vartenda grässtrå på alla 1300 m². Varje gång jag klipper ångrar jag alla buskar och träd som ska rundas.  Det är förunderligt vackert ute med häggen vars skira blommande grenar nuddar den nyklippta gröna gräsmattan och en ljuv doft som är en fröjd för sinnet.