Som vanligt lite av varje

Det lär ta sin tid att skapa struktur på det nya livet. Insåg redan i förväg att städandet skulle ha hög prio åtminstone till en början, men sedan när jag kört röjmaskinen genom huset och gjort höst utomhus då får det bli annat som fyller dagarna.

I går kväll var dottern och jag och hälsade på näst äldsta käraste barnbarnet och idag har jag träffat de fyra yngsta guldklimparna. I dagarna håller jag också tummarna för att äldsta käraste barnbarnet ska få jobbet hon drömmer om. Det är nära, nära.

Dagen började fint. Tjugo grader varmt och morgonkaffet ute på farstubron. Tanken var att tillbringa en del av dagen utomhus efter diverse röjarbeten inomhus. Nu blev det inte så för det mulnade på och blev riktigt höstdunkelt. Åkte istället och lämnade igen cd-böcker och kollade priser på kylboxar. Mitt gamla frysskåp är från 60-talet och det kräver förmodligen massor av dyra kilowatt. 

Som den drömmare jag är älskar jag trädgårdstidningar och plöjer ständigt igenom högen med gamla nummer. Och varje gång hittar jag något nytt. Idag hittade jag till exempel en artikel som tipsade om att man kan vinterförvara jätteverbena på samma sätt som man hanterar dahliaknölar. Den lilla plantan jag köpte i Holland är säkert en och halv meter vid det här laget så det skulle vara kul om den överlever till nästa sommar.