Glad!

Idag är jag jätteglad i själ och hjärta! Käraste barnbarnet Evelina har fått jobb som grafisk formgivare/orginalare vilket är det yrke hon utbildat sig för i Umeå och USA.
Till våren är det käraste unge herrn som ska ut i jobb. Sedan är det ett hopp på runt tio år till nästa barnbarn som går ut skola.
Vilka yrken som är gäller om tio år är svårt att sia om. Jag önskar att kulturarbetare och hantverkare av olika slag ska stå högt i kurs. Äldreomsorg kommer att kräva personal om det inte innan dess lagstiftats om att barn är skyldiga att ta hand om sina föräldrar. Om inte så kanske det är robotar som sköter de äldre vårdbehövande människorna. Kanske en enda verklig människa sitter i ett manöverrum och övervakar robotarnas arbete. Kanske förs de äldre på ett rullband till olika stationer för mat, medicin, dusch, toa och friskluftsandning. Kanske dimper det ner en mekanisk säl med ömhetslängtande ögon hos den orolige där toppdosen av lugnade mediciner inte har tillräcklig effekt. Nä, nu ska jag inte vara negativ en glädjens dag som denna.