För din skull

Så har jag fått ett gyllene tillfälle, faktiskt blivit tillfrågad, att för en grupp beslutsfattande personer berätta om de miserabla förhållandena som råder i de områden som jag brinner för. Ska förbereda mig så noggrant jag bara kan, för de drabbade ungarnas skull. Jag vill tro att det kan spela roll.

Med tiden har jag sett allt tydligare hur otroligt många människor som lever i en förskönad låtsasvärld där de har bestämt sig för att tro att samhället har ett superhumant skyddsnät som fångar upp de som riskerar att falla. Det samhället existerar verkligen inte i Kalix. Här går prestige före ungars väl och ve. Ingenting förvånar mig längre. Absolut ingenting. Och jag är inte imponerad av de här beslutsfattande personernas förmågor. Faktiskt tvärtom. Många av de är rena rama skämtet. Vi måste ha allvarliga fel i rekryteringsunderlaget till chefsposter i den här kommunen.

Jag hoppas verkligen att alla låtsasvärldmänniskor inte gnäller när de en dag sitter i sin larmade bunker och vaktar sina hopsamlade skatter.