Första snön


Ani - älskad och tillgiven vän som finns i hundhimlen sedan många år.


I morse, samtidigt som vi åt frukost, fylldes luften utanför fönstret av små vita prickar. Snö! Det hördes inga jublerop och inget nannanedes  på Nej, se det snöar. Nää, verkligen glädjande att de små flingorna smälte i samma stund som de nådde markkontakt. Vinden friskade i och grannens som stod utanför mitt köksfönster slog uppgivet ut armarna när löven från mitt överfyllda bilsläp rusade in på hans domäner. Vännen och jag rusade ut i strumplästarna och täckte med presenning som förankrades med vad som fanns till hands, trädgårdsstolar, trappstege, krattor, rep och skottkärran.

Käraste barnbarnet Alexandra har sovit hos farmor och den här gången i storflicksrummet som blev nytt namn på mitt datarum. Natten gick i hostandes tecken för den lilla damen så det blev inte mycket sömn för varken henne eller mig. Vännen min sov dock gott av ljudet att döma .....
I morse ville hon baka så vi bakade en äppelpaj som blev riktigt god. På eftermiddagen åkte hon motvilligt hem och därefter åkte jag och unge herrn och hälsade på hos dottern/modern.

Trots att veckan som gick var otroligt jobbig på flera sätt så har helgen varit hyfsat bra. Känner mig  fortfarande fysiskt ledbruten av veckans psykiska ansträngningar. Konstigt.
Det har hunnits med shoppingresa till Happis, torghandel i Torneå och vi har ätit massor av god mat, både nyttigt och onyttigt.
Nu läppjar jag på resterna av helgens ädla dryck samtidigt som jag skriver detta inlägg och samtidigt som jag funderar på hur jag ska orka uppbåda energi för att ta mig till jobbet i morgonbitti.