Påskdagen

Sista dagen i mars börjar grått, men tacksamt nog utan nederbörd. Hela dagen har varit lugn och stilla. Disken från gårdagens middag är åter på sina platser i skåpen och resterna i kylen blir dagens middag. Tsatziken smakar så gott idag till rostat bröd när vitlöken fått sprida sig i creme fraichen. På köksbordet tronar en jättevacker blomma i härligt lilarosa färg som jag fick av dottern.
 
Startade bilen för att åka en sväng till dottern, backade och det blev stopp. Då upptäckte jag en hög och stenhård snödriva över hela infarten. Försökte med spaden, men det var för hårt. Startade slungan och fick med visst våld bort det värsta så att det gick att backa ut på gatan.  Dottern har också stora bord intill fönstren fyllda med dahlior och frösådder. Så roligt att drömma och planera för sommarfägring. Jag hoppas att jag aldrig ger upp blomsterdrömmarna.
 
Nu är det sen kväll och nu har det börjat snöa igen. Nåja, det är snön som ska ta bort gammelsnön. Jag vill i alla fall tro det.  Ett barnbarn har varit här en stund och nu när klockan är 23.00 är jag supertrött. Teven är avslagen och huset är svart förutom datorskärmen. Sängen står redo och slutet på en hyfsat bra deckare.