Solig lördag

Idag har solen strålat från klarblå himmel och termometern rört sig några grader under nollan. Underbart. Hört fågelkvitter och takdropp. Var ute med min kisse men hon vägrade gå ner från min axel så vi gick runt en stund och sedan ville hon in i värmen. Om det är lika fint i morgon ska jag ställa en solstol i lähörnan där förmiddagssolen värmer gott.
Ett av barnbarnen har varit och pluggat hos mig och sedan åt vi middag tillsammans. Fy attan så mycket och så avancerat de ska kunna på gymnasiet. Kraven är skyhöga mot när jag gick där. I och för sig handlade min gymnasietid bara om att komma ihåg vad som stod i böckerna och vad läraren hade sagt på lektionerna och återupprepa detta på proven. Jag har bra bildminne så det var ganska enkelt att få bra betyg. 
I kväll har jag varit till mina huvudmän och hämtat månadens räkningar. De är nu betalda och nu är det bara mina egna kvar. Fy attan så dyrt allt har blivit. Pengarna bara flyger iväg till fasta utgifter och mat.
Snart ska jag bänka mig framför teven med ett glas vitt och ta del av dagens sorgliga händelser. Min gudstro är pytte pytte pytteliten för att inte säga obefintlig men om det finns högre makter så hoppas jag att de ingriper och gör vad som göras bör. Skriver inte vad jag menar men var och en förstår nog vad jag syftar på.