Trevligheter

 
Vaknade med dundrande huvudvärk som kanske berodde på gårkvällens trevligheter i goda vänners sällskap. Hade en försenad födelsedagsmiddag bestående av bland annat laxsoppa i ny variant och chokladpannacotta med jordgubbar och passionsfrukt. Fumes rosévin passade väldigt bra till både förrätten och soppan som båda innehöll grädde ... Det är tydligen lite kinkigt med kombinationen vin och grädde.
 
Torsdagkvällen tillbringades också med goda vänner nämnligen i föredetta spelarfruars sällskap. Vi är alla mellan 71 och 80 år gamla men alla är still going strong. Det är långt mellan träffarna så det finns mycket att ventilera. Där är jag yngst och i gårkvällens sällskap är jag elva år äldre än den näst äldsta. Konstaterar att ålder bara är en siffra absolut ingenting mer.
 
När våra barn växte upp spelade gubbarna periodvis månadslånga hotellspelningar onsdag, fredag och lördag. Vi spelarfruar inklusive våra barn träffades hemma hos varandra och hade många trevliga stunder tillsammans. Eftersom gubbarna hade vanliga jobb på dagarna och sedan drog iväg på spelningar fick vi fruar ta allt ansvar hemmavid med barn, hus, hem och inte minst relationer till släkt och vänner. Nu så här långt efteråt inser jag att vi spelarfruar har varit väldigt duktiga. Det stämmer nog att allt som inte dödar stärker.