Ställer till med sommar

Nordanvind, sol och regnstänk, om vartannat, har präglat dagens uteväder. Vi har lappat och lagat växthuset så när som på en smal plastremsa som vi limmar dit i morgonbitti. Plantorna har fått flytta ut och tomaterna har fått näringsrik jord i stora krukor. Pallkragen är fylld med jord, jordgubbsplantor och några rader frön till ätbart grönt. Pust! men samtidigt känns det så himla skönt och äkta på något vis att jordbruka för näring och fägring.

Det är en gudagåva att ha karlakraft till hjälp och inte minst att jobba tillsammans med. Inser med visst vemod att jag inte är det mest tekniska geniet i universum. Nä, skämt åsido ... jag har alltid fixat, trixat och donat med de idéer, material, pengar och verktyg jag haft tillgång till, men det har inte alltid varit tillräckligt.
I morgon ska den skämmigt fula parabolantennen monteras ner från väggen eftersom jag sa adjö till cana digital för länge sedan. I natt avslutas även vänskapen med Telia Sonera för fast telefon och bredband. Ska hädanefter endast ha mobilt bredband typ Halebop. Håller som bäst på att testa teorin om låga utgifter som väg till rikedom.