Lite trist

Det blir många inlägg nu på grund av att jag har för lite att göra och skriva är något jag verkligen gillar. Lite trist bara det här med mina ögon. På avstånd ser jag bra, tycker jag i alla fall men detaljskärpan på nära håll är urkass. Trots det har jag sytt fjorton förkläden med en 60 watts lampa alldeles nära tyget och pressarfoten. Med mina ögon sett är sömmarna där de ska vara om än något böljande. Faktum är att jag ser krokigt och det har jag kanske alltid gjort. Enda lilla och knappt värt att nämna är problemet att få tavlor att hänga rakt.
 
I morgon ska jag lösa in bingovinstlotterna och skaffa nya inför nyårsaftonen. Ska också försöka göra någon trevlig mat och kanske ett gott vin därtill. Har både viltkött och lax i frysen. Dessert är inget problem då det finns hjortron, lingon, blåbär och hallon i frysen. Har länge tänkt göra en lingonparfait med tjinuskisås. Det är inte så himla lockande att laga mat till en person. Det är alldeles för lätt att gena med en macka. Har länge tänkt göra den här räkstruten av smördeg men fylla de med min egen räk- och laxröra. Lånat bild på nätet. Man gör först en strut av bakplåtspapper och fyller den med aluminiumfolie. Därefter skär man smördegsplattorna i remsor och lindar runt, penslar med ägg och gräddar. Minns att förr i tiden kunde man köpa dessa strutar på ett kafé här på orten fyllda med grädde och jordgubbar. supergoda!
 
 
 
Tycker att svt har trista program. Finns nästan ingenting som lockar. Tycker att svt borde ta sitt ansvar så här i coronatider då så många sitter isolerade och bjuda till med olika sorters program och inte bara gammal skåpmat. Jag gillar dokumentärer om personligheter och då helst inte berömda utan vanliga människor som lever sina liv på ett annorlunda sätt eller som har gjort eller varit med om något speciellt eller minnesvärt. Gillar också reseprogam och gärna också någon bra serie.
Tur att Storytel finns. Har nog lyssnat på mer än femhundra böcker de senaste åren. Hinner ofta med två eller tre böcker i veckan. Eftersom ingen blir störd i mitt hus kan jag ha på högtalaren i mobilen och lyssna vad jag än håller på med.