Sista februari

Så lämnar vi februari och går in i vårmånaden mars. Härliga tider står för dörren! Fågelkvitter, takdropp och solens värme som får snön att krypa allt längre bort från husväggen. Och då, inom bara några dagar, sticker blåstjärnorna upp sina stjälkar och ljusblåa knoppar alldeles nära husväggen. Då vet man att det är vår.
 
Igår var jag med några vänner på Afternoontea i församlingsgården. Billigt, fullsatt, många sorter och det mesta var riktigt gott. För min del är åndå mötet med vänner viktigast. 
 
Nu på morgonen är himlen helmulen och utetempen ligger runt nollan. Blidan har fått snödrivorna att sjunka ihop en aning, men ännu är allting vitaste vitt. Inomhus har jag hyfsat ljust och öppet förutom mattan i hallen som är rustikt mörkblå och brun. Ska försöka få tag på en ljus matta och allra helst med riktigt våriga ljusgröna inslag. 
Idag ska jag plantera blomfröer. Det är liksom startskottet på bättre tider. Alla blomster fick ny jord för ett par veckor sedan och alla verkar må bra, trots att jag upplevde jorden lite grov.
 
Idag ska jag dammsuga och därefter blir det en sparktur med slutlandning på kaffe hos ena grannen.