Tankar

Egentligen tagit det väldigt lugnt hitintills idag, bara varit och köpt fem säckar jord och ny kattsand vilket inte är någon match för en kvinna med egna muskler.
 
Solen strålar från klarblå himmel och jag funderar på att åka och köpa en ny dammsugare. Min gamla för 299 kronor tjuter som ett reaplan och med sugförmågan är det lite si och så. Har lusläst tester och hittat en som fått högsta betyg i allt även på djurhår men när jag läste lite ordentligare så krävs det att man byter till ett roterande munstycke för att få upp djurhår och därmed sjönk priset flera tusen kronor till en annan testtoppare som just nu är på extrapris. Den får det bli!
 
Min förkylning vill inte riktigt släppa men de pigga stunderna blir allt fler och längre och däremellan svettas jag ymnigt. Kanske är det en kombo med pollenallergi. 
 
Idag tar en av mina svägerskor universitetsexamen i något som är ett typiskt manligt yrke. Jag beundrar henne från djupet av mitt hjärta som bytt från förskollärare till något helt annat. Vi kvinnor stannar alldeles för länge i yrken som utnyttjar oss, suger ur oss all ork och glädje och dessutom ger en skitlön vilket i förlängningen gör oss till fattigpensionärer. Om jag hade varit ung idag hade jag tänkt mer på arbetsvillkor och lön när jag valde utbildning. Vi har bara ett liv och så länge samhället inte tycker att det är viktigt att satsa på det viktigaste framtidskapitalet som finns, alltså barnen, så borde vi kvinnor inte finna oss i att bli behandlade som några arbetshjon som bara ska vara tacksamma för att vi råkat få ett jobb.