Vintersol

 
 
I natt vreds klockan tillbaka till vintertid och jag vaknade till tio minusgrader, blå himmel, fågelkvitter och strålande sol. Frosten i gräsmattor och buskar glittrar sagolikt och hela kvarterat verkar ligga i dvala. Själv har jag varit på kattpromenad ner i lillskogen. Det blir inga raska promenader eftersom det ska luktas och hoppas upp på saker mest hela tiden. Passade också på att raka bort en stor tova som satt på insidan av Emils ena bakben. Det finns en tova på det andra bakbenet också men den får nog bero någon dag då mina händer kom ivägen för hans vassa klor så att blodvite uppstod. Min vildfödde älskling gillar varken att sitta i knä eller att bli fasthållen och det får jag acceptera. Är man en vildkatt så är man.
 
Igår hälsade jag på min barndomsvän och det är alltid trevligt. Vi har mycket att delge och diskutera, dessutom bjöd hon på jättegod lunchmiddag. Åkte hemåt precis när det började skymma och återigen insåg jag mina tillkortakommanden vad gäller mörkerseendet. Inte alls kul när man bor där vi snart har mörkt dygnet runt.
 
Idag skulle min pappa ha fyllt 102 år om han hade fått leva, men istället har det blivit hans barnbarnsbarnbarns födelsdag som fyller tre år idag. Livet går vidare i nya generationer. 
 
Syrran och jag har varit på julgranstjuvjakt men det blev inget byte idag så vi laddar om nästa helg. Nu är klockan 17.23 och det är kolsvart utomhus.