Tillsammans

 
 
 
 
 
 
När barnbarnen kommer till mig vill jag inte att de ska ha med sig spelkonsoler eller sitta och pillra på sina mobiltelefonerna eller kivas om min mobilladdare. Det blir liksom bara tråkigt och jobbigt för både dem och mig. Jag vill hellre prata och uppleva saker tillsammans med mina barnbarn.
I dag har det varit upplevelser, skratt och bus hela dagen. Inte ett enda ord om spel. Vi började med lång frukost för att sedan gå ut och blåsa såpbubblor som seglade iväg högt upp i skyn. Några frös och landade hela i körsbärsträdet och på snön.
Efter såpbubbleriet gick vi på en skogspromenad i en soldränkt och sagolikt snöklädd skog. Vi såg alla möjliga djurspår och skapade snöskred från snötyngda träd. Därefter gick vi hem och barnen fixade egentillverkade hamburgare som lunch. De blev supergoda.
Innan det blev dags för saft och bullar som mellis hann jag iväg på årsbesiktning hos diabetesläkaren. Fick godkänt förutom lite väl högt långsocker. Tyvärr varken förvånande eller ovanligt. Måste skärpa mig, fast det har jag sagt i snart trettio år. 
 
 
Nu har barnen blivit hämtade och jag har stärkt mig med några koppar koffein. Nog känns det att jag inte längre är fyrtio år men jag är jättenöjd med den här dagen. Varit en farmor som jag tycker att en farmor ska vara. I och för sig har jag ingen egen erfarenhet av min farmor eftersom hon dog många år innan jag ens var född.